Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
4.5.2016 21:51 - Babaj
Tarfile a potrebujem nejakou socialne zamerenou postavu :_))))
4.5.2016 22:10 - Babaj
tak mne se dnesni sezeni libilo :-) spousta legrace drzena v ramci dobrodruzstvi :-) nedostali jsme se k souboji, coz nedavam jako vytku :_) ale spis ze pokud chces okomentovat vedeni v nem..Jako hrac jsem spokojenej.. s RP a interakci.. myslim ze je to na dobre ceste :-) a malickosti jak dokopat druzinu ,aby byla pokupe.. je tezky i pro ostrilene DM , ale vybruslili jsme z toho podle mne s cistyma stitama :-)) ikdyz zadne nemame :-)
A ze treba hned nevic co se na co pouziva ,,, co z tojho ,kdyz si umis pporadit a vyhodnotit to i podle blizkeho skilu :-))
Muj dojem palec nahoru :-)
5.5.2016 09:38 - wlkeR
Slíbený feedback:

Jo, moje zkušenost je, že jakmile se družina s kýmkoli seznámí až v průběhu hry (i v prvnim sezení), nebývá to nic moc. Teprve když z moci DM zajistím, aby nová postava byla starý známý, jsou najednou mnohem víc v pohodě. Nevím, jestli je to globální problém nebo můj (ale tu techniku mám z nějakého článku nebo DMG).

Jináč se přiznám, že během hry mi pozornost drobet těkala, ale to je dáno spíš online hraním obecně. Dobrodružství je zajímavé, poměr volného vyprávění / hodů tak akorát. Oceňuju, že na rozdíl ode mě nesklouzáváš k rejpání do postav a vůbec jsem zatím nepostřehl žádný zlozvyk. Takže supr. Jediné, co mi chybí je, že nemáš vybrané backgroundy od hráčů a nepracuješ s nima. Na druhou stranu jsem snad nezažil DM (často ani sebe), kterej by k nim nějak extra přihlížel.
5.5.2016 12:57 - Tarfill
Píše:
potrebujem nejakou socialne zamerenou postavu

No, podle toho jaké mám zkušenosti, je to problém většiny družinek :-)


Jinak s tím programmem Fantasy Grounds, je tam nějaký háček, na který bych si měl při instalaci dávat pozor?
A jde v něm vůbec hrát i když mám nainstalovanou pouze demo verzi?
Nebo to musím mít placené?
Díky předem za rady.
5.5.2016 13:29 - Babaj
tak on by to problem az tak nebyl :-))) kdyby byl trinit :) te mel delat lecivku a dlo by se i predpokladt ze bede i trochu charizmy :_) mne charizmaci problem nedelaji :-)) ted spis mam problem jak svou necharizmu projevovat :_)

tim druhym bodem ti moc nepomuzu.. to je spis otazka na Asara nebo spis na Shadowwa :_)
5.5.2016 13:45 - ShadoWWW
Chyba je v licenci. Tarfill má GM licenci. Ta sice umožňuje, aby hostoval 1 demo hráče, ale jen v demo kampani, ne v té, kterou hostuje. Jak to vyřešit?

Zde si koupíš Standard Subscription neboli GM Licenci. Prvních 30 dní je zdarma. pak se platí $4 měsíčně. S touto licencí se k Tarfillovi v pohodě přihlásíš a můžeš hrát. Za těch 30 dní se rozhodneš, jestli tě takto baví hrát. Pokud už ne, tak se nezapomeň odhlásit ze subscription před vypršením 30 dní! Pokud tě bude bavit takto hrát, můžeš dál platit $4 měsíčně, nebo si koupit doživotní licenci za $39 (přijde ti nový klíč a subsc. odhlásíš).

Pokud by tě bavilo takovou hru i vést, doporučuji pak přejít spíš na Ultimate licenci. Na GM licenci se ti přihlásí jen hráči s GM nebo (již nenabízenou) Player licencí (anebo hráč s ultimate licencí, samozřejmě). Na hru vedenou s Ultimate licencí se ti mohou hlásit i hráči s demem (dokonce neomezený počet). Obvykle se vyplatí koupit jednu ultimate licenci v rámci celé skupiny pro PJ a hráči se pak připojí všichni přes demo licence zdarma. Měsíční subsc. stojí $10, celoživotní pak $149 (to už je pálka, ale výjimečně na ni mívají slevové akce).

Kdybys hrál s Tarfillem víc, tak by ti myslím mohl poskytnout ještě jednu volnou player licenci.
5.5.2016 15:39 - Asar
Mensia uprava Shadowwho textu: "Tarrfill" nahradte "Asar" :) A ano, myslim, ze jedna player je este volna....naisto to budem ale vediet ked sa prihlasi Bytrit, neviem ci on ma licenciu alebo len demo.
5.5.2016 15:40 - ByTrit
Babaj tie mená ti mc nejdú :) že trinit :D
No mám to teraz strašne hektické. Kopec vecí v práci k tomu chcem prácu meniť tak čakám na výsledky pohovoru do toho služobky a dorábam si externe výšku.... :D
Takže mám naozaj extrémne málo času. Ale slubujem že ak to bude čo i len trošku možné tak na ďalšej hre už budem prítomný.

Edit: Asar, licenciu kúpim nieje problém.
5.5.2016 15:50 - Asar
Super :) Inak do kalendara vsetci povinne 18.5...cas tiez cca 18.30, este si upresnime v ten tyzden.
6.5.2016 10:49 - Babaj
ano ..jmena se mi velmi casto michaji.. timto se ti ByTrite omlouvam :-)))
13.5.2016 10:17 - Asar
Mozte mi kazdy napisat background vasich postav?
13.5.2016 21:47 - wlkeR
Sem, nebo do PM? No, vzhledem k tomu, že se to stejně chystam sdílet: Rafail je opravdu cvičený komorník a fungoval tak bezchybně do doby asi před 10 lety u malé šlechtické rodiny na vesnickém sídle. Které, spolu s celou vesnicí, jedné noci skoro vyhladil osamělý vlkodlak. Rafail to setkání jako jediný přežil, i když se spoustou jizev a těžké závislosti na tlumičích bolesti (analgetika? Jsem línej překládat painkiller...) Také si není úplně jistý tím, že se vždy chová zcela soudně (družina konec konců zažila opak), kdykoli jde o jakýkoli druh lovu, tuplem pak v noci. Jeho cílem je najít toho jednoho vlkodlaka a zjistit, proč byl ušetřen.
15.5.2016 19:01 - Babaj
Mesto je treba mozna i zmenit... at uz podle toho jestli to nekdy bude vyuzitelny.. (jako predmet mam jako vyhodu mit mapu toho mesta).. Ale jinak je mi to jedno.. treba se do Bran nekdy zapotacime :-)


mesto:Baldurs Gate
Me vzpominky na detstvi jsou spojene s vodou...Stoky se vodou primo plni... Zvlaste za destu ,ktere Baldurovy brany obcas trapi..Ale sladka voda neni jedina pritomna ..Ujal se mne jeden podivin.. Stari se u nej jen tezko dalo predvidat. Ale na cloveka byl prilis star.. Clovek a Elf.... Na mou otazku, kde jsem se tady vzal mi vzdy jen odpovedel."Reka prinesla tve telicko, na pokraji smrti blizoucko"... Byl to zvlastni patron.. Ucil mne jak mam spravne dychat, jak koncentraci ducha a tela v sobe spojit.. Mrstnost kloubit se silou... nezakazoval mi niceho.. jen ukazoval cestu. JEN JEDINOU VEC MI NAKAZAL... jedenkrat v mesici sam opoustel nas pribytek uvnitr stok, a ja mel za kazdou cenu zustat v teto kobce do kokrhani ....
Zvedavost je vlastnost , ktera mne hnala celym mladim, A ktera mi prinesla i mnoho komplikaci.. chudy kluk z mestskych stok.. nemajic moc prav v Branach coby bez penez se casto musel starat o sebe..Nastesti Soudal-lah, tak si muj dobrodinec nechal rikat, me neplechy dokazal vyresit.... Drzel mne dal od mistnich gangu a podsveti.A ukazoval mi co je spravne a co je spatne. Ale i tak jsem se dokazal zapletat..Naucil jsem se neduverovat i stinum, nebot pred gangy a zlodejskou gildou ani v stokach neni bezpecno.. Naucil jsem se byt vzdy pripraven na nejhorsi a take pripraven nekolik dni stradat v ukrytu..Zjistil jsem, ze stavet se nepriteli celem je zbytecne plytvani silami, ktere budou treba jinde...
Muj chlebodarce a nyni uz to vim, ucitel se mi snazil vstipit trochu uceni o pomijivosti veci, coz je i duvod proc travime dlouhe roky zde v tomto spinavem prostredi, ktere jsem dlouho nazyval domovem...ve volnych chvilich jsem se skryte potuloval Branami ,az mi byli duverne znamy.Az dosud jsem dokazal Branami zivit svou zvedavost ,ktera nyni zadonila o nove podnety...Mesic co mesic jsem zustaval cele roky v meditacich, kdyz muj Clebodarce preriusoval ty sve a odchazel za svym tajemstvim... az do jednoho dne, kdy me zvedavot premohla. A veric svym dovednostem v kradmosti naucenych na ulici jsem se za nim vydal... mel jsem stesti a dostal jsme se az na ulice v pristavisti..Kde jsem spatril jeho pohled upreny primo na mne ukryteho v hlubokem stinu lodi kotvicich v pristavisti..V tom pohledu byla bolest a zklamani,, ktere nikdy nedostanu z mysli....Pote se obratil a skacel se k zemi a upadl z mola primo do more...Cele dny jsem patral po jeho tele ,ale bezuspesne...Jeste par dni dalsich jsem cekal na jeho navrat...Ale doslo mi, ze jsem neco velmi duleziteho pokazil a jen ja to opet mohu dat do poradku.. Ale prvni co musim udelat je jit po jeho stopach a nalezt ho...Cele mesice jsem patral v Branach po nejake stope.. po jeho minulosti po cemkoliv... Ale krom male mysky ktera po nem zustala jsem nic nemel.... Nakonec jsem opustil Brany a rozhodl se jit ho hledat dal... nekdo preci musi znat odpovedi....
18.5.2016 09:26 - Asar
Rychla otazka....je dnes niekto kto nemoze?
18.5.2016 10:31 - Babaj
ja ,ja,ja prosim ,ja muzu :-)
18.5.2016 11:36 - wlkeR
Já můžu. Sice mám kvůli angíně zakázáno mluvit, takže budu spíš spamovat chat, ale můžu.
18.5.2016 13:14 - Asar
Super :) uvidime co Bytrit a Dawn
18.5.2016 17:09 - Eldain
Dawn môže
18.5.2016 17:21 - wlkeR
Éééé, bylo to 18:30 nebo 19:30?
18.5.2016 18:10 - Babaj
nevim, ale jsem radeji uz tady :-)))

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.09225606918335 secREMOTE_IP: 18.119.111.9