Střípky

York
25.11.2021 15:11
Tross - otevřená online minikampaň
Sliboval jsem to už dávno, teď to snad konečně zvládnu realizovat: Chtěl bych vás pozvat na hraní Quentinova Trossu v systému Dračák podle staré školy.


Discord server (na kterém se přihlašuje a hraje)
Pravidla (pdf)
Autorská citace #1
25.11.2021 15:12 - York
Pojď si zahrát propracovaný fantasy sandbox se vším, co k němu patří. Čeká na tebe malý kus světa s připravenými dobrodružnými lokacemi a několika dungeony plnými pastí, nestvůr, obtížných překážek a také samozřejmě magických předmětů a pokladů. Dobrodružství čeká!

Herní systém: Hrát se bude v systému inspirovaném originálním Dračím doupětem. Můžeš tedy být člověk, barbar, hobit, kudůk, trpaslík, elf nebo kroll a hrát za válečníka, hraničáře, kouzelníka, alchymistu nebo zloděje. Pravidla jsou ale výrazně jednodušší, nejsou v nich žádné procentové hody ani tabulky. V boji můžeš dělat různé zajímavé věci: srazit protivníka na zem, přitlačit ho štítem ke stěně, přibodnout ho kopím ke dveřím, hodit mu pod nohy židli a podobně. Při průzkumu se nehází, záleží jen na tom, co uděláš: Když si při otevírání truhly stoupneš bokem, případná šipková past tě mine. Pravidla si vysvětlíme při hře.

Dospělý obsah: Tross je psaný pro dospělé hráče a jsou v něm místy dost naturalistické motivy - ve městě je nevěstinec, v dungeonech jsou gobliní děti a podobně. Není to hlavní téma hry, tím je průzkum a dobrodružství, ale ber to, prosím, v úvahu.

Organizace hry: Tross není typické dobrodružství. Je to minisetting, který se rozhodně nedá celý prozkoumat za několik hodin. Každá výprava začne v putyce "U rezavého meče" ve městě Tross, kde na jednom ze stolů neznámý dobrodruh nožem vyryl obrysy mapy oblasti a tradice velí, že tam každá skupina po návratu z výpravy doplní, co prozkoumala. Tuto mapu vám na začátku hry dám do ruky, takže uvidíte, co už hráči před vámi prošli. Pokud se přihlásíš na více termínů, budeš vždy pokračovat se stejnou postavou a zůstanou ti kouzelné předměty a poklady získané na předchozích hrách.



Technické detaily:

S dovolením sem místo repostu hodím odkaz na post na RPG fóru, ať to můžu upravovat na jednom místě: informace.

Komentáře můžete samozřejmě psát sem.
Autorská citace #2
26.11.2021 16:57 - York
Na Discordu (https://discord.gg/bSCtzwNSFt) jsou vytvořené eventy, přihlašujte, se, prosím, rovnou tam. Pokud se na termín přihlásej aspoň 3 hráči (+ já), bude se hrát, jinak ho zruším.


edit: Do prvního příspěvku jsem přidal anotaci a informace o hře.
Autorská citace #3
26.11.2021 18:14 - York
Ještě s přihlašováním počkejte, testuju nativní discord eventy.
Autorská citace #4
27.11.2021 01:59 - York
Nativní discord eventy jsou přiměřeně funkční, takže bookování termínů pojedem přes ně. Původní přihlašovací kanál jsem zrušil.
Autorská citace #5
30.11.2021 16:33 - York
Na tenhle pátek a sobotu je zatím přihlášenej jen Marky, takže to na hru moc nevypadá. Chete si ještě někdo zahrát? Případně byste si chtěli zahrát, ale nevyhovujou vám termíny nebo nemáte čas v prosinci?
Autorská citace #6
30.11.2021 16:49 - MarkyParky
Počkej, čtvrtek a sobotu?

To je nějaky error, vypisovat jsi pátek a sobotu e čtvrtek mám Děti mraků a určitě nemůžu.
Autorská citace #7
30.11.2021 16:52 - York
Marky: Pátek je správně, sorry. Opravil jsem to.
Autorská citace #8
2.12.2021 15:40 - York
Žádní zájemci nepřibyli, takže aktuálně vypsaný temíny ruším a začátek kampaně posouvám na leden.

Pořád bude platit, že herní dny můžou bejt pátky, soboty, pondělky a úterky, ale vždycky jen dva dny v tejdnu. Pokud mi dáte předem vědět, který dny vám vyhovujou, budu samozřejmě hry vypisovat podle toho.
Autorská citace #9
2.12.2021 15:52 - LokiB
York: abys měl nějakou zpětnou vazbu - nemám teď časový prostor na nové hraní a tak jsem o možnosti hrát Tross ani neuvažoval.
Autorská citace #10
2.12.2021 16:12 - York
Loki: Je to kampaň ve stylu West Marches, není problém se přidat jen na jeden nebo dva večery.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.080464839935303 secREMOTE_IP: 54.225.1.66