Tipy a triky

Alnag
20.11.2006 10:06
Vypravěč: Takže ty se chceš bavit o tom, jak probíhala poslední hra? ... No, tak hele, zapomněl jsem si poznámky v autobuse a vůbec se mi nelíbilo, jak snadno jste prošli Minotauřím tunelem, takže všechno, co se minule stalo, byl vlastně sen a vrátíte všechny ZK, které jste dostali. No a co jsi to teda chtěl?
Autorská citace #1
20.11.2006 16:37 - thief
Hehe, to jsem se zasmál. V naší skupině bych asi "shrábl všechnu slávu" já, tj.DM. Moje hrací polena většinou reagují pomalu, každý slovo se z nich musí páčit, někdy se ptají víckrát na tu samou věc, někdy jen tak rozpačitě mlčí a čekají až co ostatní - bohužel všichni. Ožívají jen v tuhé bitce, při dělení pokladu nebo když je zvýšeným hlasem vyzvu k činnosti. Snad bych jim měl každýmu zvýšit charisma aspoň o 4. Potom by to možná bylo vidět. Jo a moje manželka hraje taky. Nenadržuju jí, furt si stěžuje, že jsem na ni hnusnej a ostatní nás napomínají ať se nehádáme kvůli každý prkotině. :-)
Autorská citace #2
21.11.2006 06:06 - Rytíř
No, to že si stěžuje ještě neznamená, že jsi na ní opravdu hnusnej.. :) Ale to hádání Ti věřím. A pokud vás napomínaj furt, dal bych si na to krapet pozor, může to pro ně bejt otravný.. samo nevím, v jaké je to rovině.
Apropos, Tvoje družina.. neříkal jsi, že hráče zkusíš probudit tak, jak ti tady kluci radili? Japa to dopadlo? :)
Autorská citace #3
21.11.2006 07:39 - kuba
Rytíři máš taky problémy s manželkou po hraní :-))))) Ta moje ze mě furt páčí co bude dál, co to bylo za artefakt a tak. Jinak já mám složenou skupinu docela dobře, jsem spokojenej, jenom by mohli být trošku důvtipnější a po dvou letech hraní jedný kampaně i začít tvořit hru sami. Jinak mám taky jednoho hráče, který se snaží být za každou cenu dominantní a vést jakékoliv jednání, i když jeho kněz/trpaslík má cha -2 a je k tomu ještě dost fanatický ve své víře. Taky to tak vypadá. Dávám mu ale najevo, že nemášanci cokoliv vyřešit, jelikož jsou nablízku vždy dvě postavy s cha +3 a velmi dobrou diplomacii. Tady je ten problém, že tyto postavy se drží spíš zpátky. Nemůže být všechno dokonalé ža ano
Autorská citace #4
21.11.2006 12:28 - Rytíř
Kuba: Ne, já s manželkou žádný potíže nemám.. :))))
Ona sice hraje, ale rozhodně to nežere tak jako my.. i když pokud se stane a dostanou se ne vlastní vinou do hodně úzkejch, tak je fakt že používá zakázané techniky ovlivňování DMa zcela bez skrupulí :) Možná proto patří její postava k velmi oblíbeným a v podstatě nezbytným inventářům družiny, přestože se do děje zapojuje spíše sporadičtěji.. :)
Autorská citace #5
21.11.2006 12:39 - kuba
Koukám všichni ženatí a s hrajícími manželkami. Sakra a já si myslel, že na to už začínám být starej :-)) Zajímalo by mě, kolik je tak nějak průměrnej věk hráčů?? Nedělal někdo nějakou takovou studii?? A pak jakej mají v různým věku hráči přístup ke hře.
Autorská citace #6
21.11.2006 16:24 - unknown
Rytíř: Samozřejmě že na ni nejsem hnusnej. To ona jen pořád provokuje... :-) Ten nápad jsem ještě nepoužil, za první protože ze hry teď v sobotu sešlo z důvodu nemoci elfí sorcererky. Za druhé stěží uděláš sourozence či jinak příbuzné z člověka-ženy, elfky, trpaslíka a drowa. Ale jinak bych pár nápadů měl, ale asi si počkám, až konečně pár pochcípe a udělají si novou družinu. Možná vám to připadá krutý, ale my jsme s DnD naostro (nepočítám počítačový hry a RPG jiných systémů) začali relativně nedávno, a současná parta měla být původně pokusná, abysme si zažili nový pravidla. Jenže ty lemry to sice aspoň v polovině případů zmrvili a nechtěj to uznat a naházet si postavy dobrovolně. Příklad: "Prosím tě, nechceš si udělat nějakou novou postavu, vždyť ten tvůj zloděj je nic moc (zde silný eufemismus a trocha sarkasmu)."..."Proč, vždyť už dvě pasti našel!!!" (jo, opravdu myslí dvě pasti za existenci svého dualklasu barbara/pseudozloděje 3lv/4lv).
Autorská citace #7
21.11.2006 16:30 - thief
Kuba: Ten článek dole je samozřejmě ode mě, zapoměl jsem se loginout. Jinak s tím "diplomatem tě plně chápu". Já mám v družině drowa-hraničáře (jak jinak), a ten to od začátku zkouší se dvěma zbraněma (jak jinak) a s úsměvem bere, že se trefí asi ve čtvrtině případů (možná trochu nadržuju). Bojové situace řeší mnich -člověk a donedávna trpaslík (než zjistil, že dualklasem na zloděje toho barbara dokonale zprznil a zazdil). Diplomat je v družině taky mnich (nedivte se, hraje ho manželka, a ta už na počítači zahrála dost postav).
Autorská citace #8
21.11.2006 16:33 - thief
Kuba: Blbost, nejseš starej. To jen dneska ty mladý nic neuměj a nic nevydržej (to jsem odposlouchal od tchána). Nedávno jsme na hofy dělali takovou anketu o tom, jak dlouho kdo hraje RPG a při průměrné době 5 let to znamená, že nejlepší hráči jsou okolo třiceti let starý. Když vezmeš v úvahu, kdy se k nám dostalo DrD, tak je to celkem logický. Samozřejmě počítám, že věk se bude snižovat, ale my nejlepší prostě už zůstanem nepřekonaný. :-))
Autorská citace #9
21.11.2006 17:34 - Alnag
Thief: nerad ti kazím radost, na hofy jsem tuším hlasoval taky (nevím, jestli do stejné anekty je tam pořád něco), je mi 24 a RPG hraju už dlouhých 13 let... takže s těma průměrnýma dobama mi to úplně nehraje. ;-)
Autorská citace #10
21.11.2006 21:24 - thief
alnag: Nehraj si s detailama. :-)) Jseš o deset let mladší než já, takže je ti okolo třiceti let. Takže mám pravdu. :-)))
Autorská citace #11
22.11.2006 06:38 - Rytíř
Věk okolo třiceti je logickej... neb u nás se opravdu dá o RPG uvažovat až s příchodem Drd, což bylo v r. 1990 (nebo 1991?). Takže maximální doba, po kterou já sem zatím u nás slyšel, že lidi hrají, je právě těch 15 let.. čili jako já :)) No a k Drd se dostalo nejvíc lidí, co byli v té době v pubertálním věku a chtěli něco nového, že.. takže těm je teď 30. Plus minus.
A s tím co je průměr.. tak to si netroufám odhadnout :) Dle odpovědí do Ankety je průměrný věk našich čtenářů 20-25 let, to znamená že ty mladší už nás za chvíli thiefe asi ušlapou.. ;)
Autorská citace #12
22.11.2006 07:40 - wraiths
Rytíř: nebojte neuslapou :-) oni je zacnou bavit zas jiny veci. mladi casto ztraci zajem a nachazi si nove zabavy. a "apropo" me je taky 30 ;-)
Autorská citace #13
22.11.2006 07:49 - kuba
Koukám jsem extrém. 27 let a hraju pouhopouhý tři léta :-). A DMuju skupince, která má ve většině zkušenosti 8 - 10 let. Che che
Autorská citace #14
22.11.2006 12:56 - thief
Rytíř: Neušlapou. Jako potěr nepřemůže kosatku, jako tráva nezastíní dub, jako divousové nezdolají titána. :-))
Autorská citace #15
22.11.2006 12:57 - thief
Kuba: Vážně? A neuvažoval jsi o tom, že se přestěhuješ do Pardubic nebo blízkého okolí? :-)
Autorská citace #16
22.11.2006 13:04 - thief
Zkrátka, abych se vrátil k původnímu tématu, zdá se, že hlavní potíž u stole souvusí se zoufalým nedostatkem živého materiálu. DM se musí spokojit s tím co zrovna má po ruce a používá k tomu nejrůznější víceméně zoufalé úskoky. Třeba já jsem uvažoval o tom, že si založím takovej malej kroužek, oficiální, ve zdejším domě mládeže (nebo jak se to dneska jmenuje) a tak ty mladý nalákám. Komzultoval jsem to s kámošema, který tam měli kroužek Magicu. A víte proč jim to tam zvadlo? Protože ty zkurvisyni si účtujou 2700Kč na měsíc. To nezaplatím, ani kdybych se rozkrájel. To mi ty lidi platit nebudou. Taková je dnes prosím podpora zájmové činnosti mládeže. To je fakt ta tráva vyjde laciněji.
Autorská citace #17
22.11.2006 13:57 - andtom
Všem zdejším, co mají hrající manželky, nezřízeně závidím! Já jsem to dotáhl akorát k tomu, že manželka říká mému snubnímu prstenu Ring of protection :) A je mi 35.
Thief: Naprosto zvrhlá cena. Panečku, to je "podpora" zájmové činnosti dětí :(
Autorská citace #18
22.11.2006 14:03 - kuba
thief: hmm tak o tom jsem neuvažoval. Jsem Chod z Domažlic :-)).
Autorská citace #19
22.11.2006 15:03 - wraiths
no ja jsem jak ten svec z ty pohadky o krali Mroslavu. bydlim sice v Horedlech(Jizni Cechy) ale kamarady na hru mam z Strednich Cech... mam to tam 10km :-) no a neni tu nekdo kdo by hral krome rytire v Jiznich Cech.... a byl rozumny...alespon v mezich. :-)
Autorská citace #20
22.11.2006 15:29 - Rytíř
wraiths: a jak daleko dojíždíš za těma kámošema? Já sice bydlim v JČ, ale na hru se scházíme s kámošema z okolí Slanýho.. to je od nás 140 km :)) V okolí Milevska nikoho hrajícího Dnd neznam. Je fakt, že sem zatím příliš aktivně nepátral, i tak mam tak málo času na všechno, že.. :)
Jinak k organizovanému hraní.. tomu jsem nikdy na chuť nepřišel. Jak tak koukám, je vážně lepší mít velkej barák a scházet se u někoho doma. Což může být samo leckdy problém :(
Autorská citace #21
22.11.2006 21:00 - thief
andtom: Tak to je dobrý. :-)) Taky by to mohl být Prsten Moci. :-))
Autorská citace #22
22.11.2006 21:02 - thief
Když vidím, kdo odkaď jsme, mám takovej pocit, že v našem případě by ten hrací stůl musel bejt pořádně velikej. :-) A to je asi ta největší potíž.
Autorská citace #23
23.11.2006 08:25 - wraiths
rytiř:no dojizdim jen do Pribrami to je od nas 22km ale ted to nejak zvadlo protoze nas DM je nejak zamilovanej a nejak nema cas :-)). no do slanyho je to docela dalka, ale jsi tam za chvilku po R4ce. thief: souhlasim spise stim prstenem moci !! :-)) jinak mas pravdu ten stul by musel byt teda opravdu mega velikej. jinak s organizovanym hranim to opravdu nejde, lepsi je ten barak. te nikdo nevyhani kdyz se hra nahodou vlece a protahne.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.10427403450012 secREMOTE_IP: 3.95.231.212