Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
26.6.2015 08:55 - ShadoWWW
Jak to udělat? Otevřeš si odkaz s popisem tieflinga a přetáhneš odkaz na Hellish Resistance mezi tvé Powers (záložka Actions) - to abys tam měl odkaz na popis schopnosti.

Pak na tu schopnost klikneš pr. tl. myši a dáš Add Action (ikonka šipky směřující vpravo dolů) a pak Add Effect (ikonka efektu). Pak klikneš na lupu efektu a zadáš:



Abys to nemusel vypisovat ručně, můžeš to zadat pomocí CTRL+C a CTRL+V: Hellish Resistance;Resist:Fire

Vždycky po důkladném odpočinku si na sebe efekt aplikuješ a vydrží ti celý den.
26.6.2015 09:00 - ShadoWWW
BTW Všimli jste si, že podle ankety nás už hraje šest? ;-D Výsledky jsou zajímavé a přizpůsobím tomu svět. Po víkendu už sem dám nějaké obšírnější informace.
26.6.2015 09:20 - Babaj
njn ... si nevazi prskavek a magiku_:)) tohle vedet. tak si nebeu zamereni na ritualy_)) ale tadeji si vemu toho impika -)) kde ted budu brat ty ritualy kdyz budoutak vzacne .-))))) chjo ti plechaci. pichaci a osklivaci _:)))
26.6.2015 09:24 - ByTrit
Ale zasa si zober že mágia je vzácna ale je mocná... Radšej mať 3 mocné rituály ako 5 obyčajných nie? A vezmi si že sa môžeš stať najsilnejším magičom/umelcom na svete... :D
26.6.2015 09:28 - Babaj
shadoww. diky.. zkusil jsem si to tady v pracovni verzi. uz vim jak na to.. pri te prilezitosti jsem si vsiml ze nevyuzivam plne svho tretiho levelu :_))) helis reburke na 2lvlu jednou denne muzu sesilat :-)))
26.6.2015 09:29 - Babaj
ja si prave nevzal moc mocne ritualy. bo jsem kolem sebe mel samou prskavkus mnoha ritualy.. tak ty uzitecnejsi jse si chtel dobrat cestou od nich :_)))
26.6.2015 10:59 - Babaj
pekny :_))))
26.6.2015 11:01 - Babaj
jeste nevim proc ti Melech Danu nechal :_))) ale asi proto ze toleruje jeji vyber..Melech muze mit kazdou na ktrou ukaze.. nebo kazdeho :_)))..... Ale Danu ti zavidi.. protze z jeji tvaricky je Melech uplne vedle sebe :_))
26.6.2015 11:04 - wlkeR
Jinak v rámci možností prosím spoluhráče - momentálně cíluju Asara - aby v rámci možností omezili PVP, a to v jakékoli podobě. Nemám nic proti nějakým drobným třenicím v družině, ale na kostky by dojít nemělo. Pokud máme protichůdné zájmy dané vlastnostmi/minulostí postavy, fajn, ale pokud máme spolupracovat, chce to přijmout kompromis, páč jinak aby si člověk v jednom kuse hlídal záda proti vlastním spojencům.

Imo je zrovna tohle velký problém her typu "potkali jste se v hospodě a rozhodli, že vyrazíte na dobrodružství." Mojí hlavní družinu jsem tentokrát dokopal k tomu, že se jejich postavy znaly předtím a měly jasně nalinkované prvotní vztahy - a přestože největší "bořič" (hráč) se chová skoro stejně jako předtím, kdy mu dokonce jednu z postav zabili, teď mu naopak říkají "taťko" a maj ho rádi.
Na jednu stranu z toho může vylézt fajn příběh o tom, jak skupina náhodných individuí zachránila svět, ale v mojí zkušenosti zrovna tahle metoda vede spíš k družinám, co se v lepším případě rozhádají, v horším vyvraždí. Neříkám, že to čekám i tady. Jen že jsem to zažil. Hodněkrát.
26.6.2015 11:35 - ShadoWWW
wlkeR píše:
lepším případě rozhádají, v horším vyvraždí

Hráči, nebo postavy? ;-)

Já mám taky podobné zkušenosti, že když se některý hráč v rámci své postavy snaží hrát proti zbytku družiny, tak to dlouhodobě nefunguje*. Ani v rámci družiny postav, ani skupiny hráčů. I když si třeba postavy/hráči zprvu moc nedůvěřují, tak když se snaží co nejvíc spolupracovat, tak to vede k účasným zážitkům.

------------
*Třeba jeden paladin se snažil hrát hodně sólo a on i jeho hráč nedůvěřoval ostatním. Skončilo to tak, že ho ostatní postavy při jedné příležitosti někam zavřeli (jestli si dobře vzpomínám), a hráč se nejspíš naštval a už nikdy nepřišel. Ale zbytek skupiny/družiny si sedl a vedlo to k úžasným dobrodružstvím. Viz místní skupina "Za Zrcadlem".
26.6.2015 11:50 - ByTrit
Ja si myslím že to bude v pohode... :) Ak bude Asar kradnúť a uvidím ho (čo je velice malá pravdepodobnosť) tak dostane po paprčách alebo sa s ním dohodnem že polovica pôjde na charitu a hotovo :D
26.6.2015 16:50 - wlkeR
Hráči to zatim úplně neudělali. Ale já a jeden z hráčů už máme na ramenou modřiny, páč "šikanujeme" hráčku nekromantky (jediný štěstí, že teď hrajeme online a nemůže nás mlátit) XD

Ne mně jde právě o to, aby lidi v rámci "hraní postavy" nepřeháněli až tolik, že by to šlo proti ideálu družiny, řekněme. Říkám to hned a polopatě protože už jsem si takhle několikrát rozbil tlamu - toleroval jsem to, abych nepřišel o hráče a hra se nerozpadla... a ona se stejně rozpadla, jen po neskutečném utrpení a ve zlém. Zase, neříkám že se to stane, ale právě házení proti družině naznačuje, že tu není důvěra, a šance podělání vztahů se tím výrazně zvyšuje.

Hele charita... Můj postoj je ten, že co si vybojuješ, to je tvoje. Nic víc, nic míň. Neříkám, že přes to nejede vlak (s Cha 6 vlastně neříkám vůbec nic důležitého), ale myslím, že se shodneme, že bychom se měli držet v mezích zákona a neokrádat/nevraždit/neznásilňovat tvory co jsou civilisti, na naší straně, nebo se tak aspoň tváří.
26.6.2015 17:48 - ByTrit
Veď jasné ja s tým súhlasím... mojej postave to ani presvedčenie nedovoluje robiť také veci. Myslím že sme všetci rozumní a že sa dohodneme a že sa nič také nestane ako že by sa nám to rozpadlo. (Prípadne budeme vedieť dostatočne včas zakročiť).
28.6.2015 15:15 - Asar
Uff, nevedel som, ze to vezmes tak osobne Walkre, hlavne ked vlastne ani neslo o PvP v pravom slova zmysle len o stret nasich alignments. OK, tak odteraz bude Gorian poslusny gnom. A ved to mozes vziat ako svoj side quest - naucit toho modro-siveho zasrana, ze okradat nevinnych je nevhodne :)
28.6.2015 18:05 - wlkeR
Um, není to osobní, je to jen nebezpečné, a raději se to budu snažit zastavit dřív než později.
29.6.2015 08:11 - Babaj
joo Wlker se boji o svuj drahoceny majetek:-))) jasne hrat tyhle veci do skupiny.. vede vetsinou presne tam kam nechcem :_)) asi to chtel wlker rict.. ono pokud to hrajes proti Npc.. coz byl asi tento pripad, tak v tom nevidim az nejaky obzvlast problem... muzou z roho vzniknout i zajimavy situace.. Ale asi nemuzes cekat ze budeme stat za tebou poud nebudem mit duvod :_) Dulezity je nenechat si to prenest pres hlavu a prenest to do skupiny ackoliv by se ti to z RP hlediska nabizelo. Na prubeh nasi sounalezitosti a tim padem cele kampane by to vedlo akorat ke spatnemu pocitu... nas ostatnich :-)

Z meho pohledu Gnomik ted nezahral nic spatne :-)) Jen si davej pozor na hranice :-)
29.6.2015 10:07 - wlkeR
Tak proti NPC se fakt házet nemuselo, když bylo v bezvědomí.

Abych to uzavřel, když jsem si začal, protože si říkám, že už z toho propuká moc velký drama: přál bych si, aby hraní postavy nezavdávalo jakýkoli důvod k ověřování čehokoli vůči družině. Atmosféra důvěry je pro mě na hře nejdůležitější - pokud chci mít kudlu v zádech, stačí mi jít do práce.
29.6.2015 10:43 - Babaj
proto hrajs hlavne zaporne postavy :-))) teda to je silny slovo.. zadny dobraky :_)))) ale jasny :-) uz jsem si zvykl. ze tyhle veci hrajes ne do skupiny ale podle prilezitosti vne :-) a s tim taky souhlasim :-)
29.6.2015 15:44 - Asar
wlkeR píše:
pokud chci mít kudlu v zádech, stačí mi jít do práce.


A to som si myslel, ze ja mam zlozite vztahy na pracovisku :D

Ale k teme...Jasne, chapem, proste mi staci zmenit zmyslanie mojho gnoma a umiernit jeho greedy prsty, co nebude problem.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10469889640808 secREMOTE_IP: 3.23.127.197