Volná diskuze

Asar
18.7.2014 12:14
D&D 5e přes Fantasy Grounds
Vlákno o hraní D&D 5e přes Fantasy Grounds.

Jaké by měly být kouzelné předměty (ne běžné lektvary a svitky)?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Běžnější (v každé jeskyni se jich pár válí)kladné body11
Velmi vzácné - nejspíš z dávno padlé civilizace - ale mocnékladné body24

Jaká by měla být magie?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Hodně vzácná (mágové jsou výjimeční)kladné body19
Celkem běžná (magické univerzity jsou v každém větším městě)kladné body14

Jaký by měl být herní svět?

Jedné otázce můžete přidělit max. 1 bodů.
Celkem můžete přidělit max. 1 bodů.
Laděný spíš evropským středověkem (feudální země a jejich konfliky, hodně cizích postav)kladné body11
Spíš fantasy (konflikt božstev, hodně nestvůr)?kladné body24
2.4.2015 08:20 - wlkeR
Jooo a připomínám nedořešenou Lost Mine of Phandelver ;)
7.4.2015 21:04 - ShadoWWW
Fantasy Grounds se stalo oficiálním virtuálním stolem D&D 5E. Shodou okolností už několik let vlastním několik licenci pro FG, (1 GM a 5 Players) tak kdybyste chtěli, tak můžem přejít s hraním na FG.

Výhodou je, že součástí FG bez větší námahy mohou být veškerá pravidla. (Kouzla, schopnosti, statistiky nestvůr atd.) kdybyste chtěli vidět FG v akci, můžete ZDE.

Nevýhodou je, že FG není jako doplněk GH, takže bysme asi museli mluvit třeba přes Skype.
8.4.2015 08:40 - wlkeR
Mně Roll20 docela vyhovuje, stejnak si všecko házim a píšu ručně. Sice to není tak blbuvzdorný, ale mám rád svý drobný rituály s kostkou (po kterých hází zpravidla 5 a míň, ale což) a poznámky pod čarou pod čarou. Takže já jsem pro setrvání věcí při starém.
8.4.2015 09:36 - Babaj
to ja se novym vecem co maji svoji library. a zazemi nevyhybam ba naopak spis vitam a pokud jsem tam dobre videl tak to podporuje i hangouts.. tak by i to mluveni melo jit... a kdo dche hazet kostkama. zvlast .. to se preci nevylucuje :_)
8.4.2015 11:04 - ShadoWWW
Ale právě ono to není jen o tom házení kostkou (osobně taky nejraději házím fyzickou kostkou, i když ta ve FG vypadá fakt dobře). Je to o tom, že při vytváření postavy už máš v programu nahraná všechna kouzla, jen označíš, jaký chceš, a hned se ti připojí k deníku. DM si na pár kliknutí otevře implicitně nahrané statistiky nestvůr, nahází nestvůry do combat trackeru společně s deníky postav, které si na pár kliků vyvolá a od všech může automaticky přetáhnout přidruženou ikonu na mapu. Combat tracker automaticky do chatu píše, kdo je na řadě, když někdo někoho zraní, automaticky mu v deníku i trackeru odečte životy, v 4E, když byl účastník boje zkrvavený, tak automaticky zčervenal.

A nejen to, je tam hromada dalších drobných vychytávek. Třeba přepínač v chatu, že když někdo píše elfštinou, tak postavám, co umí elfsky, se zobrazí hláška normálně latinkou a postavám, co neumí elfsky, se zobrazí v elfích runách. :)

Vyšlo ale najevo, že ta licence byla hlavně z iniciativy SmiteWorks (vývojářů FG) a není exkluzivní. Takže pokud se budou snažit i jiní (OpenRPG, Roll20, HeroLAB a další), tak se možná 5e pravidel dočkáme i jinde.
8.4.2015 11:33 - Babaj
podle mne to za zkousku stoji.....
8.4.2015 11:41 - JanoS
Kez by byla moznost platit subscription i na D&D knihy nad ramec subscription k FG...
$9.99 mesicne plust $100 za D&D je moc, ale treba $14.99 mesicne bych platil.
8.4.2015 11:45 - Babaj
tech 100$ podle mne neni nutnost... ja treba knizky nepotrebuju kupovat... ziju z toho co tady postahuju.. Ano nekdo to zaplatil a umoznil takovym jako ja toho vyuzivat.. takze pri dobre vuli by tech 100 dolacu slo nejak rozvrstvit mezi uzivatele. a pokud jsme to pochpil spravne tak ani ten mesicni poplatek neni nutny pro kazdeho tusim ze je to na skupinu.. ale nestudoval jsem to. byl to muj prvni dojem kdyz jsem prehledl tu tabulku toho ceniku.
8.4.2015 11:55 - ShadoWWW
$150 i s MM plus licence za FG. Je to ranec i na mě. Jako vždy, je to otázka volby.

Nejlevnější varianta při větš skupině je $9.99 plus nestvůry z Basic Rules (+$2.99) s tím, že zbytek se vytvoří ručně, nebo nějaký ten custom pack. Všechna data jsou v xml formátu, takže se dají naprasovat i ručně z texťáků. Za dob 4E dokonce existovaly prográmky, co parsovaly data z ofiko PDF a později z DDI. Byl to ale vždycky strašný opruz (kvůli různým druhům formátování to bylo často chybové).

Výhodou je, že všechna data se dají sdílet, takže stačí jeden PHB pro celou skupinu. Přijde mi to výhodnější (zvlášť z dlouhodobějšího hlediska), než custom packy pro každé povolání zvlášť. Takhle koupím PHB a všichni ostatní hráči nemusí řešit, že jim umřela postava a chtějí jiné povolání.

Pro mě je jednoduché, že už nemusím řešit licenci na FG, takže koupím jen PHB a MM. Ještě teda přemýšlím, v jakém pořadí, protože najednou to nejspíš nekoupím. (Spíš každý měsíc jedno). Výhodou taky je, že dostaneš XML soubory, které se dají sdílet i na netu, takže možná se časem něco objeví i v šedé zoně.
8.4.2015 12:02 - ShadoWWW
Babaj: Těch $9.99 je poplatek za ultimate licenci FG jako měsíční subscription. Ultimate licence znamená, že GM má nainstalovaný FG v této licenci a hráči mají nainstalované volné demo, kterým se k němu připojí a normálně hrají. To demo není ničím omezeno, jen v něm nemůžeš dělat GM a jako hráč můžeš hrát jen s GM, který má ultimate licenci. Když si chceš pořídit ultimate licenci jednorázově (abys nemusel už nikdy platit subscription), tak to stojí $149, což už je pálka.

Pak ještě nabízí jednotnou GM/Player licenci za $3.99 měsíčně, respektive $39 jednorázově. S ní můžeš hostovat hru jako GM a k tobě se mohou připojit hráči s touto či ultimate licencí, ne demo. Tj. jinými slovy: každý ve skupině musí mít tuto licenci, takže u větších skupin se oproti ultimate nevyplatí.

Já mám jednorázovou licenci, ale staršího typu (co se dnes už nenabízí). 1 GM a 5 player licencí. Tj. žádné měsíční poplatky. DM má GM licenci, na které hostuje hru a ostatní se připojují k němu skrz hráčskou licenci (až 5 hráčů), ti ale nemohou hostovat hru.

Pokud bysme to chtěli zkusit, tak bych poslal GM klíč našemu DMovi a ostatním hráčské klíče. Můžem to probrat v pondělí na obvyklé hře, protože FG bysme stejně asi využili až na nějaké budoucí session.

BTW Od 17. do 19. dubna bude probíhat FG Con. V této době budou všechny placené licence (tj. všechny kromě demo) fungovat jako ultimate. Takže ideální doba na vyzkoušení. :)
8.4.2015 20:56 - ShadoWWW
TADY je video, které ukazuje, jak se ve FG s oněmi ofic. rulesety vytváří postava. Je vidět, že to není nic složitého.
8.4.2015 21:43 - wlkeR
ShadoWWW, podomní prodejce.
9.4.2015 09:37 - ShadoWWW
:) BTW přidali další video o bestiáři.
10.4.2015 10:39 - ShadoWWW
Tak jsem přišel na to, jak v pohodě nakopírovat ten PHB ruleset pro nás všechny tak, aby ho kdokoliv z nás mohl používat i v offline módu GMa (což standardně nejde). Poslal jsem vám PMku s návodem, jak na to, tak se na to můžete mrknout a už teď si vyzkoušet, jaký ten ruleset je. U někoho jsem do PMky zapomněl vložit odkaz na video - toto video.
10.4.2015 11:02 - Babaj
dekuju zurive :-)
10.4.2015 11:43 - ShadoWWW
Taková drobná vychytávka: Když chytnete myší kostku, tak každým kliknutím pravým tl. myši přidáte do poolu jednu kostku.
10.4.2015 12:33 - Babaj
takze zatim tam jsou k pouziti asi hlavne jen vycucy z pravidel?
a kostkovy system?
10.4.2015 12:43 - ShadoWWW
Pro hráče komplet PHB pravidla a jednoduchá tvorba postavy ve stylu klasického builderu. Konečně má člověk představu, jakou váhu nese, aniž by to musel počítat. Taky kostky. Dobrý je, že ten program je udělaný už tak, že všechny hody lze dělat automaticky, ani by člověk pro to musel ručně vytvářet skripty.

Co chybí? Statistiky nestvůr z MM. MM ruleset pořídím asi až příští měsíc. (Mezitím se dají statistiky vytvářet ručně.)
10.4.2015 13:18 - Babaj
no musim rict ze jako builder jssem cekal vetsi voditko, zase je to dost volny, ale kdo by ty petky teprve zacinal tak ta tvrba je tam pro nej dost chaos :-))) ale je pekny jak to lse dohazovat do deniku
10.4.2015 13:20 - ShadoWWW
A oproti papírové verzi je nejlepší začínat nahazováním (či jiným generováním) vlastností.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.096407890319824 secREMOTE_IP: 18.218.234.83