Tipy a triky

Bubak
15.3.2017 19:21
Podpora
Ahoj chcel by som sa zeptat na jednu vec. z kamaradem sme začali hrát novú hru a dostal som sa do miesta z ktorého sa neviem dostať .Som pulčik hunter lv 3 a predomnou sa objavil kamenní had a teraz neviem ako nanho či ho mam zabiť alebo obisť. nachadzam sa v oblasťi hôr a mam prinieť dopis do hlavne meste elfou o nákaze v jednej z jej vesnic. A neviem či ho mam zabiť či obist alebo nejak ukludniť mohol bi som poprosiť o radu . vopred dakujem
Autorská citace #1
15.3.2017 21:05 - Tarfill
No, tak takovéhle dilema Ti Bubaku nezávidim... ;-)

Ale teď vážně. Z Tvého příspěvku soudím, že jsi mladý a nezkušený. Proto Ti řeknu jedno tajemství: v tomhle případě nelze říci, co je nejlepší! Hlavní je pouze zábava!

A to hned ze dvou jasných důvodů:
- co je pro jednoho správné, pro druhého může být špatné a nelogické.
- nenapsal jsi, co ten had dělá, jak se chová. Pokud se tam jen "objevil," může to být třeba jen úmysl Tvého GMa postavit před tvou postavu nějakou bojovou výzvu, stejně jako možnost nějaké konfrontace s moudrou bytostí, která se může později v příběhu hodit. Může to být cokoliv a Ty stejně nemusíš nikdy vědět, jaký přesně účel takové setkání mělo. Tak to prostě je a s tím se smiř.

Hlavní je, abyste se s kamarády bavili. Protože je to hra.
Pokud budete mít všichni srandu z toho, když toho kamennýho hada roztřískáš na kousky, budiž.
Pokud budete mít dlouho vzpomínky na epický souboj, při kterém Tvůj hobit skonal po uštknutí kamenným hadem, fajn, proč ne.
Pokud budete mít všichni dobré zážitky z toho, jak nenápadně Tvůj hobit toho nebezpečného tvora potichu obešel, budiž.
Pokud budete mít všichni zážitek z toho, když se ukázalo, že je to moudrý had, který dal Tvému hobitovi několik dobrých informací, budiž.
Pokud budete mít všichni zážitek z toho, jak si Tvůj hobit osedlal kamenného hada a na jeho hřbetě dojel předat dopis až do města, bude to jistě všechno fajn vzpomínka.

Jednoduše to tedy shrnu asi takhle: neřeš dlouho takovéhle věci, jsou to jen zbytečnosti a každou další hrou zkoušej něco nového, pokud k tomu budeš mít chuť. Hraj s citem a lehkostí, komunikuj se svým Vypravěčem a řešení se jistě dostaví... ;-)
Autorská citace #2
15.3.2017 21:11 - Maelik
O kamených hadech nic nevím, ale laickým rozumem bych soudil, že nejlepší bude ho obejít. Proč? Inu, máme tu potvoru, která evidentně není jen bídný červ, kterého lze zašlápnout a pokraačovat v cestě. Potřebujeme co nejrychleji doručit zprávu. Boj s hadem může být rychlejší řešení, zvláště, pokud nám had blokuje nějaký průsmyk, který je nejrychlejší cestou, nicméně, je tu jisté ryziko, že buď had zahubí našeho milého půlčíka, nebo ho zraní natolik, že si bude muset alespoň jeden, dva dny lízat rány, aby byl vůbec schopen pohybu. Když místo toho hada obejdeme, ušetříme si riziko nedoručení zprávy s tím, že se maličko zdržíme, ale stále to bude rychlejší, než prvý způsob.
Co se týče možnosti uklidnění hada -- pokud to vůbec půjde, bude to na dlouhé lokte, možná i nějaký miniquest, což znamená zdržení.

***

výše je samozřejmě z pohledu racionálně uažující postavy, která má za cíl co nejrychleji doručit zprávu. Z pohledu hráče je cílem co největší zábava, takže jak pravil Tarfill, dělej to, co ti připadá jako nejpravděpodobnější cesta k co největší zábavě pro tebe i ostatní u stolu.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.054578065872192 secREMOTE_IP: 54.211.203.45