Tipy a triky

Autorská citace #1
13.2.2025 20:08 - Archimedesfort1
Zajímavý článek, mám chuť při první příležitosti vyzkoušet metodu 5x5 kamapaně. Obecně se mi tyhle Alexandrinovy články docela dost líbí. Těším se na pokračování o uzlové metodě.
Autorská citace #2
18.2.2025 16:00 - Marwus Lupus
Tenhle článek mě moc potěšil. Když sem oprášil před deseti lety hraní D&D, tak sem nic o scénaristice nevěděl. Řek sem si že udělám dlouhou kampaň, ale netušil sem jak. Tak sem vymyslel záhadu, ale sám sem neznal její podstatu, jen jsem hráčům projektoval její vzdálené následky a to vytvořilo celou kampaň, spoustu questů, dalších záhad atd. Včera jsem teprve po deseti letech hraní kampaně uklidil, (jak říká Zdenda :)), celej Lor a podstatu oné záhady, na které to celou dobu stojí. NO a jsme u toho..... já už to ani nemusel vymýšlet, celý to vyplynulo z následku té hry samo a to je fakt úlet. Sám si tím vlastně užíváš hru jako hráči. Oni neví že nic nevíš a ty seš na jejich půdě s nimi a těšíš se jak to celé dopadne a co z toho bude. Připomíná mi to Formana. Seděl s dědkama v hospodě a chlastali. On nemusel vymýšlet scénář a pak hledat herce. Ten scénář vznikl v tý hospodě a psali ho nevědomě všichni. Pak je vzal a natočil je a bylo. Samozřejmě to totálně zjednodušuju, ale poukazuju na to uchopení. Je to jak když se nestaráš o zahradu a ona je pak plná léčivých bylin, když jí sekáš, tak si je pak musíš vysázet.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.051054000854492 secREMOTE_IP: 18.97.9.175