Podezřívám tě, že to co píšeš o sobě má myslíš na mou adresu, zejména tu taktnější komunikaci.
Já to jako osobní útok na sebe neberu, ale útok na tebe to z mé strany je - nemám rád nekonzistenci a dávám to lidem jasně najevo, zejména když si myslím, že popsaný vliv není tak malý, aby se nemohl negativně projevit i mimo svou původní oblast.
(Jen pro tvou představu - lidé, kteří se shlédnou v nějaké kravině, která následně může negativně ovlivnit život mnoha jiných lidí totiž reálně existují. A bohužel se vyskytují třeba architekti, kteří se (zřejmě) nechají ovlivnit nějakým cool náčrtem, a pak navrhnou budovu , která má podlahu ochozů ze skla. Během schvalování návrhu se asi nevyskytl žádný Jerson, který by jim takovou hovadinu omlátil o hlavu, takže když teď postavíš deset lidí na ochoz ve čtvrtém patře jednoho výzkumáku v Praze, tři z nich budou trpět závratí při pohledu pod nohy. Já závratí netrpím, ale nebyl to nijak příjemný pohled i pro mě.
Neříkám, že blbý náčrt jednoho mlýna může mít takový vliv, ale myslím si, že celkové obhajování nesmyslů použitých pro zábavu a styl "vypínání myšlení" vede i k vysloveně škodlivému chování v reálném životě, protože lidské myšlení není stavěné na důsledné oddělování přístupu k zábavě a nezábavě.