Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
10.4.2015 14:04 - Babaj
hmm jen nechapu jak tam pocita to ac :_))) nasadil jsem swtit aful plate plate zakazal tam dex a presto mi to haze ac 30 :_)) hajo by to porad davalo v zakladu +10 jako beze zbroje
10.4.2015 14:12 - ShadoWWW
Jo, to AC počítá o 10 víc. Breastplate mého barbara se musí nastavit jako 4 místo 14 (prostě o 10 míň, než je v pravidlech). AC zbroje se taky musí nastavovat ručně. Po kliknutí na tu lupu. - viz můj barbar níže.

10.4.2015 16:37 - wlkeR
fantasygrounds píše:
A user interface specifically designed to capture the spirit of pen & paper roleplaying.
= confusing as fk. Dělám to zároveň s videem a už jsem velice sprostý >.>

EDIT Dobře vzhledem k nepoužitelnosti wiki - jak přesně nastavím hodnoty abilit?

EDIT2 Okay, problém vyřešen, ale pořád mě bolí ruka jak jsem praštil do zdi. Ponaučení - nedělat věci vyžadující přemýšlení po práci.
10.4.2015 17:49 - Babaj
je to proste jiny styl :-)))
10.4.2015 19:09 - wlkeR
Aaano a musím říct že se v tom cítím jako wlkeR ve vodě. Tedy absolutně nepoužitelný, vzteklý a rozladění přetrvává i poté, co jsem vylezl, oklepal se a sežral zásobu čokoládových vajec co někdo ulil do ošatky na pečivo.

Je možné, že je to jen vlivem prvního dojmu, ale zatím bych opravdu rád maximálně možně zůstal u svého pencil & paper.
10.4.2015 19:44 - ShadoWWW
Staty nejsnáz měníš tím, že držíš CTRL a točíš kolečkem myši nahoru nebo dolů (i když hra podporuje i point-buy nebo nahazování kostkami, ale to je už složitější). FG Wiki mi přijde taky na houby. (dobrá možná pro nějaký echt geeky) Nejlepší pro pochopení mi přišlo hledání "Fantasy Grounds" případně "Fantasy Grounds 5E" na youtubu.
10.4.2015 19:50 - shari
Eh... já na ty staty tak dlouho klikala, než mi to dovolilo je editovat, tak jsem tam prostě opsala čísla z deníku... ^^; (ne, na video jsem ještě nekoukala, chtěla jsem se jen zběžně podívat, jak ten program vypadá)
10.4.2015 19:51 - wlkeR
Jo, právě ten týpek tam ve videu s tim něco dělal a ono to žlutě svítilo. Já zkoušel i držet Ctrl a něco dělat, ale zrovna kolečko mě fakt nenapadlo. Téma na wiki nedostupný, když jsem hledal analogie ve 4E/3E/PF tak jsem nenašel absolutně nic co by mi pomohlo, a to už jsem rejdžoval hodně.

No a pak jsem náhodou třísknul do klávesnice v místě čísel a hle, staty byly na světě. Od tej doby mi to už celkem šlo, jen mě pobavil Mess kit ve specializovaných kitech a absence Disguise kitu všude kde jsem ho hledal...

Možná jsem vůči tomu zaujatej, i když většinou se s těmahle hračkama vyřádim, nevim, ještě si počkám co to udělá ve hře. A zejtra zjistim jak bude Mati a spol.)
10.4.2015 20:19 - Babaj
vsechno tam je.. tedy krom primych pravidel... a co se tyce dalsich veci,, tak ty se daji jako moduly dokupovat.. shadowww ma koupeny jentuhle deluxe knihu.. co staci na tvorbu postavy v petkach... darovanmu koni na zub nehled :-)) mne vic vadilo ze tam neni provazanost.. kdyz si neco nasadim , nebo dam feat tak ze se to rovnou promitne tam kde ma :-)) je to proste uzivatelske prostredi kde si to musis nastavit... ale je to mnohem prijemenjsi jak to porad nekde scrolovat v pdfku nebo v knizce... jsou tam dost jednoduchy odkazy na klik ke to najit... a nektere veci maji rovnou ve vysledku i algoritmus na klik s hodem kostkou na primej treba attack roll kouzlem misile :_) prima tvorba je narocnejsi na znalost pravidel.. ale zase je tam vetsi volnost... daji se zmenit veci co by jsi treba v buildru nezmenil moc dobre... treba kdyz u clerika chces neco co primo klerik nema. a nejakym zpusobem to deljove dostanes, neni problem to zmenit....
jinak ano, uzivatelsky k tomu pristupuje tento program trochu odlisne.. ale je to na zvyku ... nepripadalo mi to nejak slozity..
10.4.2015 20:58 - ShadoWWW
Babaj: Jsou tam i celková pravidla. V rámci Library je to schované pod odkazem Reference Manual. Otevře se ti okno Reference, kde v tom levém panelu vidíš D&D Players Handbook. Na klikutí se ti otevřou kapitoly a na další si můžeš rozklikávat i jednotlivé kapitoly atd. Jsou tam dokonce i ty celostránkové ilustrace.

Jinak původně jsem myslel, že v pondělí dáme normální hru v Roll20, kde bych když tak rychle shrnul a ukázal, jak se s tím pracuje, protože některé věci jsou sice jednoduché, ale dost specifické, takže když o nich člověk neví, tak z toho může mít psotník. Ale pak jsem si říkal, že Babaj je možná nedočkavý a chtěl by si s tím hrát už o víkendu. :-D Přesto ale vidím, že bude lepší to v pondělí předvést trochu víc.

Co se týče Matyho, pro něj by byl nejlepší přímo modul HotDQ. Ten ale bohužel ještě nenabízí. I když brzy by prý měli a už prý budou nabízet i nové PotA. Oproti Roll20 je výhoda, že tam DM už má předpřipravené všechny statistiky nestvůr, celé encountery i texty, mapy... prostě všechno. Zatím ale nabízí jen Phandelver. Tak abych udělal Matymu aspoň trochu radost, tak jsem ještě dohodil celý Bestiář, který by se vám už měl teď taky zobrazovat, pokud si program updatujete. Zobrazuje se ale jen v rámci vedené kampaně, takže protože máte všichni Players licenci, tak ho uvídíte jen tak, že si dáte Create Demo Campaign (a aktivujete si v ní modul v Library).
10.4.2015 22:27 - wlkeR
Určitě bude štěstím bez sebe XD

Ale nevim no, možná to bude tim že mam jen malej displej a na něm všecko strašně sesvačený, nicméně mi přijde nejjednodušší listovat pejprama a knihou. Nemluvě o tom, že když si chci udělat poznámku, tak si jí prostě udělam a nehledam půl hodiny správnou záložku, kurzor a klávesnici XD
11.4.2015 02:26 - fancool
jo, souhlas wlkeR, opravdove d&d hrani zacelo dlouho pred pc, tablety, mobily a podobne vymozenosti, papir, tuzka, kostky, sve ostatni je zdlouhave, pomale, neprehledne a kdyz se to naucis, tak je tu zbrusu nova verze
11.4.2015 15:20 - wlkeR
Mluvil jsem s Matim, prej by měl dorazit, a to dokonce včas. Zatím ale bez FG, podle všeho to zatím ani nestihl nainstalovat. Takže sraz bude zase na Roll20.
13.4.2015 08:13 - Babaj
safra podle FG uz prisli na to ze davat clerikovi invisibilitu je blbost.. tam uz ho v nabidcce nemam :_))))
13.4.2015 08:14 - Babaj
mam si ho tam soupnout od wizarda? nebo radeji pomalu ale jiste od nej upustit?:-)))
13.4.2015 09:08 - Babaj
koukam , ze u spelu v FG jim chybi udaje o ritualech :_))))) nemaji tagy ritualu :_(
13.4.2015 09:17 - ShadoWWW
Babaj: Dnes v noci (2:40 našeho času) vydali patche na PHB ruleset i MM ruleset. Doporučuji tedy provést update. Tady je fórum na report bugů. Postnu jim tam ten tvůj návrch na rituály. Jen prosím mrkni, jestli to třeba náhodou v tom patchi už nedoplnili. Nejsem teď u kompu, kde mám FG nainstalovaný.

EDIT: Doplněny linky.
13.4.2015 09:22 - Babaj
ja to mam patchli.... jeste jednu nedodelavku jsem odhalil... kdyz si das kouzlo... treba divine favor... tak kdyz na to klikas.. haze to do chatu dobu trvani kouzla... chtelo by to spis aby to hazelo primo bonusovy dmg... pocet kol trvani nikoho moc nezajima.. kdyz to vetsina je na concentraci... ale kolik to aktualne prida je lepsi nez tahat kostku :-)).. tedy napred se divat kolik a pak tahat kostky.. namisto jednoho nastaveni a pak jen jednoklikani..
13.4.2015 09:23 - Babaj
jsem to rano patchoval.. svitilo to cervene :-))..... jo jeste mi to hazelo nejakou chybu kdyz jsem hazel kouzla do naucenych z domenoveho seznamu... slo to dobre az na Crusader's Mantle(trojkove kouzlo)... a nezapsalo mito.. musel jsem to vzit z paladina a soupnout ho tam :_))
13.4.2015 09:25 - Babaj
dalsi chybka byla s tou zbroji... tech -10 v zadavani...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.092165946960449 secREMOTE_IP: 3.15.190.144