Kultura

Krucifix
9.11.2019 20:57
hraje někdo Call of Cthulhu?
Absolutní amatér se zkušenostmi z impro divadla, který má za sebou 2x povedený one shot ala Crash Pandas od critrole, hledá pomoc s pořádáním CoC her. Mám relativně dost lidí kolem sebe kteří si chtějí zahrát tabletop RPG. Sehnal jsem si pravidla a plno různých scénářů, jak to řešíte s překladem?
Autorská citace #1
9.11.2019 22:47 - Boldrick
Zdravím,
kdysi jsme hráli několik "tažení" a nedávno jsem zkoušel pár scénářů. S čím přesně potřebuješ pomoct? Jestli budeš chtít ozvi se.
Ad překlad) pravidla zná GM a hráči v podstatě jen to svoje. Snažím se překládat dopisy a ostatní texty, které naleznou, čímž v nich i upravím případné věci, které řeším jinak.
Autorská citace #2
10.11.2019 11:19 - ShadoWWW
Call of Cthulhu je teď hodně populární. Z hlediska rozjetých tažení už na Roll20 překonal i Pathfinder a je 2. nejhranějším systém; podle počtu hrajících hráčů je pak na 3. místě za DnD 5E a PF 1E. Úžasné výsledky.

Dá se říci, že CoC se stává tím, čím byl v devadesátkách WoD.
Autorská citace #3
10.11.2019 11:21 - Krucifix
Překlady předpokládám řešíš tak, že si originál nějak zapamatuješ, a uděláš si pár poznámek/výpisků česky?
Necháváš scénáře jak sou nebo si je upravuješ do známého prostředí? Závody jsem si třeba upravil tak, že jsem přeložil z youtube ty "podstatné věci" a předělal do prostředí Ostrava aby se orientovali a mohli trochu využít znalost prostředí, závodní mapu jsem si dělal podle reálné cesty kde bychom jezdili atd. Můžu poskytnout kdyby někdo chtěl.
Zatím mám na mysli jednorázové scénáře, kampaň ale chci časem taky uskutečnit. I proto mi přijde pěkné, kdyby místo po světě cestovali po záhadách ČR.
Autorská citace #4
10.11.2019 16:57 - sirien
Krucifix nic proti CoC, ale jestli máš zkušenosti z impra, tak možná mrkni na Trail of Cthulhu (GUMSHOE system - shrutí základu tady a shrnutí ToC specifik tady), mohlo by Ti sednout víc (nemuselo, ale mohlo...)
Autorská citace #5
10.11.2019 22:49 - Boldrick
Mě osobně přijde jednodušší CoC, ale je to jedno, na pravidlech tak nezáleží.

Před spoustou let jsem hrál jako hráč a hráli jsme Masku Nyarlathotepa. Část se odehrávala i v Praze dvacátých let. Bylo to super neb jsme ty místa poznávali :-)
Jak jsem se pak bavil s GM, tak to upravil, aby se to v Praze mohlo odehrávat.
Takže směle do upravování a pátrání v Ostravě
Jestli máš v hlavě nějakou osnovu dobrodružství, neboj se vykrást scény z připravených scénářů. Většinou ti lidé, zvládají stopy a podobné věci u vražd a zločinů lépe než jeden nadšenec (ale viz. níže)

Překlad - co se týká pravidel, tak základní mechaniky vysvětlím a nějaké drobnosti vždy řešíme při hře, tak aby to neotravovalo hráče. Každopádně jsme překlad pravidel nepotřeboval, zvládali to takhle i neangličtináři.

- Já osobně nechávám většinu scénářů tak jak jsou, mám ho u ruky a mám celý scénář přečtený, tak abych věděl co se děje mimo dobrodruhy, překlad tedy netřeba.
Upravuji to jen tak aby vše sedělo logicky, zatím jsem vždy narazil na nějaké drobnosti, které upravit nebyl problém, ale bez úpravy by to nesedělo.
Takže dopisy, útržky zpráv apod. překládám téměř přesně (téměř proto, že nejsem tak dobrý angličtinář :-) a taky proto aby seděli např. s historií postav a NPC).
Hraní se snažím doplňovat obrázky apod., ale to můžou (a je to žádoucí) dělat i hráči. Takže se hodí do placu Ford model T protože v tom zrovna jezdí :-)

Ale určitě bych se s hráči dohodl na tom jak hrát. Jestli to pojmete jako horor či akčnější detektivku atd.

Ptej se
:-)
Autorská citace #6
17.11.2019 23:50 - Krucifix
Hledám teď nějaké české zdroje, hlavně příběhy nebo scénáře. Anglických zdrojů mám moc, ale chtěl jsem si projet pár her, které nebudu muset připravovat, nemám s tím moc zkušeností.

Časem ty anglické budu nějak překládat, postupně to budu dávat na google disk ať si to kdo chce stáhne
Autorská citace #7
18.11.2019 00:53 - sirien
Tak můžeš je dávat rovnou sem jako články (přílohy článku), každej překlad se cení :)
Autorská citace #8
18.11.2019 12:36 - Krucifix
https://drive.google.com/drive/folders/1no8BhB1ylx2ZgEWXtxEAF-MgphhunGe9?usp=sharing
Takhle to je jednodušší, můžu tam kdykoliv dodávat, funguje to i přes telefon, a můžu dát někomu práva aby tam přidal další věci. Zatím mám hotový překlad plus komplet jednu 4h hru na Mývalí závody / Crash Pandas, a 10 svíček odrážkovitě ale kompletně pravidla

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.068367958068848 secREMOTE_IP: 54.225.1.66