Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
9.7.2015 14:22 - ByTrit
Som zvedavý po koľkú Rozárku sa dostaneme... :D Rozárka IX :)))
9.7.2015 16:02 - Babaj
kusuj :_)))
9.7.2015 18:22 - wlkeR
Minioni se nepočítaj. :P

Mě stejně strašně baví, že já teda jako používam předpřipravedný dobrodružství, ale radši bych se nechal strčit do nádrže plný dětí než abych četl boxed text. ShadoWWW má dobrodružství vlastní a ten text si ke každý místnosti připraví a přečte.

Další zajímavá věc je, že ShadoWWW zatím dělá úplně všecky ty věci který mi (a nejen mně) zatím kampaň pokaždý rozmlátily na cucky - zbývá snad už jen lv 20 NPCčko co nám bude "pomáhat," ale to je takový zlo, že se mu snad vyhnem... Každopádně to zatím funguje hladce.

+: Jsme nějako zdechlý, ale pár řádků jsme přidal.
9.7.2015 19:17 - Babaj
nekRomanticka vecere pri svickach:-))))
9.7.2015 21:07 - Asar
Babaji, nechces si vziat namiesto sovicky macku? Vies, sedem zivotov a tak... :P

wlker píše:
Byl jsem z toho tak mimo kůži, že jsem se choval autoritativně. Možná bych se měl nechat vytáčet častěji, ale nevím, jak dlouho to moje nervy vydrží.


Ak sa chces nechat vytacat, mozem znova priviest k zivotu greedy gnoma :) (len chcem pomoct skupine :D )
10.7.2015 07:15 - wlkeR
Babaj: to byl nějakej slogan "we put the romance into necromance." Vždycky se mi strašně líbil.

Asar: O tom to neni, že bych to chtěl já. Jak jsem už asi omílal, tohle je moje první postava co má charisma ve sklepě, ale byl jsem z dětí tak rozkomandovanej, že jsem na to zapomněl. Za normálních okolností by T nikoho skrz ten dungeon nehnal jako nadmutou kozu, natož aby se dohadoval s Melechem. Ale vypadá to, že drastické okolnosti si žádají drastické změny - dočasné, příští týden už děti nemam.
10.7.2015 07:59 - ByTrit
Počkaj ja som tomu mrtvému fešákovi predsa odsekol hlavu a podal som ti ju pokial si pamätám... A ty si ho v denníku "oživil" :D niečo mi uniklo alebo si sa to len rozhodol ignorovať :D
10.7.2015 17:25 - RaeVeaR
Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať, či aj tie herné sedenia nahrávate, lebo veľmi rád by som si to pozrel :) Nejaké videá sú na shadoWWWovom profile na Twitchi a Youtube, ale predpokladám, že tam nie sú všetky. Ale tie, čo sú zverejnené sa mi veľmi páčili. Sťahujem si ich a v robote počúvam na slúchatkách :D
10.7.2015 23:07 - ShadoWWW
3raven3: Ahoj, momentálně nestreamuju. Ve Fantasy Grounds je to trochu složitější než v Roll20, ale hlavně jsem rozmýšlel, jestli nahrávat i naše hraní ve FG, nebo počkat a pokračovat ve streamování až se znovu bude pokračovat v tažení Tyranie draků.
Začnu streamovat i hraní ve FG, jestli je o to zájem. Ale asi až dokončíme současné dobrodružství, které vidím ještě tak na jedno, maximálně dvě sezení.
10.7.2015 23:24 - wlkeR
No, já vim že něco takového padlo, ale taky jsem přesvědčen o tom, že jsem se vás pak snažil přesvědčit o tom, že nechat jedno tělo nepoškozené by nám mohlo dát něco jako rukojmí (ikdyž přiznávám, že výmluva to byla chabá). Pokud jste to přesto odsekli...... tak si jdu vyměnit postavu. Přecejen jsem raději, když se vás snaží zabít DM.

(Ano, možná to beru příliš vážně a dramaticky, ale myslím, že tón kampaně tomu odpovídá).

Krom toho je náhradní postava (vždycky mám náhradní postavu. Krom Daraaze. Věřím Samovi.) docela vtipná, zase jednou jsem si schválně naházel osobnostní rysy (v rámci rámcové představy o postavě a přesvědčení) a vyšlo mi něco velmi vtipného, přihlédneme-li ke skutečnosti, že jeho classa je barbar:

11.7.2015 10:50 - ByTrit
V pohode zas tak vážne to brať nemusíme :)) kludne to môže ostať pritom že hlavu má na mieste :))
11.7.2015 12:43 - Babaj
ja jen stale nevim s cim ma porad Wlker takovy problem s gnomem :_)))
11.7.2015 19:01 - RaeVeaR
ShadoWWW: Budem veľmi rád, ak by ste pokračovali v nahrávaní, ale samozrejme, ak sa to nedá, tak to chápem :) Keď počúvam záznamy z hrania, tak sa aj inšpirujem a aj mi rýchlo zbehne čas v robote :D
12.7.2015 07:48 - wlkeR
Gnoma ma Asar, ne? ByTrit je trpaslik, pokud se nemylim.

Jinac diky.) Ja veci bohuzel moc vazne beru, je to choroba nas co jinak nemame zadny zivot.
12.7.2015 10:01 - ByTrit
Zatial som si nevšimol že by mal wlkeR nejaký problém s trpaslíkom :))
12.7.2015 21:42 - Babaj
do ted .-))) jeste ze jsem mu betu mebo jak se ta krasna bylinkarka jmenovala .-)) nechal... ikdyz kdyz ted vidim ze ji vymenil za takovy maly z rakve..
13.7.2015 07:55 - wlkeR
Tjn, naházel jsem si opravdu věci, který mi jinak jsou na hony vzdálený.

Co se obliby ostatních postav týče, přemýšlel jsem, že to zahrnu do deníku, ale ne. Obecně se dá říct, že čím jste míň magický a víc nablízko, tím lepší startovní pozice.

Co se hraní postavy týče, beru věci hodně vážně, což je někdy dobře, někdy zle. Je to jenom hra, ale už jsem po hlavě vlítnul do X situací, kde z toho pak bylo mizerně celýmu stolu... a ne a ne se poučit. Nejhorší je pro mě dobrodružit s cizíma lidma - a to nejen jako s váma, ale i bez jakýchkoli předchozích vazeb mezi postavami. Proto jsem tady v tom až přehnaně opatrný a jakmile mám pocit, že bych byl schopný právě v rámci hraní postavy vrazit partě kudlu do zad, tak radši i měnim postavu, abych se tomu vynnul.
13.7.2015 08:25 - ShadoWWW
wlkeR: Hraješ dost dobře, jen tak dál.
13.7.2015 13:50 - wlkeR
Hm. Řekl bych, že aby člověk mohl hrát dobře, potřebuje zkušenosti z obou stran barikády, a.k.a. DM screenu. Bez zkušenosti s vedením hry je hráč, ať už chce nebo ne, vždycky tak trochu hajzlik. Mám třeba ve svý družině skvělý, zkušený hráče, ale nikdo z nich hru nikdy nevedl a mají milion drobných a zdánlivě neškodných zlozvyků, kterejma mě vytáčej.

Abych tu nezanechal wall of text (kterej jsem naštěstí zrovna smazal), tady je pár věcí, co si jako hráč myslím, že by mohlo DM udělat radost:

- strčit si PVP za klobouk. O tom už jsem mluvil.

- udržovat tempo a nezabředávat během hry příliš do vnitřních záležitostí družiny, co přímo nesouvisejí s dějem.

- nestavět spoluhráče/DM do nepříjemných situací.

- všechny problémy mimo děj řešit co nejdřív, ale vně hry.

Vážně. Měl jsem tolik her, kde nic z toho ani nebylo míněno ve zlém, ale hráči se prostě příliš zabředli do vnitřně-družinových záležitostí. Hňahňali se v nějaké nepodstatné blbině na kterou jsem jim nějak odpověděl, abych je měl z krku, a pak ji tahali jako svatej grál při každý příležitosti. Popisovali nějaké mučící praktiky, ze kterých jsem jen upadl do deprese a nebyl schopnej si hru s těma bestiema dál normálně užívat.

No a nakonec je důležité průběžně dávat vědět, že to bylo ÚŽASNÉ. DMové získávají životní energii jako jiní smrtelníci, ale ta co je žene dopředu je skutečnost, že si hráči hru užívají, a že to dávají najevo. Pak když jsou opilí slávou jim navíc můžete podstrčit různé "zlepšováky."

Takže díky ShadoWWWovi za super hry, jen příště by těch obléhajících zombíků stačilo 5, co? ;)

(Omluva za dlouhý post, prokrastinuju Q_Q)
15.7.2015 11:35 - ByTrit
Dnes budem v práci dosť dlho tak dnešnú hru asi nestihnem. ak by som nejakým zázrakom stihol tak sa pripojím neskôr.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.087326049804688 secREMOTE_IP: 3.141.30.162