Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
1.9.2015 09:46 - ByTrit
jednoznačne to bolo vtipné:)) len tý ghasti a tri prdele assassinov čo dávali tri prdele dmg to trošku zazdili no
1.9.2015 10:32 - ShadoWWW
Našli jste jen koňská kopyta, protože byla ze stop nejvýraznější. Kdybyste hodili na stopování víc, našly byste i další stopy.
1.9.2015 10:33 - ByTrit
No to je jasné ale to naše postavy nemohli vedieť vieš ako:) Proste roleplay
1.9.2015 10:46 - Babaj
Proste mne to dost rozladilo.. Celkove dobrodruzstvi nadhera a na zaver takova.. no rekl bych z hlediska hrace .. prosta vrazda :_(... nevadi mi ani tak ze moje postava zemrela.. ale to jak zemrela.... smrt na kterou se divas jen jako divak a hazec deat savu a nesmet ani vyuzit svych schopnosti mi prijde ponekud nestastna:_((.. nejdrive to zamilovani, kde jsi odstranil z me postavy zbytek ostrazitosti.. a pak na ni poslat 4 ghasty a myslet si ze se aspon dostanu na iniciativu.. a pak se spolehat ze zbytek druziny mne z toho vyseka.. bylo dost naivni:_())..
tak jsem to ze sebe dostal :-))) tak treba pocit ukrivdenosti zmizi :-))) Skoda ze slo o mou srdcovou postavicku:_((
1.9.2015 10:47 - Babaj
Jo a kde jste vzali ze nekdo z koho udelaji nemrtvaka nejde vzkrisit?:-)) to maji ty frakce nejak vnitrne nastaveny.. ze se na to muzou ze smlouvy vyprdnout?:-))) bo kouzla na to jsou :-)) jiny duvod jako vnitrni nastaveni smlouvy nevidim :-)
1.9.2015 10:54 - Babaj
nj mate nahled ze undead nestvura je undead nestvura i po jejim zabiti... pak bych to pochopil. ale je tomu tak.. ja zil v tom ze kdyz nemrtvaka zabijes muzes pouzit to telo k raise dead...
1.9.2015 10:55 - Babaj
proste v tom kouzle je napsany ze to neplati na undead nestvuru, coz znamena ze tim nepremuzes nemrtvaka.. ale jeho mrtve telo uz neni undead... zkus se na tohle zeptat na ofiku... rad bych si sjednotil nazor :-)
1.9.2015 11:05 - ShadoWWW
Ti ghasti tam byli v tom spodním patře už před vaším příchodem (i když na jiném místě). Kouzelníkův plán byl pomocí svých kumpánů a klamání vás rozdělit, zmocnit se Etefala a pak vás zabít pomocí nestvůr, co budou po ruce. Ještě se současně chtěl zbavit Silmy, která posloužila svému účelu (dovedla mu koně speciálního rodu). Díky tomu koni se pak mohl pustit do tvorby vyšších nemrtvých.

Plán se mu podařil dokonale. Podařilo se mu vás oslabit už při příjezdu do hradu ala gobliny (které zabil už den předtím, když se motali kolem hradu), ale ve skutečnosti šlo o jeho kumpány (jak jste pak už tušili). Pak se jim podařilo většinu družiny oddělit od tebe se Silmou. Jakmile měl koně a krev a vy dva jste byli dole sami, byla to ideální příležitost na vás poslat své ghasty a nemrtvého zlobra, co strážili část spodního patra a byli zrovna po ruce. Poslal na vás přesilu, protože jako velmi inteligentní padouch nechtěl riskovat vyrovnaný střet.

Ale i po střetnutí družiny s assassinem byla pořád naděje, že tě osvobodí. Například tím, že pomocí kouzelného lektvaru neviditelnosti prohledají to přízemní patro a najdou jinou přístupovou cestu k tobě (byly celkem tři).
1.9.2015 11:08 - Asar
Som jediný komu vyhovoval koniec aký bol? :D Pravdupovediac ma Gorian tak trošku prestával baviť. A namiesto toho aby som si len tak povedal "Fuck it!" a zmazal ho, mi Shadoww ponúkol skvelý spôsob zmeniť postavu a ani sám o tom nevedel.

Anyway, čo sa týka tej dedukcie, ak si pamätáš, ja som chcel ísť na sever, len ma prehlasovali, že ty si určite na juhu :D
1.9.2015 11:14 - ShadoWWW
Největší příčinou jeho úspěchu bylo to, že jste dlouho věřili (včetně Silmy, která v tom byla nevinně), že jdete do přátelského prostředí, navíc zachránit jednoho z nich (Manyho). Sám bych tomu na vašem místě věřil. V tom byla proradnost toho hrozného plánu.
1.9.2015 11:20 - Babaj
a vidis v tom se trochu pletes :-)) ja ji jako hrac neveril ani zbla.. ale RP jsem bohuzel byl zamilovany a veril ji uplne vsechno i to ze je treba jeste panna :-))) snazil jsem se jeste hazet vejicky tech indicii pro ostatni.. hlavne mi bylo proti srsti jim o tom rikat OCC :-)

Jako dm vymyslet udelat deadly plan neni tak tezke :-)) O to krutejsi kdyz si ho prosadis.. mne jsi treba nedal ani nejmensi sanci:_(
1.9.2015 11:24 - Babaj
jako sance ze vyhraju iniciativu nad 5 monstry a mit sanci se zneviditelnit a nechat tam salmu.. do ktere jsi mne vnutil se bezvyhradne zamiovat je opravdu velka utopie.. a ze nehodim v prvnim kole dva savy na odolnost na paralizu a v dalsich po 4hodech je opravdu tezke... Fer by bylo mi nechat aspon fokus a nechat mne aspon neco zkusit.. i tak to bylo dost sebevrazedne.... no rikam to jen jako ponauceni pro priste... hraci neradi umiraji takto. ani ti co smrt berou jako soucast teto hry :-)
1.9.2015 11:24 - ShadoWWW
jj, tvá postava v této části měla dost malou šanci. Kvůli Silmě (ale mohl to být kdokoliv jiný, kdo by ji uviděl jako první) a její kráse ses musel spolehnout na ostatní. Snad jedině ještě v přízemí jsi mohl říct Silmě, ať nikam nechodíte, že vyčkáte se zbytkem družiny. Byla to i její naivita, co vás přivedlo do záhuby.
1.9.2015 12:24 - Babaj
to jaksi nemoh.. jediny co jsem mohl bylo ze bych trval nejdriv na vyleceni goriana a pak az akce s Etefelem... nebylo nutne drzet skupinu pohromade :-) nebyli jsme na nepratelske pude.. byli jsme tam kde salma vyrustala a byla tu pod ochranou sveho dobrodince :-).. to uz je jedno :-) proste musime byt paranoidni neustale a zabit vse co se pohne priste :-))
1.9.2015 12:50 - ShadoWWW
Babaj píše:
byli jsme tam kde salma vyrustala a byla tu pod ochranou sveho dobrodince :-)...

No z příběhu, který vám vyprávěla, plyne, že v tom hradu nikdy předtím osobně nebyla.

Příběh Salmy píše:
(...) Vysíleni zakončili (s bratrem) své putování ve Větývce, což byla malá vesnice, o které se na trzích šířily zkazky, že v jejím okolí se šťastlivcům podaří najít poklad, který jim zajistí spokojený život až do smrti. Potkali v ní kouzelníka Delkana, který se zde usadil a hodlal tady dožít svůj strastiplný život. Silma mu nabídla, že se mu budou, za ubytování a stravu, starat o domácnost. Delkan na jejich nabídku přistoupil. Silma kouzelníkovi vařila, uklízela a Many se staral o koně a malou zahrádku. Každý den se vydávali do několika známých ruin v okolí a pátrali po něčem neobvyklém. Den co den se vraceli s nepořízenou. Přemýšleli, zda pověsti o tomto kraji nejsou jen smyšlené příběhy, které vznikaly v hostincích pro pobavení starousedlíků. Jak dny postupovaly, začínali propadat čím dál tím větší beznaději. Vydávali se na delší a delší cesty. Nesčetněkrát bloudili krajinou v naději, že se na ně štěstí přece jen usměje.

Jednou ráno sdělil Delkan překvapeným sourozencům, že je nebude nějaký čas potřebovat, neboť odjíždí na pár dnů za starým přítelem. Silma se rozhodla, že volný čas využijí, jak nejlépe dovedou, a vydali se na průzkum dál, než se kdy odvážili.

Se zarmouceným výrazem ve tváři se po třech dnech dohodli, že další ráno se vydají zpět. Začalo se stmívat, a tak se vydali hledat vhodné místo na přespání. Vyšli z lesa na vrcholek kopce a uviděli zarostlou mýtinu. Ve svitu měsíce se před nimi tyčily dvě obrovské věže a ruiny tvrze, která vypadala jako po zásahu bleskem. Z celé stavby už zbylo jen torzo a v okolí se po zemi válely mohutné kameny, které zřejmě v minulosti tvořily celou budovu. Utábořili se poblíž ruin a při usínání doufali, že v nich ráno snad něco objeví.
(...)
Opatrně se vydali blíž a začali zkoumat roztroušené kameny. Jejich podezíravost opadala a Many se odhodlal vstoupit dovnitř. Silma s napětím čekala venku.
(...)
Zvedla se a po dalších planých pokusech osvobodit Manyho ji napadlo, že jestli někdo může jejímu bratrovi pomoci, tak je to Delkan. Netušila, kde se v ní tato jistota bere, ale věřila, že se nemýlí.
(...)
Ve spěchu Delkanovi vše vylíčila a požádala ho o pomoc. Po chvilce přemýšlení souhlasil a začal se připravovat na cestu. Silma ho při balení zásob nervózně popoháněla. Na cestu si vzali koně, aby nepromarnili ani minutu.

Odpoledne dorazili na místo. Sesedli z koní a vydali se na obhlídku tajemné jiskřící koule, která věznila Manyho. Kouzelník se bezradně tahal za bradu a přemýšlel. Navrhl Silmě, ať prohledají ruiny, aby našli něco, co by jim mohlo pomoci rozluštit tuto záhadu. Vydal se k tvrzi, ale Silma ho, ztuhlá strachy, odmítla následovat. Trvalo dlouho, nejspíš několik dní, to si Silma nedokázala později vzpomenout, než znovu vyšel ven. Vyprávěl o tajemné knize v prastarém jazyce, kterou našel a pokusil se ji rozluštit. Nakonec řekl, že ví, jak osvobodit Manyho, ale potřebuje rostlinu s podivným jménem a čerstvou krev koně ze starého a vznešeného chovu. A to byl úkol pro ni.
1.9.2015 12:57 - Babaj
Píše:
Potkali v ní kouzelníka Delkana, který se zde usadil a hodlal tady dožít svůj strastiplný život. Silma mu nabídla, že se mu budou, za ubytování a stravu, starat o domácnost. Delkan na jejich nabídku přistoupil. Silma kouzelníkovi vařila, uklízela a Many se staral o koně a malou zahrádku. Každý den se vydávali do několika známých ruin v okolí a pátrali po něčem neobvyklém. Den co den se vraceli s nepořízenou.



npo tohle pro mne dost vyplynulo ze jedeme za Delkanem do jeho sidla :-) a popis ze spodni patra jsou udrzovana.. mi jasne davali najevo ze je to jeho sidlo ne ta ruina s krystalem :-)
1.9.2015 13:00 - ShadoWWW
On žil v Větývce v domku, jak o tom mluvila.

Když jste tam přicházeli, tak jsem to popisoval takto:

Píše:
Na vrcholu kopce z vegetace vystupuje majestátní stavba. Dvě robustní věže shlížejí svými prázdnými střílnami z výšky dvaceti sáhů nad okolním terénem a pátrají po vetřelcích. Pod nimi leží bělostné ruiny velké budovy, jistě více než sedmdesát sáhů dlouhé a široké, neposkvrněné žádnou vegetací. Z horních pater pevnosti zbyly jen bědná torza, ale přízemí vypadá docela zachovale. Celou stavbu obíhají rozvaliny kdysi jistě mohutných a nedobytných hradeb.
1.9.2015 13:04 - Babaj
no a v cem je rozpor s tim co jsem psal?:-)))
1.9.2015 13:12 - Babaj
neboj ja se to snazil poslouchat pozorne :-)) ikdyz jsem te musel na chvilku prerusit. bo jsem musel odskocit... ale proste tak jsem to pochopil... nezapominej kolik procent s clovek pamatuje z prednasky.. je to bohujel jen pouhych 10% :-))
1.9.2015 13:47 - ShadoWWW
To jo, a hlavně přes ty mikrofony to není ideální.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.08907413482666 secREMOTE_IP: 3.145.178.240