Poslední skauti - články

Kris z Vlčího lesa

Obsah článku:

Původ

Kris pochází ze severního podhůří, v raném mládí žil se svým otcem ve srubu na kraji Vlčího lesa. Otec však nepřežil Dlouhou zimu a Kris ve svých třinácti letech osiřel. Matku nikdy nepoznal, přátel moc neměli; otec se, pokud to bylo možné, městům snažil vyhýbat. Chlapec se tedy musel postavit na vlastní nohy. Vydělával si lovem, pokládal pasti a návnady a kořist pak prodával v Bílém přístavu, nejbližším městě. Příležitostně si tam našel nějakou tu práci a dokonce i přátele, ale málokdy to bylo skutečné přátelství. Naživu ho udržela jen otcova výchova, díky níž k sobě ovšem nikoho příliš nepustil.

Nebyl to lehký život, plný ústrků, bolesti a ponížení; v nejtěžších chvílích se musel uchýlit i ke krádeži. Tohle všechno ho však nikdy nezlomilo, naopak ho to posílilo a Kris tak dospěl v soběstačného a silného muže.

Od otce se naučil používat luk a kudlu, s níž stahoval kořist, která byla jejich obživou. Ve městě měl spoustu příležitostí, jak své umění s dýkou vylepšit a také tak činil. Vedle toho se ještě naučil bojovat s tesákem, zbraní kratší než klasický meč, jednostranně vybroušeným se zakřivenou čepelí. „O co je tesák kratší než meč, o to je také nebezpečnější,“ říkával jeho učitel, bývalý voják, který v Bílém přístavu pár let žil a byl Krisovi na krátký čas nejbližším přítelem.

Rok po jeho odjezdu z Bílého přístavu osud postavil Krisovi do cesty druhého učitele. Rozprostřela před ním svět čar a kouzel. Ale to nebylo to hlavní, co se od ní Kris naučil. Ve svých dvaceti poznal opravdovou lásku. Elinor naplnila jeho svět netušenou radostí, naučila ho, jak pít z poháru života. A to vše jen proto, aby později ten sladký mok v poháru zhořkl a on byl nucen ho vypít až do dna. Dnes je to již víc jak pět let, co o ni přišel, ale ty čtyři roky s ní pro něj byly a jsou vším.

Povaha

Je to samotář, nikomu nepatří, nikomu se nezodpovídá, jde tam, kam ho cesta zrovna zavede. Na okolí působí trochu nepřístupně, v obyčejných lidech vyvolává na první pohled strach, neb o svůj zevnějšek se v poslední době příliš nestará. Nemá pro koho. Ale ve skrytu duše je to dobrák, který nikomu bezdůvodně neubližuje. Pokud s ním někdo stráví více času, brzo pozná, že všechno je to jen slupka, pod níž se skrývá nešťastný muž, ke kterému nebyl svět po většinu života příliš laskavý. A když už se zdálo, že našel své štěstí, svůj smysl života, osud opět krutě zasáhl a jediným krvavým úderem rozbil tu krustu naděje, jíž se Kris nakrátko obklopil.

A tak nyní kráčí světem a čeká. Na co? Ani on sám to neví, snad v něm přeci jen po tom všem ještě nějaká ta naděje přežívá, probleskuje v temnotě jeho srdce. A ještě jedna věc ho vede dál, nikdy se jí nedokázal zbavit, ač právě ona je prapůvodcem většiny jeho potíží. Nedokáže nečinně přihlížet utrpení jiných. Není to ten typ svatého muže, co vyhledává takové situace; ony si většinou najdou jeho. A tehdy, pokud je to v jeho možnostech, má nutkavou potřebu pomoci.

Je za každou cenu upřímný a dokáže ocenit upřímnost druhých vůči němu samotnému, přetvářka je pro něj jen o chlup snesitelnější než lež, kterou opovrhuje a nesnižuje se k ní.

Lásku nehledá, nevěří, že by ho ještě mohlo potkat něco tak silného ani nic, co by mohlo jeho vztah s Elinor jen vzdáleně připomínat. Nebrání se příležitostným seznámením, leč v žádné ženě nevzbuzuje plané naděje na trvalejší vztah. Na druhou stranu, stále ještě si zachovává dávku idealismu a pokud si ženu nezíská sám svou osobností, jde si zase po svých. Není zvyklý za chvilky rozkoše a laskavosti platit ničím jiným než jejich opětováním.

< Původ >
Statistiky
Napsal Alek 29.04.2007
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.049731969833374 secREMOTE_IP: 3.234.177.119