Hraní v SF: Rychleji než světlo

Obsah článku:

Pohon na nekonečnou nepravděpodobnost

- Stopařův průvodce po galaxii. Pohon vytváří pole nekonečné nepravděpodobnosti, které způsobuje, že se loď pohybuje extrémní rychlostí, protože je prostě naprosto nepravděpodobné, že by se takovou rychlostí pohybovala. To přirozeně způsobuje, že se na lodi i okolo lodě sem tam dějí trochu divné věci (jako třeba že omylem chytíte týpky vyhozené z jiné lodi, kteří měli takřka nemožnou šanci na záchranu a tak).
Problémy: EHM...
Detekce: Dost těžko říct.
Boj: Pokud dokážete létat na nekonečnou nepravděpodobnost, pak po sobě ve vesmíru pro mě za mě házejte cokoliv od ultra-swird-gamovejch paprsků přes gumové skákací rakety až třeba po ohryzky z jablka.
Komunikace: Fakt netuším.

Warhammer 40 000 warp

Tohle je ve skutečnosti obdoba hyperprostoru (co maj sakra furt všichni s tim slovem "warp"?). Ve Warhammeru je vtipné, že warp je ve skutečnosti říší Chaosu kde žijí různé Cthulhiánské potvory, démoni a bohové chaosu. Má několik úrovní (tuším že devět), přičemž čím hlouběji jste, tím rychleji můžete letět - ale tím horší potvory tam lze potkat.
Tyhle potvory reagují na inteligentní mysl a život, takže se to obvykle řeší hibernací během letu (on WH40k warp taky není úplně zázračně rychlá záležitost - let může klidně trvat celou generaci).
Přiznám se že WH40k není zrovna můj koníček, takže nějaké hlubší detaily vám k tomu bohužel nejspíš neřeknu, snad to někdo rozvede v diskusi abych to pak doplnil.
< Ostatní možnosti >
Seriálové možnosti
Nejsem fyzik a upozorňuji, že mnou uváděné fyzikální skutečnosti jsou nabyty laicky a pro potřeby článku dále zjednodušeny. Jakoukoliv opravu nebo upřesnění od lidí s lepšími vědomostmi uvítám. Z diskuse do článku zpětně zahrnu ty poznámky, které budou herně relevantní a nezvětší jej nad únosnou míru, ostatní nicméně stejně uvítám alespoň v diskusi.

Zde uváděné možnosti FTL technologií jsou zpracovány pro herní potřeby, v reálu jde o dost ujeté konstrukty jejichž opora ve vědě je i u těch nejpřízemnějších dosti diskutabilní. I kdyby některý z nich skutečně možný byl, tak to bude nejspíše ve formě o dost odlišnější a komplikovanější.

Relevantními zdroji jsou: Green: Elegantní vesmír, Hawking: Stručná historie času, časopisy Epocha&21. Století, anglická wikipedia.
Napsal sirien 31.01.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 119 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.14572596549988 secREMOTE_IP: 3.149.29.209