Stíny nad Nerathem: Předehra

Je to už bezmála sto let od pádu Nearthu, říše lidí. Někteří říkají, že Nerath byl největší říší, která kdy ve Světě existovala. Táhla se od drobných pevnůstek na Konci země na severu po přístavy v Moři živlů na jihu. Říše vládla světu po víc jak čtyři staletí a jejím největším triumfem byla otevřenost a tolerance, která sjednotila elfy, eladriny, trpaslíky, půlčíky drakorozené ba i tieflingy v míru a spolupráci.

Nakonec to ale byla přílišná pýcha, co způsobilo lidský pád. Povídá se, že nespokojena se zkrocením Světa, rozhodla se skupina Bahamutových paladinů vyčistit všechny sféry od zla jednou provždy. Zaštítěna císařem a nejmocnějšími čaroději i klérem té doby, vydali se do samotného srdce Propasti, aby odtud vykořenili zlo. Ale byli zrazeni. Někteří říkají, že byli zmanipulováni mocným démonem, který se toužil zmocnit jejich duší. Jiní, že je zradil sám císař, šílený mocí a zkažený Asmodeem, pánem Devíti pekel. A ještě jiní říkají, že to byla prostě podstata propasti a že pokud odtamtud nemohou bohové vypudit zlo, pak představa pouhých smrtelníků vydávajících se jej zkrotit je čirá pošetilost a následné neštěstí prostě trest za lidskou namyšlenost.

Ať už byla příčina jakákoliv, výsledek byl jasný. Říše lidí padla během několika málo týdnů. Kdysi velká města se rychle rozpadla pod přívalem gnollů a démonů, vládci jednotlivých provincií zaprodali svá města i své duše ďáblům, ve snaze uchránit je před zkázou a z temnot a stínů se vynořily ještě strašlivější bytosti. Není jasné, proč se celý svět neponořil do temnoty během jednoho či dvou let. Elfové, kteří dosud žijí a byli očitými svědky těch událostí, říkají, že jednoho dne nestvůry zase zmizely ve stínech. Ale škoda už byla napáchána. Armády, které kdysi dozíraly na bezpečí cesty, byly zdecimovány a loupeživí orkové či goblini se rychle rozmnožili a začali dotírat na to, co zbylo.

Svět upadl do nového věku temna a celá desetiletí se to nezměnilo. Drobní šlechtici a vojevůdci se dostávali k moci a zase ji ztráceli nad tím málem z civilizace, co zůstalo. Teď ale vysvitla naděje, nová síla snažící se znovu sjednotit rasy, znovu vybudovat cesty mezi městy a zahnat nestvůry zpátky do divočiny. Přinese takhle síla nový věk míru a prosperity nebo jen světélko naděje zase jen krátce blikne, aby znovu uhaslo.

Jen čas ukáže...
Napsal: Alnag
Do této diskuze nemůžete odpovídat. Dikuze je uzamčena, nebo určena pouze pro členy skupiny.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.098262071609497 secREMOTE_IP: 3.88.211.227