EDGE - články

Standarta Nehynoucího plamene

Standarta již prošla mnoha boji proti nepřátelům nehynoucího plamene. Látka je mírně potrhaná a barvy jsou již zašlé věkem. Ve středu standarty je plamen obklopený černým lemem.
Napsal Max

Standarta již prošla mnoha boji proti nepřátelům nehynoucího plamene. Látka je mírně potrhaná a barvy jsou již zašlé věkem. Ve středu standarty je plamen obklopený černým lemem.

Schopnost ♦ Stálá (Drobná akce)

Kterýkoliv z držitelů Standarty Nehynoucího plamene může způsobit, že plamen na standartě začne plápolat a ozáří své okolí světlem Nehynoucího plamene.

Schopnost (Oblast) ♦ Střetnutí (Standardní akce)

Pokud je standarta položena na místo sousedící s tebou, vytvoří oblast s dosahem výbuch 5. Všichni spojenci mají bonus +1 bonus schopnosti k útočným hodům a záchranným hodům. Navíc, pokud je standarta umístěna, může kdokoliv z jejích vlastníků v dosahu 5 čtverců používat její schopnosti. Efekt trvá do konce střetnutí nebo než je standarta odstraněna ze země. Standartu lze umístit na jakýkoliv pevný povrch, i kamenitou zem nebo kamennou podlahu. Místo kde je není obsazeno. Jakmile je umístěna, může jí odstranit pomocí standardní akce jen některý z jejích vlastníků, nebo tvorem, který některého z vlastníků zranil na 0 životů nebo méně.

Standarta nemá jen jedno majitele, za majitele se považuje skupina hrdinů.

Minulost Standarty Nehynoucího plamene

Dle legend je standarta jedním z artefaktů Nehynoucího plamene kterým se říkalo Cesta očištění. Cesta očištění spočívala v rozhodnutí vydat se na cestu, vůli v cestě setrvat, získat během ní moudrost a cestu ukončit. Vytvořené artefakty pak odráželi jednotlivé fáze očištění. Standarta přestavuje rozhodnutí se na cestu vydat. Boty, vůlí na cestě setrvat. Krystal, získanou moudrost a svíce ukončení cesty. V následných obdobích chaosu artefakty zmizeli ze světa stejně jako účel Cesty očištění. Dnes je ale jejich existence i samotnými členy Nehynoucího plamene považována spíše za pověst nebo i za pohádku.

Cíl Standarty Nehynoucího plamene

  • Pomáhej těm, jejichž kroky vedou ke slávě Nehynoucího plamene.
  • Jen ti, kdož se nebojí kráčet vpřed a zvyšovat zářivost nehynoucího plamene mohou být vlastníky. Ti, kteří neuspějí, budou ponecháni napospas nehynoucím stínům.

Hraní Standarty Nehynoucího plamene

Standarta nehynoucího plamene je zhmotněním tužeb Nehynoucího plamene po šíření světla. Za uplynulá staletí se účastnila mnoha bitev a byla svědkem mnoha selhání. Standarta sama o sobě nedokáže mluvit, je ale schopna promlouvat skrze tvory v jejím okolí a je jedno zda jde o vlastníky nebo jejich nepřátele. Její hlas je chladný a mluva úsečná.

Soulad

Počáteční skóre

5

Standarta byla získána darováním

-2

Každý člen postoupil o 1 úroveň

+k10

Skupina vlastníků uspěla v důležitém úkolu pro Nehynoucí plamen

+4

Člen skupiny klesl na 0 životů nebo níže

-1

Člen skupiny se vzdal nepříteli

-2

Skupina vlastníků selhala v důležitém úkolu pro Nehynoucí plamen

-4

Nadšena (16-20)

"Žádný stín nedokáže čelit nehynoucímu světlu!" Standarta Nehynoucího plamene chrání ty kteří šíří jeho slávu. Veškeré zoufalství může být zahnáno jediným paprskem světla.

Schopnost (Léčení) ♦ Denní (Okamžité přerušení)

Spuštění: Nepřítel tě zraní na 0 životů nebo níže a nacházíš se v oblasti efektu.

Efekt: Získáš všechny své životy a můžeš provést záchranný hod proti všem efektům, které končí při úspěšné záchraně.

Spokojena (12–15)

"Cesta ke světlu je cestou k vítězství!" Standarta nehynoucího plamene nadšeně pozoruje vzestup Nehynoucího plamene a motivuje své vlastníky v dosahování stále vyšších cílů.

Schopnost ♦ Střetnutí (Drobná akce)

Ty a každý ze spojenců v oblasti může provést záchranný hod s bonusem +5 a všichni dostávají bojovou výhodu proti cíli, na který zaútočíš před koncem tvého dalšího kola.

Neutrální (5–11)

"Za světlo je třeba bojovat." Standarta Nehynoucího plamene stále podporuje své vlastníky, ale jeví známky netrpělivost ohledně rychlosti v postupu.

Nespokojena (1–4)

"Stíny jak supi krouží kolem nás. Je třeba opět rozdmýchat plamen." Standarta Nehynoucího plamene začíná pochybovat o svých vlastnících ale o to rychleji je žene do dalších střetnutí aby otestovala jejich odhodlání v boji za Nehynoucí plamen.

Vlastnost

Na začátku každého střetnutí, pokud je nejvyšší úroveň vlastníka rovna nebo menší než nejnižší úroveň nepřítele, dostávají všichni vlastníci postih -5 na ověření iniciativy.

Rozzlobena (0 nebo níže)

"Zklamali jsme Standartu. Musíme rychle opět zažhnout světlo nebo budeme navždy bloudit ve stínech!" Vlastníci nedokáží naplňovat očekávání Standarty Nehynoucího plamene a standarta začne hledat cesty jak je co nejlépe využít k růstu světla bez ohledu na jejich životy.

 

VLASTNOSTI

· Na začátku každého střetnutí, pokud je nejvyšší úroveň vlastníka rovna nebo menší než nejnižší úroveň nepřítele, dostávají všichni vlastníci postih -10 na ověření iniciativy.

  • Standarta se může rozhodnout, že ji může jiný tvor v sousedství vzít pomocí standardní akce ze země.

Přesun

"Přišla naše zkáza." Standarta dospěla k názoru, že skupina je špatný nástroj v šíření světla. Nemůže se sice sama pohybovat, využije ale svou moc k přilákání silných služebníků stínů (často o 2-5 úrovní vyšší) tak aby s nimi skupina musela svést souboj. Nepřátelé se začnou objevovat týdně nebo denně a to v nejméně vhodné okamžiky. Útoky přestanou když jsou vlastníci poraženi nebo standarta sebrána. Pokud jsou noví vlastníci služebníci stínů, naláká je k další skupině, která je schopná šířit světlo Nehynoucího plamene a pokud ji získají, bude se s nimi opět snažit o naplnění svého cíle.

 

Založeno na předmětu: Standard of Eternal Battle

Napsal Max 09.03.2013
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 7 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.05356502532959 secREMOTE_IP: 3.134.104.173