Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
19.5.2016 09:22 - wlkeR
Mám takový pocit, že jsme zapomněli dodržet první pravidlo zakládání herní skupiny - všichni by se měli shodnout na žánru. Vzhledem k povaze dobrodružství jsem počítal s temnější hrou... Bláznivější družiny mi normálně vůbec nevadí, jen moje postava je v ní absolutně mimo :( Takže bych jí asi v rámci možností vyměnil.
19.5.2016 09:30 - Asar
wlkeR, ono ak si chces zmenit postavu, nemam s tym problem. Ale neodporucal by som to. Zaciatok dobrodruzstva je sice menej bojovy (najma ked sa budete pred vsetkym skryvat a utekat ako vcera :D ), ale prilis blaznivosti vas skor ci neskor zabije :) takze jedna postava, ktora to tam ukoriguje aby dvaja magori nerobili absolutny bordel pride celkom vhod.
19.5.2016 10:09 - Babaj
Magori?:-))moje postava vicemene hraje to co je podle rysu a toho okolo :_) temnejsi:_) ano... vzdyt mam strach z toho vseho a hledam odlehceni vsude kde se da. bohuzel ma postava neni moc chytra a uz vubec charizmaticka a presto jsem v roli vystupujiciho :-) se nediv ze dojde k mnoha ruznodivnym , pestrym a zcela nemistnym scenam.. vcera jeste ma postava byla zfetovana :-) takze jsem temnotu vubec necitil. vse jsem mel tak barevne az oci z Gertrudy prechazely.. navic bych si kolacek nevzal kdyby mne o ten druhy Vael neokradl....Moje postava to davala za vinu mysce Kysce co se schovava v jeho kutne :-) a kdyz jsem ji pozoroval jestli se ji nic nstalo :-) (ani jsem nechtel nejaky hod, vedel jsem co se delo, ze ji nesnedla takze vypada normalne)tak jsem si dal a podle meho rysu jeste ctvrku schoval ...bohuzel... temna atmosvera.. beru.. budu se snazit to moc nezlehcovat:_)(priznavam tady rezervy jsou)... jen bych chtel vaelovi Occ rict.. at to ze je zlodej nehraje do skupiny.. vetsinou to v lepsim pripade konci tim, ze se rychle i v pubehu dobrodruzstvi rozpadnem.... I dobry zlodej vi,, ze potrebuje spolecniky a mezi spolecniky jejich okradani moc soucinnosti neprinese... to se tyka i tech veci co nachazis :_) je to v pohode dokud ti na to neprijdem :-) necekej ze pujdem spolu dal, kdyz se na to prijde. je treba k tomu pristupovat s rozumem...
Jinak jsem ze vcerejska mel trochu smisene pocity.. ale to bylo s pis tim vnasenim negativnich veci do skupiny...JInak jsem se dobre bavil.. Skoda ze WWlk nemohl mluvit asi by si to ukociroval lepe nez po chatu.. A nemohl se az tak branit nasim vtipkum :-)
JInak porad palec nahoru :-) a Wlkere nehazej flintu do zita.. od toho to tadymame abychom si to hrani skloubili:-) bude temnejsi.. o to se ti postaram :-))
19.5.2016 12:11 - wlkeR
Jak říkám, já to odlehčení beru. Jen Rafail opravdu není aktivní sjednocovací prvek (to FAIL má ve jméně schválně) a ve stylu v jakém fungujeme teď s ním i dost trpím, protože bych rád přiložil polínko do ohně, ale on ten typ prostě není.

V záloze mám druida, kterému se, světe div se, dostalo Charismatu 12. Ale to je daný jen levelem sebevědomí. Šarm to má hluboko v záporných hodnotách, dokud se nenaučí přeměňovat na štěně kokršpaněla.
19.5.2016 12:18 - Asar
Babaj: To magori neber ako urazku :)

Jo, nabuduce ziadne PvP..uz som to hovoril hned prvu hru ale vcera som to nejak nechal tak...nabuduce Vael dostane rovno po prstoch :) aj kvoli tomu co uz pisal Babaj a aj to strasne zabija cas
21.5.2016 19:47 - wlkeR
Tak co, tank/tank, nebo tank/healer?
22.5.2016 21:24 - Vere
Zdravim pánové, nabíráte ještě hráče?
23.5.2016 12:23 - wlkeR
Myslím, že momentálně je nábor zavřený (už se tu někdo ptal).
23.5.2016 12:27 - Babaj
ovsem.... nehazejte flintu do zita.. nejak porfad nevime co je s bytritem,, nebo jakyho slaka sse to pise :_)))) uz ho komolim podruhy :_))))
30.5.2016 14:27 - wlkeR
Zrovna včera jsem se zase jednou přesvědčil, jak na houby to je, když hráči přijdou "ke stolu" a čekají, až je DM začne bavit. Celkem brzy mě tedy čeká velká diskuse na téma "how to NOT be a dick" a rád bych ji zmínil i tady - přijde mi, že to momentálně Asarovi vůbec neusnadňujeme tím, že nemáme ve hře žádné cíle ani očekávání, o nějakých vazbách či hierarchii v družině nemluvě.

Je mojí dosavadní zkušeností, že většina hráčů je v rámci RP schopná zajít do míst, kde nemá slušný týmový hráč co dělat (mě nevyjímaje). Sami jste to zmínili, když jsem vás zatáhnul do zcela očividně sebevražedné situace. Přijde mi, že v naší družině je obrovská nerovnováha mezi přirozenou soudružností družiny (0) a hráčů. "Přijde hrabivý zloděj, chudý kung-fu mnich a zdivočelý komorník do hospody..." to není ani vtipné, ani produktivní. Postavy jsou často nuceny jednat proti vlastním zájmům jenom proto, že my čtyři sedíme v jednom Skype hovoru. A to je, aspoň z mojí zkušenosti, je cesta do pekel.

Kam tím mířím - řekněme si, co čekáme od hry, od DM a od spoluhráčů, a dolaďme postavy na základě toho. Myslím, že je to to nejmenší co bysme mohli udělat, aby hra byla lepší. Klidně začnu, ale teď musím jet na svůj 9-player blázinec ._.
31.5.2016 14:18 - Asar
Vere: Pisal som ByTritovi, uvidime ako sa vyjadri, ci planuje hrat alebo nie.

wlkeR: Ono veci ako ciele, spolocna hierarchia a pod sa daju vykrystalizovat aj pocas hry. Problem je, ze nesmu vznikat situacie ako naposledy.

Kazdopadne, zajtra hrame, ak sa najdete aspon 2ja co mozu. Pripravte sa, ze si uz konecne aj zabojujete - teda ak tomu znova nezdrhnete :D
31.5.2016 14:31 - Asar
Maly update. ByTrit nestiha minimalne do konca juna hravat takze mame jedno miesto volne.
31.5.2016 14:59 - Babaj
ja muzu
31.5.2016 15:29 - wlkeR
Taky, jen se ještě rozhodnu za koho...
31.5.2016 16:33 - Babaj
za manzelku?.-))
31.5.2016 18:19 - wlkeR
Manželku mam jen v Aionu... :<

Ale asi to můžu zkusit minimálně na 1 hru vyměnit barbara za druida a healit aspoň dokud nám nedorazí někdo kvalifikovanější.
2.6.2016 09:41 - wlkeR
Nom, včera jsem se bavil mnohem víc než předtím. Naire do té družiny zapadá jak zadní část těla na škopek, mi přijde, takže asi jasnej keep.

Takže tady trochu backgroundu:

Kdysi dávno, v jedné nejmenované kampani, se paladinka rozhodla posvětit meč svého spolubojovníka, když bojovali s velice vzteklým druidem. Ona hodila 20 na Religion, bojovník hodil 20 na útok. Druid po vážném zranění utekl, ale vzhledem k tomu, že požehnání pocházelo od bohyně plodnosti....

Sanguinaire "Naire" Neige (Krvelačný Sníh, kdyby to někoho zajímalo) je dítě božského původu (ale "papírově" je to half-orc - prostě člověk s hodně velkou dávkou divočiny v krvi), které bylo vychováváno jako tatínkova holčička v poměrně malém kmeni nomádů protloukajících se divočinou. Její otec/matka měl tak velký dar dělat si nepřátele, že přes jeho nezměrnou moc nakonec podlehl dobrodruhům snažícím se zprovodit "Bestii" ze světa. Ztráta rodiny a celého kmene poznamenala Nairea jen natolik, že se rozhodl zastoupit svého otce (od té doby pro sebe používá mužská zájmena, i když pohlaví jako takové nemá) a vysloužit si pro sebe titul "Bestie."

Naire je navzdory svému jménu mnohem klidnější než jeho rodič a lidi kolem sebe bere jako členy smečky spíš než jako přisluhovače a mobilní zásoby masa. Má hlubokou nedůvěru v cokoli, co se mu zdá nepřirozené (zatím zrcadla a brnění, ale bude toho víc). Nejvýš na jeho žebříčku hodnot stojí jídlo. Rád přijme výzvu k boji a příležitost se blýsknout černým humorem.

Rychlý popis: malá, docela vychrtlá pod plachetkou osoba... Bystré jasně žluté oči a černé vlasy (barvy jsou stejné i ve všech zvířecích podobách). Rysy jsou spíš holčičí, ale tomu dojmu chybí jakákoli opora v oblasti hrudi. Ostré zuby. Nedráždit.
3.6.2016 19:39 - ShadoWWW
Kdybyste hledali nové hráče, tady je dost zájemců.
5.6.2016 20:35 - Babaj
na kdy jsme vlastne domluvili dalsi sezeni?
6.6.2016 12:02 - wlkeR
Asi zase středa po těch 14 dnech, takže, eeee, 15.?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.091248035430908 secREMOTE_IP: 3.145.119.199