Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
17.6.2015 23:36 - wlkeR
No, stinná stránka je, že jakožto gladiátor je Tethrys specializovanej na boj nablízko a musí si vyžrat všecky následky. Ale na lv 4 by to mohla bejt sranda, mínim zvýšit Dex a Wis o 1 na 18, multiclassnout do monka a ... AC 18 B)

Jináč asi po dnešním "osahání" postavy pozměnim pár věcí - původně se mi třeba zdálo, že mít historku pro každou situaci je fajn, ale Babaj mě nepustí ke slovu, takže to nahradim něčim vtipnějšim, co častěji přijde do hry. Taky jsem posunul přesvědčení o krok nahoru k NG, páč mi to prostě líp sedí. Rád bych ještě doladil historii v rámci světa, páč se mi docela zamlouvá, ale musím holt počkat až ShadoW rozhodní nějaké spoilery XD
18.6.2015 00:05 - ShadoWWW
wlkeR píše:
Rád bych ještě doladil historii v rámci světa, páč se mi docela zamlouvá, ale musím holt počkat až ShadoW rozhodní nějaké spoilery


Musím to pár dní promyslet. Mám v hlavě nápady, ale chci zvážit několik konceptů. Mám rád, když se svět vyvíjí a "žije". Když s rozvojem postav nabývá na síle bějaký větší konflikt herního světa. Prvořadé jsou ale postavy a spokojenost hráčů. Ještě potřebuji tak jednu dvě hry, abych si vytvořil o postavách nějaký obrázek. S pár nahozenými udičkami se to rozjede. Ale nebojte! Informace určitě budou už brzy.

Jsem rád, že se hra líbila. Měl jsem z vedení hry trochu obavy (přece jen 5e jsem naposledy vedl jako PJ ještě v době playtestu). Ale povedlo se to líp, než jsem čekal. Ještě jednou díky všem za hru.
18.6.2015 07:09 - Babaj
Wlkere.. ja se ze zacatku snazil nechat spis tahat veci vas :-)) nebo spis jsem cekal na vase vsuny a pak se dat treba do reci..... ale nejak mi prislo ze spis mlcite... tak jsem se do toho pustil a pak asi nechal strhnout... jsem preci charizmaticka celebrita :_)))
Jinak porad jsem nevidel onu zmonovanou vezicku...

cca jak jsi dosahl mit dva staty na 18 :_)))) ze ty jsi imitoval hazeni kostkou anehazel postavu úpodle bodu :_))
18.6.2015 07:09 - Babaj
jinak pekna hra.. :_) FG mne mile prekvapil.... sice ma nektere veci pro mne trochu pres ucho , ale to je na zvyku na obsluhu a je to opravdu system pro velky monitor... Dva monitory mi nepomahaly.. nemohl jsem si otevrit FG na obou monitorech.. ale mozna to jde nejak obejit.. v nastaveni tech monitoru.. ale jako Pocitacova Llama to nejak nezvladam :_)) ale presto mam velky monitor tak jsem stihal :_)) ikdyz jsem si musel vybirat jak co na co koukat a so mit skryto :_)) ale interaktivni mapy s tim propojenim systemu se mi libilo...
18.6.2015 08:15 - ByTrit
Orsik je s tým že mu to nepadá vyrovnaný :) Ten bol rád že neležal dva krát za pol hodinu hubou v piesku s 0HP ako minule :D Čo sa týka hrania postavy tak ja ako IRL osoba mám trošku problém vždy keď prídem niekam kde sú nový ludia tak som väčšinu času ticho a neviem čo by som povedal (hold znamenie raka) ale akonáhle sa oťukám tak to stojí za to :D a ono sa to momentálne negatívne prejavuje aj na postave ale to bude ok. Musím si len zvyknúť. Čo sa týka FG tak super velmi sa mi páčilo ako je to spracované a keď sa s tým človek naučí tak to musí byť ešte lepšie. Páčilo sa mi to natoľko že zvažujem kúpenie nejakej licencie ak sa bude cez FG hrať častejšie. A čo sa týka samotnej hry včera tak super velmi sa mi to páčilo a dík za ňu :)
18.6.2015 08:41 - ShadoWWW
Babaj píše:
Dva monitory mi nepomahaly.. nemohl jsem si otevrit FG na obou monitorech.. ale mozna to jde nejak obejit.. v nastaveni tech monitoru..


Jde to obejít tak, že máš FG v okně a roztáhneš ho ručně na oba monitory. Pak to vypadá nějak takto (obrázek se dá rozkliknout do většího rozlišení):



Já ho mívám naplno zvětšený jen na jednom. Protože nativně se nová okna otvírají uprostřed, tedy rozpůlené mezi dva monitory, a musel bych je vždycky přesunovat. Jedinou alternativou by bylo mít 3 monitory, ale to už asi spíš časem půjdu do 4K zaobleného monitoru. Je sice fakt, že na jednom monitoru, i když je full HD, si člověk musí vybírat, co bude mít otevřeno, ale tu linkovací propojenost mají docela dobře zmáknutou, takže není problém si otevřít rychle to, co člověk hledá nebo potřebuje. (Po pár hrách, kdy mu to přejde do krve.)

ByTrit: Ohledně licence viz PM.
18.6.2015 09:33 - wlkeR
To nebyla výtka, Babaji, já se snažím nekecat v rámci hraní postavy, páč CHA 6 je CHA 6 (jen ty blbý poznámky si prostě neodpustim, mám jako hráč nízkou vůli). Takže to co děláš je OK, ještě že tě máme :D Ono trapné pokukování po sobě je někdy taky vtipný, ale ne online.

Jináč mi dvakrát padl součet 16, +1 z humana je 17 a na lv 4 tam míním ještě +1 přihodit. Házel jsem to normálně kostičkou v FG a psal na papírek než jsem pak náhodou překlikl a zjistil, že je tam na to přímo mechanismus :D Ale ty hody nebyly zlý, dumpstat mam taky, tak jsem to nechal.
18.6.2015 09:40 - Asar
Porazena robota. Domov som sa dostal pred osmou dakedy. No nic, buducu stredu uz hadam nebude ziaden problem. Teda ak Shadow planuje nieco GMovat.
18.6.2015 09:54 - Babaj
kdyz jsme u toho ,, domlouvali jsme se na Ctvrtek pristi, ak doufam, ze jsi si tam neprehodil robotu ze stredy :_)


Wlkre tak to grac :_))) taky bych vedel co s dvema 16 tkama.... tim nemyslim ty rok nad zakonem :_)) s tim uz bych asi nevedel co delat :-)) ale mit 18 ku na charizma od zacatku by se mi libilo :-)) vis kolik tonu z dud by se dalo vyloudit navic?_:)
18.6.2015 09:59 - wlkeR
To bys potřebil ještě 18ku na DEX. A publikum na CON.
18.6.2015 10:03 - ShadoWWW
Asar: Předběžně jsme se domluvili na čtvrtek. Budem pokračovat v rozehraném dobrodružství. Pokud chceš, můžeš mít postavu na 2. úrovni, protože ti, co byli na 1. úrovni, přešli na 2. Jak vytvořit postavu ve FG ti mohu ukázat na začátku příští hry. Jde to docela rychle.
18.6.2015 10:07 - ByTrit
wlkeR píše:
A publikum na CON.


Plačem :D
18.6.2015 10:40 - wlkeR
Hej, já jsem kvůli tý 2. úrovni (skoro) UMŘEL! XD
18.6.2015 11:39 - wlkeR
18.6.2015 12:03 - Babaj
cssss vy porad nechapete, ze moje muzika trha rodidla kazdemu posluchaci aby mohli poslouchat dal :_)) jen pisknu do dud a lide se rozplacou dojetim :_)) jak nadhera to je :-))) a kdyz do toho pridam ty vokaly a bubinky nebo doprovod klaviru.... a jeste kulisu letajicich motylku.. nedej boze kdyz jimk tomu i zazpivam do mysli..... oldfeeld hadrar :-))
18.6.2015 12:27 - wlkeR
Jako já mam dudy rád. I moje úplně první postava na ně hrála a dokonce jsem někde měl napsanou baladu o tom jak dudy vznikly (něco ve smyslu statkáře co utopil kozu když se začalo šuškat že s ní nedělá úplně normální věci - puberta, meh). Ale přijde mi vtipný se do nich navážet :D
18.6.2015 13:45 - ShadoWWW
Píše:
Někdy je i nejhůř, krev často všechno zkazí.
Vopruz je když jeden do druhýho nůž vrazí.
Jinde zase večer slzy provázej,
to mladý lidi z báglama z domu vodcházej.

Jó, dudy, to jako sen,
koza je královna, no problem.


Copak dudy, ale jmelí!
18.6.2015 14:32 - wlkeR
Melech, jen v méně lidech :D (Teda v 0 lidecha 1 tieflingovi ;)
18.6.2015 15:18 - ShadoWWW
Takhle jsem si naházel staty já: ;)


A takto jsem si připravil efekty některých schopností toho trpaslíka bojovníka (na začátku hry můžu ukázat, jak to udělat rychle a efektivně):
18.6.2015 15:36 - Babaj
WLKERE . TO JSI TEMER TREFIL :_))) iluze a prestidigation. thaumaturgi a druid craft zvladaj velky veci :-))) jsem proste umelec,, v doji k nicemu ale muziku a show umi :_)))

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.067811965942383 secREMOTE_IP: 13.58.216.18