Střípky

York
10.2.2021 13:07
Komunitní RPGčkové servery
Inspirací k otevření týhle diskuse byl Naokiho dotaz, proč nevytvořím vlastní diskusní server, když mi ty stávající nepřijdou jako vhodný prostředí pro autorskou tvorbu. Nejsem si jistej, jestli tohle téma vydá na samostatnou debatu, takže bych ho chtěl trochu víc zeširoka a bavit se i o tom, jak přistoupit k diskusnímu prostoru pro nově vydávaný produkty, jaký jsou výhody a nevýhody jednotlivých platforem (discord, Facebook, diskusní fóra) a podobně. Můžeme se taky zamyslet, jestli by šlo diskusní servery nějak propojit, aby autor nemusel příspěvek psát několikrát, když chce oslovit uživatele více serverů, a aby to pak někteří uživatelé nemuseli několikrát číst.
Autorská citace #81
16.3.2021 12:49 - Selhan
Sirien: Ah, dík za upozornění, to jsem přehlédnul. Promiň, Yorku, že tě tady takhle vyčleňuju, jdu napsat i crowenovi :D

Vážně, asi by mě taky moc netěšilo, kdyby tady Sirien psal "sračky si běžte řešit na RPGF, tam se to ztratí", ale napsal "názor na Junga můžete napsat na RPGF v sekci, kterou ignoruju". Jistě, jde to tam pod tím číst, když si do toho člověk domyslí, že Sirien RPGF nenávidí, ale já mám za to, že vzhledem k tomu, že tam diskutuje taky, to zas tak ostré nebude <3
Autorská citace #82
16.3.2021 13:33 - sirien
Corny: čistě faktická poznámka, víc než do věštění z tarotů sem si kopnul do psychoanalýzy a celý hlubinný psychologie obecně :)


Btw. ohledně toho Fóra a jeho Rozličné sekce - ono kdysi dávno si komunita řešila RPG věci na RPG Fóru a na probírání všech ostatních témat mívala jiná, spřátelená / příbuzná fóra - jmenujme např. Sigil nebo Annun. Bohužel, tato fóra s postupem času zanikla a tyhle věci se přesunuly na RPG F do Rozličného pokecu. Který začal fungovat jako v podstatě samostatný svět, včetně toho že má uživatele které RPG ani moc nezjímá ani ho nehrají popř. uživatele kteří RPG hrají, ale do RPG sekcí vůbec nepíší a kvůli RPG na RPG Fórum vůbec nechodí. Naopak RPG sekce RPG F mají uživatele, kteří naprosto míjí seci Rozličného. A pak tam je nějaký velký překryv, samozřejmě - v podstatě stejně, jako kdysi byli lidi na Annunu/Sigilu, lidi na RPG F, a pak lidi co byli na obou těhle místech.

Odkázat lidi na RPG F do Rozličného... osobně ani nevnímám že je odkazuju na RPG F, odkazuju je do Rozličného. Asi jako kdybych je kdysi odkázal na Sigil nebo na Annun. Ano, narazí tam z... nevim, 70% na ty samé lidi, co v RPG sekcích, ALE - Rozličnej funguje jinak, má i jiné reálné správce a popravdě když se podíváte pořádně, tak i docela odlišnou netiketu. Pro mě osobně je Rozličnej jiné místo než RPG sekce RPG F (což byl taky důvod mých docela extrémních reakcí na to, když mi tam Markus přehodil nějaké posty, ale to bych tady řešil nerad, jen poznamenávám pro představu), které se jen shodou okolností technicky nachází na stejné URL a sdílí stejné loginy a má velký uživatelský překryv.

To jen tak na okraj, taková zajímavost, abysme s timhle dalšim Yorkovim "ale sirien neni hodnej" rantem byli aspoň trochu in-topic. (note: sirien neni hodnej. Nikdy nebyl, nikdy nebude, a je mu to dokonale ukradený, sestimsmiřte.)
Autorská citace #83
16.3.2021 14:06 - LokiB
Corny: seš si jistý významem slova "sublimovat"? Já jen abych správně chápal spojení: na sílu vysublimovaná blbost

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.065829992294312 secREMOTE_IP: 44.222.212.138