Let Šedé Vrány (Lotrandovo 4E) - články

Kroniky Bouřných Hor

První část kampaně s podtitulem "Let Šedé Vrány", představuje úvodní seznámení kumpanie "Šťastná Pětka" s dlouhou historií zvláštní, legendy tradované lidem obývajícím hory zvané Bouřné.
Napsal Lotrando
Obsah článku:

Bouřné hory

Na severozápadní hranici Cormyru leží pohoří odedávna nazývané Bouřné hory. Život je tam těžký, plný nebezpečí a místní lid je houževnatý a nedůvěřivý. Žije sice v míru s mocným království rozkládajícím se v údolích na jihu a jihovýchodě, ale je ostražitý, protože Cormyřané mu nikdy nic dobrého nepřinesli.

Královští vojáci se do hor příliš neodvažují, a když, tak jen ve větších skupinách. Kromě hrstky lidí obývajících úpatí hor, skrývají horská údolí také odvěká sídliště orků. Cormyřané se je snažili v minulosti vyhubit, nebo aspoň zatlačit vysoko do hor, tento plán se však nezdařil. Nakonec zbyli jen domorodí obyvatelé, kteří díky znalosti své země a své zarputilosti dokážou orčím kmenům vzdorovat. Odkud tito barbaři původně přišli, nikdo neví, jisté však je, že se své země nechtějí vzdát. Jejich náčelníci jsou vždy vybírání z rodu, který nese hrdé jméno Rudí vlci. Pro tento zvyk neexistuje jiné opodstatnění než vyprávění tradovaná mezi horaly, pojednávající o velkých skutcích vykonaných příslušníky rodu Rudovlkých.

< Bouřné hory >
Cormyrské rody
Napsal Lotrando 06.01.2009
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 164 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10693001747131 secREMOTE_IP: 34.230.77.67