Mage - články

Truhlice

seznam artefaktů a magických, kouzelných, očarovaných a dalších pochybných předmětů, které se objevují ve hře
Napsal sirien
Obsah článku:

Skupinové

Zlatá hůl

popis: 180cm dlouhá, asi 5cm široká světle zlatá hůl posetá třemi lehce se obtáčejícími ředami stříbrných run (aktuálního času je zhruba třetina z nich "vyhořelých"), každá z nich je unikátní a netvoří žádný smysluplný nápis nebo cokoliv jiného. Její váha je několik kilogramů, i když její hmotnost je očividně vyšší.
materiál: Hůl je vytvořena ze slitiny zlata, přidány ale nejsou "běžné" doplňkové kovy, ale různé drahé kovy a rtuť smíchané pravděpodobně alchymistickým postupem. Stříbrné runy jsou z obdobné slitiny stříbra. Vnitřek hole je dutý a je uzpůsoben jako zásobník quintessence. Samotný materiál je ovlivněný magií, nejspíše již v okamžiku svého svtvoření - jedná se především o praktické úpravy - odlehčení, ztvrzení.
magie: Primární sférou hole je Fate (*****), sekundárními jsou Space a Time (****). Hůl je schopna v zatím ne zcela jasné míře podporovat magii prováděnou za pomoci těchto tří sfér.
Kromě těchto kouzel má do sebe vetkánu pasivní magii: Fate (****), který zabraňuje tomu, aby se hůl stala ohniskem nějakého významného dění, byla součástí jakékoliv kletby, něčího osudu a podobných záležitostí, dále Fate (***) způsobující její relativní nenápadnost a Fate (****) které zabraňuje tomu, aby byla zničena nebo "ztracena" (na dně oceánu, v Deep Shade atp.)
Spirit a Death (***), které ji činí imunní vůči vlivům Shadow a Twilight (spiriti, ghosti, wraithi a další ji nemohou využít jako centrum svého vlivu, hůl je imuní vůči Rezonanci atd)
Zcela pasivně hůl obsahuje Matter (**) a Forces (**), které jsou vetkány do materiálu, z něhož je vytvořena a jako všechny artefakty samozřejmě Prime (****)

Shirinin přívěšek

popis: jedná se o středně velký lehce zdobený stříbrný kroužek se vsazeným křišťálem, zavěšený na stříbrném řetízku
magie: vlastní žádná. V auře je zřetelné, že šlo o hodně využívaný focus Prime magie, místy se stopamy Spirit. Jedná se o shadeový artefakt poznamenaný rezonancí Shirininých emocí v jejím posledním souboji.
Přívěšek přidává při napadení +1 k defense za cenu intenzivní bolesti (1 bashing) Je-li použit jako klíčový focus pro vytvoření obraného kouzla, získává toto kouzlo +2 kostky navíc, ale přívěšek se rozžhaví stínem celestiálního ohně (2 lethal damage - Stamina roll)

Amulet Anubise

popis: jde o několik centimetrů velkou obsodiánovou sošku Anubise zdobenou zlatem, kterou lze provléct řetízek a nosti ji na krku. magie: Death (***), Life (***), Prime (***). Soška během zhruba šesti až osmi dnů nasaje životní esenci nositele (po dobu procesu dává 1 lethal damage denně, dokud neodsaje množství adekvátní HP nositele. Proces lze urychlit pomocí vlastní magie). Aby si nebytou esenci udržela, musí být většinu času v nositelově blízkosti.
Je-li dotyčný zabit (dojdou mu úrovně agravated poškození), ale nikoliv zcela zničen (spálení, dekapitace...) tak soška zabrání jeho konečné smrti, dokud se bude nacházet na jeho krku (v ruce atp.) Tělo bude na pohled čerstvě mrtvé (v klinické smrti), ale soška zabrání jeho rozkladu a dokáže vrátit jeho život zpět v okamžiku, kdy někdo projeví výraznější snahu dotyčného "oživit". V případě, že je soška na více než malou chvíli oddělena od mrtvého těla, esence života se vytratí a dotyčný s konečnou platností zemře.
< Skupinové >
Cizí
Napsal sirien 09.10.2010
Zaslat reakci na článek
Velikost okna: [1] [2] [3]
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.067969083786011 secREMOTE_IP: 13.59.122.162