Tipy a triky

Alnag
5.3.2007 22:06
Inspirace v seriálech
Nechce se mi o tom teď zrovna psát další Vypravěčův deník, ale zrovna jsme se znovu díval na díl Dr. House (btw. výborný seriál) a zjistil jsem, že se hodně inspiruji pro hry ze seriálů. A je jedno, že tohle je medicínská detektivka a já hraju hlavně fantasy. Ale tak jsem si říkal, kde se inspirujete vy? Co bylo vaší poslední inspirací, kterou jste využili a jak?
Autorská citace #21
8.3.2007 13:06 - Rytíř
Já ještě pořád marně vzpomínám, co přesně jsem kde obšleh... najisto jsem použil i seriály, hlavně fantasy nebo sci-fi mají ty správné postav/zápletky, to je jasný.. ale konkrétní příklad si nevybavuju. Co si vybavuju (ale to už sem tu kdysi kdesi psal) bylo dobrodružství, který jsem DMoval v podstatě přesně podle knížky, kapitolu po kapitole - bylo to hraní jen se dvěma postavama a dost nám to šlo :)) Ta knížka byl rytířskej román, Příběhy chrabrého rytíře Amadise Waleského
Ale to byla výjimka, jinak si obvykle půjčuji jen kousky, třeba vzhled postavy, jméno, nějaký nápad nebo základní zápletku a nabaluju na to věci odjinud - prostě klasika.
Autorská citace #22
8.3.2007 16:53 - thief
Alnag: Objevitelský dobrodružství jsou vždycky nekonečným zdrojem námětů pro dobrodružství. Jestli se ti ten nápads dračicí líbil, tak ti ještě povím, že si ve hvozdě kde má svoje tajné doupě (a poklad) podmanila několik kmenů gnolů, které sjednotila do jednoho kmene "zeleného oka". Ti gnolové mají zároveň tři úkoly. Za prvé přepadávají karavany se zbožím a to hlavně se zbraněmi co putují z města kde dračice vystupuje jako obchodník někam na jih. Samozřejmě že se to městské radnici ani šlechtě nelíbí a tak byla dohledem na bezpečnost karavan pověřena posádka pevnosti, které velí překvapivě dotyčný blackguard.:-)) není divu, že gnolové vždy vědí na jakou karavanu udeřit. Taky gnolové útočí na ruinu hradu, kterou ovládá mocný lich. Jde o konkurenci a to se dračici moc nelíbí. právě proti nemrtvým si najímá nejrůznější dobrodruhy a hrdiny pod záminkou že lacedoni a vampýři zabíjejí její dřevaře a voraře. Dobrý ne? A zatřetí se gnolové a hlavně zabijáci z městského podstvětí pouští do křížku z měnivci a lykantropy z blízkých hor. Ne že by jim tak vadili lykantropové, ale v těch horách jsou naleziště smaragdů a pro samé vlkodlaky a doppelgangry tam není k hnutí. Králi vlkodlaků se to pochopilně nelíbí a tak poslal komando krysodlaků do městských stok aby s lupiči zatočili. Ale to by jim to nesměli překazit naši stateční hrdinové, kteří byly o pomoc požádáni vlivným obchodníkem - jinak taky mistrem assassinem dosazeným dračicí jako vůdce podsvětí. Když hrdinové slavně pobili krysodlaky, dračice musela tajně brečet smíchy. A samozřejmě je použila na další špinavou práci tentokrát proti nemrtvým. Ale už začínají nějak narůstat. Asi na ně brzy pošle svoje assassiny aby je poslali do kytek. Předtím by ale mohli ještě vtrhnout do hor a zabít krále vlkodlaků. To ale ani dračice netuší, že ten byl mezitím nahrazem o "něco" silnějším barghestem a jeho spocifickou suitou. Všichni se budou divit. Jestli to přežijou. Ale já jsem strašně hodnej DM. Jen si rád vymýšlím. .-)
Autorská citace #23
8.3.2007 16:57 - thief
Jerson: No jo. Ty vole Hindenburg! Proč jsem si vzpoměl na Netherijská létající města? :-) A Totenkopf zní jako jméno pro liche. :-)
Autorská citace #24
8.3.2007 16:58 - thief
Ještě jsem si vzpoměl, že obrovským zdrojem inspirace jsou karty z Magic the gathering. Prostě jen ty karty, nemusím ani znát příběh.
Autorská citace #25
13.5.2007 17:54 - Rytíř
Thief: už uběhlo dost času, aby se družina dostatečně podivila a příběh se posunul dál :)) Pochlub se, jak to dopadlo, vyrukovali postavy hráčů na vlkodlaky? Odhalili některou z intrik?

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.068975925445557 secREMOTE_IP: 34.201.37.128