Pravidla

GHOSTRIDER
22.9.2006 07:34
Připravená akce
1)Může si postava nastavit podmínku při připravené akci až na druhého protivníka? Př: Bojovník Valibuk bojuje se skřety a jede před nimi. Připraví si akci: "seknu po druhém z nich". Oba ho ztečují, ale zaútočit může jenom jeden, protože u druhého se akce přeruší a útočí Valibuk. Díky Roztínání tak může zabít oba a má větší šanci, protože mají -2 k OČ. Je toto možné?
2) V souvislosti s výše uvedeným příkladem, kdy se provádí "nastavení" Power attack nebo Combat expertise (tj. přesun bodů z útoku do...)? Před připravenou akcí, nebo v jejím průběhu?
Autorská citace #1
22.9.2006 09:29 - Pizin
1) Je na tobě jaké si určíš podmínky připravené akce. Ale pokud přijde jen jeden, máš smůlu. 2)V okamžiku, kdy útočíš.
Autorská citace #2
25.9.2006 19:37 - bigbythewise
Presne tak, pokud k tobe pribehne jenom ten prvni a ten druhy na tebe s vyplaznutym jazykem vytahne luk, tak nic neudelas. Akorat jsem nepochytil to -2 AC, to je za co?
Autorská citace #3
26.9.2006 06:15 - Rytíř
Bigby: -2 k obraně je za to, že ho "oba (skřeti) ztečují", jak píše Ghostrider.. ;)
Autorská citace #4
26.9.2006 19:31 - bigbythewise
A co je ztec? (ceske ekvivalenty bohuzel neovladam) :) Predpokladam, ze je to flanking. V pravidlech se ale pise pouze o +2 bonusu k utoku pro ty, kteri protivnika "obklopi". O AC tam nic neni. GHOST tu mluvi o nejake penalizaci -2 AC, kterou obdrzi skreti. (??)
Autorská citace #5
26.9.2006 19:51 - bigbythewise
Tak moment, jsem zmateny. Jde tedy o Charge? (+2 k utoku, -2 k OC, utok za behu nebo s rozebehem), ale preklad ztece je Rush a to je zase neco jineho. (Bull Rush) To je odstrceni soupere a tam penalizace -2 AC neni. Jedine ze by slo o kombinaci Charge a Bull Rush. Uh? :)
Autorská citace #6
27.9.2006 00:10 - Alnag
Zteč = Charge Vlevo máte odkaz na klíč překladových termínů, když nevíte, co je co. Bull rush = zatlačení Flank = obestoupení
Autorská citace #7
9.11.2006 15:18 - Azar
1) stále není jasné kdy - pokud řekne seknu po druhém z nich tak není určení kdy - tady by mělo být seknu po druhém z nich pokud bude provádět charge - potom by to mělo normálně fungovat i s postihem -2 k AC pač řeba běžís napřaženou zbraní a hůře se brání , cleave by mělo fungovat normálně
2) osobně bych to určoval při přípravě podmínek pro ready akci úač si to připravuju do předu a přece když se na něco připravim nemůžu tam dodělávat další výmysli pokud už ta akce nastane
Autorská citace #8
10.11.2006 10:27 - LZJ
Ad 1) Nevidím důvod, proč by nešlo připravit akci stylem: Až ke mně přiběhne druhý ork na dosah zbraně, tak na něj zaútočím.
Ad 2) IMHO by se podobné upřesnění útoku mělo provádět před prvním útokem v daném kole. Kdy přesně to asi nikde v pravidlech není. IMO stačí těsně před tím útokem, ale omezit to v případě ready akce na přípravu má taky svou logiku.
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.18524718284607 secREMOTE_IP: 34.229.24.100