Plán B - články

[HtV] Deník Jacka Norrmana

Obsah článku:
nevypadalo, že to bylo moc snadné. Když jsem v sobotu dával dohromady složku, abych jí předal, všiml jsem si, že nemám ani jednu kvalitní fotku jedné z těch tří milenek. Byla to přitom docela výrazná žena – jako jediná z nich byla hezká, stará asi jako já, nosila černé vlasy v ohonu a většinou červené šaty. Přesto, kdykoliv, kdy jsem jí vyfotil, měla vlasy v obličeji, stála zády, vypadala, že je na fotce jen omylem, nebo nebylo jisté, že to je ona a těch několik málo přímých záběrů bylo rozmazaných, jako bych fotil poprvé v životě. Vykašlal jsem se na to a odevzdal jsem to jen se dvěmi milenkami a poznámkou, že je tam ještě nějaká třetí, která ale asi není zrovna ve městě.
Té panince to stačilo, mně ale ne. Sledoval jsem tu ženu dál, asi týden – ale bylo to skoro nemožné. Když jsem myslel, že jsem ji vyfotil, zjistil jsem, že je ta fotka z nějakého důvodu špatně. Jednou jsem nafotil hezkou čistou sérii – a pak jsem upustil foťák a ten se rozbil.
Když jsem ji zkoušel sledovat, tak se mi vždy někde ztratila. Asi po týdnu jsem toho měl plné zuby a rozhodil jsem po okolí kamery.

Tou dobou jsem začal mít fakt divný pocit. Normálně prošla skrz záběr jedné kamery, ale pak se neukázala v záběru jiné – a přitom nebylo, kudy jinudy by šla. To se stalo několikrát. Když se mi jí párkrát podařilo dohledat, tak jsem vždy zjistil, že mi vůbec nesedí časové intervaly – prostě se z místa na místo přemisťovala příliš rychle. Možná jsem to trochu přehnal, protože si mě jednou všimla. Seděl jsem v autě a v klidu čekal, když najednou seděla za mnou. Netuším, jak to stihla, netuším, jak mi nasedla do auta (které obvykle zamykám) aniž bych si toho všiml.
Docela dlouho se ptala, proč jí sleduju – řekl jsem jí pravdu. Zaprvé měla revolver, zadruhé mi z ní šel mráz po zádech, zatřetí z lidí, které jsem sledoval, byl důvod pro její sledování jeden z nejnevinnějších. Chvíli o tom přemýšlela, pak si ode mě vzala vizitku a oznámila mi, že jestli mě ještě jednou uvidí ve svém okolí, tak mě prostě zastřelí. Po tomlhe setkání jsem ji nechal napokoji. Nikdy se neozvala. Zatím.

Tehdy jsem neznal souvislosti. Dnes, když vím o lidech, které nelze jen tak vyfotit (viz dále) víc, si říkám, že jsem tehdy udělal velmi dobře, když jsem jí šel z cesty.

Tyhle dva případy nejsou jediné divné, které se v mé kariéře odehrály. Bylo jich několik, tyhle dva pouze bijí svou podivností do očí. A právě takové případy byly důvodem, proč jsem se začal okrajově zajímat i o ne zcela "vědecké a racionální" záležitosti. Ne, že by bylo nějak moc důvěryhodných zdrojů, nebo že by se snad bylo možné v té změti protikladů nějak lépe vyznat, ale později, když jsem získal konkrétnější vodítka, mi zkušenosti které jsem takhle nasbíral přišly docela vhod (i když jsem až donedávna myslel, že to je jen nějaká moje divná obsese a že nic z toho co jsem sesbíral není možné využít v praxi).



V dalším textu se pokusím co nejvěrněji zachytit to, do čeho jsem byl spolu s několika dalšími lidmi ne zcela o své vůli zatažen. Vy, co jste se dočetli sem, již nejspíše tušíte, do které ze dvou skupin možných čtenářů patříte.
< 5 >
4 6
Text je psán do bloku menšího než A4 s pevnými deskami uloženého v kovové, vodě a žáru odolné krabici uzavřené nerezovým zámkem na čtyřčíselnou kombinaci. Zápisy jsou psány za pomoci černého gelového fixu, pevným, vypsaným rukopisem. Autor dodržuje rovinu řádek i jejich rozestupy. Písmo je menší, skloněné.. Ve schránce je kromě bloku i kazeta z kamery, obrázek jakéhosi ještěročlověka na nočním předměstí s přicvaknutými poznámkami o tom, které detaily jsou zachyceny špatně a jak by měly správně vypadat, obrázek jakési staré čínské tuby a dvě obálky - jedna z nich obsahuje asi třicet číslovaných fotografií lidí a míst různé kvality, druhá obsahuje přes osmdesát fotografií lidí na NY ulici, zhruba padesát velmi kvalitních a přes třicet podivných, ale očividně záměrně takto vytvořených.
Napsal sirien 02.02.2011
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 47 příspěvků.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10235714912415 secREMOTE_IP: 3.236.55.137