ADnD Modřany - články

Hra - Ostrovní království

Obsah článku:


 

2.hra
Luper se vrátil z hvozdu a přinesl první novinky o pátrání.
Zvěsti o zmizení starýho Gorky přitáhli na Hrubou skálu další chlapy.
Edgar Schullin se Zlatkou Denárem vyrazili po jeho stopách a v hvozdu se setkali se Sinupretem a Samirem.
Postupovali dál po stopách otrokářů. Hned první den cesty blízko hor je v noci cosi přepadlo, určitě to nebyli lidé, ale jelikož neměli žádný oheň ani světlo, tak se útočníky nepodařilo identifikovat.
Následující den dohnali skřetí otrokáře na velké pasece pod horským hřebenem. Dobře organizovaná obrana kolem přístřešku, kde odpočíval rozvalený skřetí kapitán, nevěstila nic snadného. Dlouhým pozorováním objevili dvouhlavého trola odpočívající pod stromem i zajatce, kdo krom dřevorubců figurovali i divoši a mladý obr z džungle.
Odpoledne přišel na paseku Kamenný obr v doprovodu několika skřetů a sjednával neznámý obchod se skřetím kapitánem. Bohužel to bylo natolik daleko, že se nikomu nepodařilo vyslídit žádné podrobnosti. Strhla se mela, do které se zapojil i trol. Kamený obr dostal po hřbetě a jednoznačně se mu vysmívali všichni skřeti včetně těch z jeho doprovodu.
Mezitím Sinupret se Zlatkou se v nastalé nepozornosti skřetů připlížili k zajatcům a osvobodili všechny zajatce, dali se na útěk, který byl bohužel rychle zpozorován. Černá bohyně jim nebyla nakloněna.
První dřevorubec byl dohnán skřety ještě na pasece a jílci mečů udolán.
Ostatní dál prchali, střetli se s první skupinkou skřetů, jež jim zastoupila únikovou cestu a jen díky heroickému výkonu a razantnímu vpádu mladého obra z džungle, skřety odrazili.
Již tak zbědovaný Gorka díky několika čerstvě utrženým zraněním neviděl své šance příliš reálně.
Opět prchali i s Gorkou, ale na záda jim dýchala početná skupina pronásledovatelů a také dvojhlavý trol, jehož kroky na louce slyšitelně duněly.
Druhý dřevorubec začal ztrácet tempo, Sinupret jej kryl. V bezvýchodné situaci se jej pokusil provizorně ukrýt pod převislé větve.
Bohužel Černá bohyně mu nebyla nakloněna, dřevorubec byl objeven a následně mu trol jedním úderem obrovského kyje rozdrtil celou dolní polovinu těla. Jeho naříkání se ještě dlouho neslo za ostatními až k řece, která přehradila jejich cestu ke svobodě. V bezvýchodné situaci mladý obr vyrval ze břehu řadu stromků, vytvořil provizorní vor, což byla spíš kupa zeleně na hladině a natlačil jej i s přeživšími do proudu řeky, kterého se drželi další dvě hodiny.
Všichni skončili zdárně na břehu daleko od pronásledovatelů, ale řada zachránců přišla o zbraně a výbavu.
Mladý obr se rozloučil a ostatní vyrazili s Gorkou na Hrubou skálu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< Strana 2 >
Strana 1 Strana 3
Napsal Ebon Hand 30.01.2010
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 130 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.079873085021973 secREMOTE_IP: 18.224.149.242