Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
14.4.2015 09:17 - ShadoWWW
shari píše:
Já většinu času ani netuším, co se tam děje a co tam vlastně řešíme.

Já jsem na tom podobně a Babaj se o tom taky už párkrát zmínil. Že přesně není jasné, co se od nás přesně chce a očekává.

Třeba v 4E by se to řešilo formou dovednostní výzvy, kdy by hráči reagovali na jasně formulovanou výzvu, s případnými bojovými střetnutími. Prostě by se řešily jen zajímavé momenty, nebo by se to prostě odbylo větou: Za 40 dní cestování se nic zvláštního nestalo.

V 2e by se to zas řešilo nejspíš nějakým hex-crawlem, popisy okolí a přírody, náhodnými střetnutími (potulujícími se nestvůrami) apod.

Úkol zněl, že máme ochránit karavanu. Člověk by čekal, že na ni budou útočit. Jako hlavní nevýhodu jsem viděl nepoměr sil. 40:5, z toho jeden rudý mág. U mága i té holky, co se s náma chtěla spřáhnout, nebyly jasné motivy a postoje. Když jsme zkoušeli vypátrat stopy vraha, tak se nic nedařilo. U těch otrávených jídel by jakákoliv strategie stejně vedla ke slovu (našemu) proti slovu (kultistů). Mohli si vymyslet desítky důvodů, proč to nebyli oni, ale někdo jiný (třeba my). Opět překážka v nepoměru sil.To vedlo k tomu, že jsme se občas možná až příliš upli k nepodstatným detailům nebo řešili něco dost nestandardně (vyslýchání mrtvoly).

Určitě jsme něco přehlédli, ale celková nejasnost, co přesně můžem řešit a jak vlastně, byla občas dost frustrující. Celkově mi tam chyběly jasnější impulzy - jasněji vyhranění spojenci a nepřátelé, zvratové situace (nepřítel, co kvůli svému svědomí zběhne a obrátí se na nás, a pak se třeba ukáže jako dvojitý agent), přepadení karavany, pochyby či další plány vůdce karavany, jasněji vyhraněné stopy (nebo několik vzájemně propojených stop) vedoucí k nějakému odhalení. Nebo třeba větší zapojení charakteristik, ideálů, pout a vad postav do příběhu.
14.4.2015 09:45 - Babaj
a taky by se mel Trelos podivat na ten micrak :_))
14.4.2015 09:52 - ShadoWWW
To může být klidně tou wifinou. Streamování (zvuku i obrazu) vyžaduje konstantní bitrate. Když to klesá pod nutnou minimální úroveň, tak obraz se chvílemi "rozkostičkuje" a zvuk... však jsi to slyšel. Řešení jsou dvě:
- Pořídit si kvalitnější připojení, nebo
- Používat komunikační program, co má (podporuje) menší datový tok.

Skype to imo nemá, ale třeba TeamSpeak by mohl.
14.4.2015 10:11 - Babaj
a u ts bychom mohli najet rovnou na TG :-)))) ty jsi filuta :_)))))
14.4.2015 11:43 - ShadoWWW
To je jen hledání optimálního řešení. :)

Jinak co se týče toho účinu kouzla divine favor, tak to funguje přes Effects. Prý to funguje tak, že aplikuješ efekt na sebe, takže když si hodíš na útok zbraní, způsobíš dodatečné zářivé zranění 1k4. Ještě jsem to nezkoumal, ale video o efektech je tady.

Jinak plánuju vytvořit nějaká videa o FG. V těch prvních vytvořím několik ukázkových postav. Kdybyste měli nějaké speciální přání, co vytvořit, tak pište.
14.4.2015 11:50 - shari
ShadoWWW píše:
Jinak plánuju vytvořit nějaká videa o FG. V těch prvních vytvořím několik ukázkových postav. Kdybyste měli nějaké speciální přání, co vytvořit, tak pište.

half-orc, rogue a background performer (nebo jak se jmenuje ten, co měl Babajův warlock)
14.4.2015 12:14 - Babaj
Entertaiment nebo ak nejak
14.4.2015 12:36 - wlkeR
Z voice klientů mám krom Skajpu Teamspeak, Raidcall a Ventrilo. Další instalovat už fakt odmítám XD Ale mám takej pocit, že když je v trpasličí hospodě, tak ten signál je ok, jen to pak ruší nadávky na Poláky.

Přiznám se, že jsem se teď v kapitole, co jsme právě dokončili, dneska ráno trochu šťoural, protože jsem HotDQ zařadil do nastávající kampaně (Expedicema se to celý pokrýt nedá) a chtěl jsem nějaký zajímavý NPCčka, se kterýma by se mohli potkat už dřív, aby nenarazili na ten samej problém co my, tzn. že všichni lidi jsou tam cizí a nemají se o koho opřít. Z popisů těch NPC mi přijde, že tohle je celkem fluffově zaměřená kapitola - a to ten začátek byl, žejo.

Taky se přiznám, že včera zatímco jste drbali FG tak mě e-manželka odtáhla na dva runy Danuar Reliquary, proto jsem byl na začátku tak mlčenlivý a zmatený. Sorry :<

Toliko k přiznáním.

Teď k tomu, co máme za problém a jak si dopomoci k lepším zážitkům:

Především pokud vím, tak Mati není extrémně zkušený DM. Hráli jsme s ním asi 2 sezení před X lety v DDM, protože nám vyprávěl o světě co vytvořil s bratrancem nebo tak něco, ale netuším, jestli jím pak opravdu někoho protáhli. Každopádně kampaň brzy umřela na mrtvém bodě, kterým byla naše neschopnost řešit detektivku. Pak jsem ho ukecal ke kampani v rámci D&DNext, a teď tohle. Z toho mála co jsem pochytil tak je hlavně stavitel a možná pletichář, míň už herec a koordinátor. S tím se musíme smířit a dle možností vzít iniciativu do vlastních rukou.

Questy jsou v rukou DM, ale ne tolik, jak se mi moje druhá družina pořád snaží vtlouct do hlavy. Jasně, existuje možnost "udělejte tohle a dostanete za to zaplaceno tolik." Já osobně jsem fanouškem spíš vnitřní motivace a Daraaz tohle všecko dělá protože chce, neže mu to nějakej maník támhle z Horní dolní zelené říká. Navrhuji, abysme si tady v diskusi prostě založili quest log jakej je prostě v každý PC hře, aby lidi co ho potřebujou tu info měli, a my co to máme vnitřně (neříkám, že jsme lepší, jen že to prostě máme jinak) se budeme držet svýho kompasu, nebo obojího, na tom už nesejde.

Finally, problém na kterej narážím v každý hře: vedení. Pokud se v družině lidi furt demograticky dohadujou a nakonec první komu povolej nervy to stejně udělá podle svýho, jsou v konečnym důsledku ... já nevim, občas i nesnesitelný. Rád bych kandidoval za vůdce, už jenom proto, že Daraaz stejně považuje zbytek družiny za svůj de facto majetek (jen vám to neříká takhle na plnou tlamu). Jeho nevýhoda je, že ostatní krom sebe samotného dost přehlíží (Wis 8/-1) a všechno ostatní taky řeší, jako kdyby se svět točil kolem něj. Takže je dobrej na situace, kde je v převaze, ale jakmile tu převahu zcela očividně nemá - například pokud uznává autoritu caravan mastera - tak to postoupí jí. Toliko řečeno, ustoupení vašemu názoru byla RP chyba a budu se snažit příště nepodlehnout.

Jdu na oběd, zamyslete se kdyžtak nad tim, co pro tu hru můžem udělat a plácněte návrhy. Myslím, že když si tohle vyřešíme, může to být jen lepší.)
14.4.2015 13:12 - shari
No, tak Zkáza žádnou vnitřní motivaci nemá. Když někam jde, nebo něco dělá, (pokud to není z donucení) tak většinou proto, že jí to buď momentálně přijde jako dobrý nápad, nebo prostě proto, že tam jdou ostatní. Pokud nějakou motivaci někdy získá, je to většinou krátkodobě - v rámci questu nebo situace. S družinou je proto, že za nimi byla poslána a zatím nemá důvod odcházet. (a hlavně protože "poď hrát s náma, potřebujem DPS") Takže s Daraazem jako velitelem by problém neměla.

Role-play absolutně neovládám a když už se do něčeho takového pustím, tak to vždycky dopadne blbě, takže postava, která nic nechce a nic ji nezajímá je jediná, kterou dokážu uhrát.
14.4.2015 13:28 - ShadoWWW
Nominování mluvčího, či vůdce, je dobrý nápad. Zvlášť v nekontaktní virtual table-top hře.

Co se týče Kohenových cílů, tak hlavní je pobít (nejen) vedoucí mágy dračího kultu. Když u toho padne nějaký jiný mág, hlavu si s tím moc lámat nebude. Naopak nemá rád podlé zabíjení udatných válečníků zezadu či ze zálohy. A je galantní k ženám, kterým pomůže v jakékoliv situaci.

Až si to vypořádá s mágy dračího kultu, vrátí se do Beoruniny Studně ve Stříbrném pomezí, aby se znovu ujal náčelnictví kmene Černý lev, které mu po právu náleží, a vyrovnal si účty s případnými soky.

wlkeR: BTW Přijde ti lepší TS, nebo Ventrilo?
14.4.2015 13:38 - Babaj
ja bych jen popravil ta wisdoma s tim nema moc co docineni.. wisdom je neco jako intuice.. neco jako sesty smysl.. zadna pamet nebo neco co se driluje.. prave proto je wisdom dulezity u clerikua styku s bohy... tay je to odraz pro insight.. a hledani stop.. proste je to neco co se neda nadrilovat.. potrebujes mit pro to nadani..
14.4.2015 14:00 - Babaj
jinak Sam s Darazem nema potize... rozhodne patri k proven warrirum, ktere uznavam.. jeho znackovac na mne dela dojem... Kohenuv mec taky... Zkaza jeste hleda cestu ale i prokazali mistri luku jsou mi znami... nejhorsi to ma u sama carodej... ten s valcenim (dle Samova nazoru) nema co docineni , sotva udrzi mec. a porad ho nekdo bije.. je treba ho chranit.. ale veri ze jeho uloha ve skupine jeste prijde.. :-) ale za vsechny by nakonec Sam dal ruku do ohne... pokud by ho to neupalilo .. A je zde z rozkazu hlavniho veleni .. Sice je na volnejsi noze ,ale podava reporty v kazde vojenske posadce.. u stycnych dustojniku.. Nyni je na vyprave za potlaceni vlivu Draciho kultu jakoukoliv metodou.. A je velice rad ze po zniceni jeho jednotky se mohl pridat k vam..
mimo jine jste si mohli vsimnout ze se vicemene stale odvolavam na rozkazy... a vetsinou je to prave darraz... takze diky jeho charizme a osvedcenosti valecnika je pro mne v teto chvili vzorem a hlavnim slovem v mem cili.. :-) vim ze mu chybi intuice, ale velet a strhavat lidi na svou stranu umi... Jen v te karavane uplne vyhorel.. asi si musel odpocinout :_))
14.4.2015 14:38 - wlkeR
ShadoWWW: Hele, TS jsem používal minimálně, jedou na něm jen Češi. Kdo si může dovolit platit má Ventrilo, kdo ne, jede na Raidcallu, pokud vim (sám jsem ani jedno nikdy nezřizoval, ale sockoidnější legie ve kterých jsem mají RC, zatímco ty s Ventem mají v notifikacích "Ventrilo je placené, tak ho používejte!"). Kvalita zvuku je různá, ale po základních chvatech setting-fu nemám problém se s lidma dorozumět na čemkoli, a že jsou to momentálně třeba Řekové omlouvající se za svoji příšernou angličtinu.

Babaj: Wisdom je i otevřenost vůči okolí, proto na něm závisí vnímání, insight a tak. U Daraaze to byl dumpstat, a vysvětluju to tak, že vzhledem ke své dračí výchově je prostě sobec.
14.4.2015 14:48 - Babaj
beru :-) souhlasim
17.4.2015 01:24 - ShadoWWW
Jen připomínám, od dneška až do neděle byste měli vidět svou verzi jako ultimate.
18.4.2015 12:23 - wlkeR
Okay, uvidíme jak dlouho bude trvat, než mi hrábne z toho.

Jináč já i Mati podle všho v pondělí můžem normálně, jen jsem s nim teda ještě neměl "the talk."

EDIT: Přestalo mě to bavit po dvou minutách v demo kampani... Obávám se, že FG opravdu není software pro mě.(
18.4.2015 12:48 - ShadoWWW
Já v pondělí můžu.
20.4.2015 07:43 - Babaj
ja dnes muzu
20.4.2015 09:30 - wlkeR
Já se možná maličko zdržim, podle toho, jak moc se pes upíchne na procházce.
20.4.2015 10:09 - Babaj
nechavs dnes pejsla zapichat?.-))) zavidim tvemu pejskovi :_))

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.08308482170105 secREMOTE_IP: 18.119.136.235