Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
28.4.2015 13:51 - wlkeR
Hm, občas mě trochu štve že tyhle věci víme... Na druhou stranu dva lidi napadlo si hodit Nature, takže proč né.
28.4.2015 16:47 - Babaj
prave na to jsem se odkazoval :-)
28.4.2015 17:40 - wlkeR
Mimochodem, když už jsme v tej bažině, co takhle Expedici Drums in the Marsh a Raiders of the Twilight Marsh? Drums je level 1-4 a docela ujde, Raiders je 5-10 a konečně je tam drak (jen taká mladá socka) :D
28.4.2015 20:58 - ShadoWWW
Včera to bylo dost dobrý. Hlavně po delší době to chytilo zase spád. ;-) Jediný blbý bylo, když v průběhu toho souboje s krokodýly začala dvouletá dcera bušit na dveře a musel jsem jít hned uspávat. :(
28.4.2015 22:05 - Babaj
jojo,, tva neucast byla zaznamenana a zapsana do denicku do kolonky.. prvni vystraha :-)
3.5.2015 22:20 - wlkeR
Já a Shari zejtra budem, Mati a Kuba se zatim neozvali.
4.5.2015 06:14 - wlkeR
GM prej může nejdřív v 7. Ještě se ozve.
4.5.2015 08:34 - Babaj
asi ma pripravu na Kanadu :_) 6:2 , 10:0, kolik asi daji nam?_:)))
4.5.2015 09:24 - wlkeR
Už má Errata, už by to nemuselo tolik bolet :D
4.5.2015 18:53 - wlkeR
4.5.2015 19:33 - ShadoWWW
Dnes bohužel nestíhám se zúčastnit. :(
4.5.2015 22:09 - wlkeR
Přehled aktualizován. Nic extra se nestalo =_=;
9.5.2015 12:56 - wlkeR
Já v pondělí můžu, Kuba říkal, že bude vědět až v neděli. Matiho jsem se ještě neptal.

Ale měli bychom tedy pořešit tu situaci v hradě. Tady je mapa:



(Klíč: Světlezelená ropušáci, střednězelená obří žáby, tmavozelená ještěrkáči, šedá kultisti, černá OP kultisti, A Azbara Jos, oranžová civilisti, tmavoindigová obří ještěři, drakeni drakeni (myslim), divná růžová věc otyug.)

I don't think we can zerg this.

Takže hrad jsme infiltrovali úspěšně, což o to. Otázka zní, jak zlikvidovat nepřátele aniž by to přilákalo příliš nežádoucí pozornosti a, samozřejmě, nestálo nás to život.

Co víme:

* Ještěrkáči a ropušáci si navzájem nerozumějí. Nikdo z nás se nedorozumí s ropušáky. Ropušáci jsou nějakým způsobem kultem preferováni a flákají se.

* Obě rasy jsou názoru, že patříme ke kultu. Jsou tu ale i osoby, které mohou tvrdit opak - konkrétně Jos, Rezmir (ikdyž tam je to mnohem divočejší - věří, že součástí kultu jako takového jsme), možná někdo další.

* ???

Současný plán je poštvat ještěrkáče a ropušáky proti sobě, respektive přetáhnout ještěrkáče na naši stranu. Největší komplikci vidím v Josovi, který nás uvidí a bez meškání na nás poštve kultisty, i kdyby se tito bojů mezi původním obyvatelstvem hradu neúčastnili. Ideálně bych se ho v noci pokusil zabít (zrovna mi došlo, že protože Misty Step je single target na mě, můžu se skrz klíčovou dírku teleportovat i s koněm; best Sneak Attack ever :D), ale nejdřív bychom měli vypátrat jak se zbavit ještěrů před jeho pokojem (pokud patří kultu, mohl by to být problém; pokud si rozumějí s ještěrkáči, mohli bysme je ukecat, aby potvory odlákali). Pokud to nepůjde, vtipný by bylo využít nějakého jiného dostupného otvoru ve zdi (okno, střílna, fail při věšení obrazu), kudy se portnu dovnitř a s trochou štěstí by 4d6 + 6d8 + 4 damage mohl být 1-shot.
9.5.2015 20:36 - ShadoWWW
Já v pondělí už taky můžu
9.5.2015 23:05 - wlkeR
Tak ale pojď pletichařit, ať tím nezabijeme celou hru D: Takhle na fóru se plány vyvíjejí líp, protože je má člověk víc času promyslet.
10.5.2015 10:18 - shari
Já nejspíš můžu.

_________


A pletichařila bych ráda, jenže s přihlédnutím k tomu, že nás málem vyřídily dva random encountery, mi tahle situace nepřipadá zvládnutelná, pokud se nestane zázrak.
Jo, sneak attack s koněm je super, ale vůbec mě nenapadá, jak jednat s těma ještěrkáčema, aby nám pomohli ho vůbec provést = dostat se tam.

Jaké je vůbec měřítko té mapy, když se do těch místností vejde tolik potvor?
10.5.2015 12:31 - wlkeR
1 čtverec = 4 obyč (tzn. 20 stop).
10.5.2015 13:59 - Babaj
?.) ja v pondeli taky muzu... pokud ses neco vyznamneho nestane :_)))

k pleticareni... Se divim kde se ztratila Darazzova sebeduvera v diplomacii a presvedcovani... mozna po vystupu pred sluji v ukrytu mu spadl hrebinek.. ale konec koncu nas z toho dostal :-))

Nezbude nam nic jineho, nez opravdu se pokusit o prevrat... Sam Daraz mne tenkrat presvedcoval, ze kultisti v kultu nejsou az tak jednotni a ze mezi sebou maji rivalitu... to ze patrime ke kultu si mysli prave ti spravni... jesterci a zabaci... Ano hapruje tu rudy kouzelnik.... proc by prave jedna frakce kultu se nesnazila ted prave svrhnout ty kultisty co sesli s prave cesty.... presvedcit ty jesterkare, ze prave oni maji byt v kultu vyse nez jsou zabaci... ze ti kultisti nahore ted delaji jen sve plany , ktere jsou spise jen jejich vlastni nez primo v zajmu kultu a ted vykoristuji prave je jesterkare. navic si tu ted hamouni spousty pokladu co pod kultovni zasterkou ted hodlaji ulit do vlastni kapsy.. proto ted paktuji s zabakama.. protoze jsou to tupe nasroje lepe ovladatelne.. S jesterkari, az skonci svoji praci, jiste zatoci, aby nebylo mnoho svedku.... POkusit se proste jesterkare ziskat na svou stranu... moznost ppokladu... vyporadani se s zabakama. nebo i myslenka na odplatu kultovniho razeni by je mohla zlakat na nasi stranu a dostatecne zatemnit jejich mysl, aby se vzbourili... v kovarne je jiste dost zbrani,nastrojua materialu.... muzem pak naplanovat a po castech znicit a obsadit cele patro pak vesnici a pak vrchni patra....

muzem to nacasovat a naplanovat tak ze zatarasime vsechny dvere.. materialu a rukou jestercich by mohlo byt dost abychom zveznili v pokojich nepratele a pak je po castech vypraskat... pokud jsou to opravdu strilny tak ani okny by se nemeli dostat ven.. dost bych se divil kdyby na hrade, v prizemi bylo okno, kerym by se slo protahnout...

nebo vesnici muzem uplne enchat na zaver.. pokud se vesnice nedovi co se na hrade deje.. ale jesterkare z vesnice bychom potrebovali.
10.5.2015 15:13 - wlkeR
Hm? Ale já přesvědčuju, jen mám poznamenáno, že nemám rád ropušáky. U některých si tu odplatu nechávám vyhnít, u jiných jí míním praktikovat ihned, a tohle je ten případ.

Auu wall of text bez diakritiky D: Okay...

Píše:
presvedcit ty jesterkare, ze prave oni maji byt v kultu vyse nez jsou zabaci... ze ti kultisti nahore ted delaji jen sve plany , ktere jsou spise jen jejich vlastni nez primo v zajmu kultu a ted vykoristuji prave je jesterkare. navic si tu ted hamouni spousty pokladu co pod kultovni zasterkou ted hodlaji ulit do vlastni kapsy.. proto ted paktuji s zabakama..


Tohle zní okay. Jako motivy bych s nima moc nerozebíral, proč taky - důležité je, že tyhle dva kmeny tu byli první a jsou odvěkými nepřáteli. Stačí jen přilít olej do ohně.

Což mi připomíná: co takhle otevřít bitvu podpálením žabí vesnice? :D Kohen má oleje určo dost ;)
11.5.2015 07:15 - Babaj
hele prinejhorsim, to Pullnem vsechno na jednu hromadu a ja to z AOEckuju:-))

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.073851108551025 secREMOTE_IP: 18.218.168.16