Velice rád bych poděkoval Logovi, že ochotně věnoval úsilí a doplnil do sbírky tento článek, který v ní měl myslím být už pár let zpátky, ale z nějakýho důvodu se do jeho sepsání nikomu nechtělo...
sirien: pochopil jsem narážku, a nemám moc omluvu, prostě psát "v kostce" článek pro systém, který jsem přestal hrát, jsem se během toho dost omezeného času, který v poslední době na rpgčka (ne)mám, prostě nedokázal dokopat.
Jinak článek velmi dobrý, určitě se bude spoustě lidí hodit.
Ve skutečnosti to už za tu dobu nebyla narážka zdaleka jen Tvým směrem - než to sepsal Log, tak se k tomu postupně přihlásili i různí mnozí další, co to nakonec nedodali. Ale to je teď už naštěstí vcelku jedno :)
Jinak doufám, že všichni ocení vedle té Logovy i Arledovu práci, kvůli které bylo možné ten článek nalinkovat přímo na příslušná SRD a to jak základních, tak virtuálních knížek.
Jen jsem to v rychlosti prolétl, takže netuším kolik je tam chyb, ale jedna mě praštila hned na první pohled do oka - obranné číslo bez zbroje je 10+ a ne 8+... - To není myšleno jako kritika - chyby se stávají ;) jen upozornění aby bylo možno opravit.
Beze zbroje máte OČ 10+oprava OBR (je tam 8)
Lehké zbroje dávají OČ 11-12 + oprava OBR (je tam 10)
Střední zbroje dávají OČ 12-15 + oprava OBR (ale nanejvýš +2) (je tam 13)
Těžké zbroje dávají OČ 14-18. (je tam 16)
Štít se považuje za zbroj a zvyšuje OČ o další +2
Gergon, Chyba: Chyba opravena podle Chyby, dík oběma.
(A jinak Logu do toho klidně můžeš šáhnout - trochu mi tim rozboříš můj krásně strukturovanej zdroják, ale nijak kriticky a vzhledem k absenci tabulek nebo jinejch složitostí to je vcelku jedno. Resp. teda tam je ta jedna tabulka s bodama, ale ta je dost primitivní, takže whatever.)
Shrnutí pravidel moc pěkné - přehledné a stručné. Pro mě osobně přínosné, takže například už vím, odkud se W40K Wrath & Glory inspiroval s tím záchranným hodem proti smrti (i když bych řekl, že ho má zajímavější) :)
Možná by nebylo od věci, kdybych udělal podobný přehled pro Void - pro srovnání...
teď jsme to objevil, je to hezký článek, škoda, že kostka neumí toto třeba uložit jako pdf, nebo Log by to mohl dát do hekzkého dnd layoutu a dát jako pdf ;) mrk mrk. pomůže to třeba při hraní s dětma na cestách a nemáš nic než max mobil a v něm kostky :D
to jo, to umí, ale spíše to pdf je takový, máš to v dokumentech ve founu a někdy se to může hosit a ne všude a vždy máš lte (ano i v cz jsou stále běžné civilizované oblasti bez edge/lte)
York:actually tu origo sazbu máme jen k míň jak půlce věcí z týhle série. Jakože máme to pro DnD a Fate, výhledově pro SR a AW, nicméně WoD/CoD, V5, GUMSHOE a Blades ne.
Jako - samozřejmě, ne, že by to byl nějakej kritickej problém vytvořit. Spíš si řikám jestli by nebylo zajímavější zvolit nějakou neutrálnější grafiku a neudělat sborník systémů v kostce jako celku.
sirien píše: Jako - samozřejmě, ne, že by to byl nějakej kritickej problém vytvořit. Spíš si řikám jestli by nebylo zajímavější zvolit nějakou neutrálnější grafiku a neudělat sborník systémů v kostce jako celku.
A ta "kostkově-neutrální" grafika by pak šla teoreticky použít i pro další sborníky (Scénáristika, Dějmistrování, Hráčův deník ... nebo jak se ty Alnagovy série jmenujou :-) ).
sirien píše: Jako - samozřejmě, ne, že by to byl nějakej kritickej problém vytvořit. Spíš si řikám jestli by nebylo zajímavější zvolit nějakou neutrálnější grafiku a neudělat sborník systémů v kostce jako celku.
No jednou v úterý se to vyřeší (Doufám že si to úterý ve spojení s Nightfall pamatuji správně)
Sirien: Jednotná neutrální grafika je taky možnost, ale sborník by neplnil to, co nadhodil Petr (a co mi přijde jako užitečnej use-case), tj. stáhnout si výcuc jedněch konkrétních pravidel na mobil nebo tak.
Tak jako teoreticky si můžete říct Eximu / Pilchowskemu / ShadoWWWovi ať vám to hoděj do DnD layoutu (popř. komukoliv dalšímu okolo, ale tahle trojice by ty stylové šablony měla mít hodně snadno při ruce...)
Problém je, že z praxe vim, že tyhle články maj tendenci si chvíli "sedat", než se ustálej a předělávat pak to PDF pokaždé když se v tomhle článku něco doladí...
Za sebe klidně může být i obyč d20 skin pdf a do něj uložit tto html (třeba přes ph knihovnu mpdf a podobné) nepotřebuji extra fíčury, mě se jen líbil ten článek a říkám si, že prostě některé jsou fajn offline a pro přenos mi pdf přišlo ok.
Gediman píše: už vím, odkud se W40K Wrath & Glory inspiroval s tím záchranným hodem proti smrti (i když bych řekl, že ho má zajímavější)
ha, tohle sem svého času minul.
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více
<<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více
<<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více
<<