Střípky

sirien
28.3.2016 07:40
Autorská citace #1
28.3.2016 07:40 - Rytíř
Tohle je ve skutečnosti dost dobrý.
A bráno čistě dle filmů, pravda vysvětlující mnohé.. :)
Autorská citace #2
29.3.2016 08:05 - Jerson
Chtělo by to tenhle článek opět schválit, když už byl vyvolán z hrobu.
Autorská citace #3
29.3.2016 09:58 - Vojtěch
Mno, viděl bych to spíš na Denní světlo, než jen světlo, ale to není nic, co by v čarodějově holi nemohlo být (přece jen před tím přízraky couvaly, to normální světlo neumí). Plus je tady záležitost s róbou - Pamatujete jak se Frodovi snadno nosila mitrilová košile pod oblečením (vyrobená pro elfského prince). A pamatujete si také, jaké měl Gandalf kontakty mezi elfy (potenciálně i Valinorskými). Kdo ví, jestli pod hadry taky neměl dobný královský poklad v podobě nějaké Beleriandské zbroje z druhého věku... (nebo prostě glamered plátovku).
Autorská citace #4
29.3.2016 12:15 - IrenicusIsMyFather
Stále i po delší době skvělá nerodvská analýza. Gandalf= eldritch knight lvl 20.
Autorská citace #5
29.3.2016 12:48 - Vojtěch
Eldritch by uměl kouzlit sám. Tady z něj dělají vanilla fightera a v celku to jde :)
Autorská citace #6
29.3.2016 13:18 - IrenicusIsMyFather
Vojtěch: Tak do hloubky jsme to zas neanalyzovali. :D
Autorská citace #7
29.3.2016 16:00 - sirien
No jo no... to je tak když nám sem přijde návštěva ze záhrobí - takové přízraky mají občas problém rozeznávat minulost od budoucnosti. I když zrovna duchové tak vysokolevelových hrdinů, jako je Rytíř, by si mohly pamatovat, že věci co jsou v admin panelu a ještě navíc nesvítí ke zveřejnění, protože ještě nejsou ani přeložené, nejsou určené ke zveřejnění, natož aby byly zveřejněné.

Ale když už nám sem taková intervence dorazí, tak holt nezbývá, než se s tím vyrovnat a zveřejnit věci dřív, než se zamýšlelo... čímž se zároveň omlouvám, že příslušná kouzla z článku nejsou přeložena korektně podle klíče, nějak jsem to v tom spěchu už nestih :)


ADD: nicméně hrozně rád vidím, že nám sem Rytíř pořád ještě aspoň sem tam čas od času zavítá :)
Autorská citace #8
29.3.2016 16:57 - sirien
Tady máte kdyžtak ještě jednu alternativní verzi tehdejších událostí by ShazzikinZ:


Vždy jsem měl za to, že Sarumanova citace ze Společenstva ohledně "hobitích listů" byla nejvíc vypovídající:

"Tvá láska k hobitímu listí ti zjevně zpomalila myšlení."

Gandalf prostě strávil příliš mnoho času zhulenej a zapoměl většinu svých kouzel, takže se vrátil k tomu mlátit věci klackem. Chci tím říct: na pohled to je prostě bezdomoveckej smažka, co rád pořádá párty a přináší na ně ohňostroje.

Napříč Hobitem a Společenstvem se pořád ukazuje pozdě, ať už na párty nebo aby uspořádal párty a pozval na ní partu cizáků na místo, kde bude určitě spousta rostlinek, které miluje. Pak se zas zhulí a dostane nápad udělat něco nezodpovědného, v čemž ho všichni následují, protože ho mají za všemocného čaroděje.

Takhle udělá hromadu chyb, několikrát všechny málem zabije nebo nechá zajmout, zapomene, co by vlastně měl dělat a pořád odbíhá pryč dělat něco jiného kdykoliv, kdy k tomu dostane příležitost. To všechno, zatímco jsou jeho přátelé i s těmi cizinci zabředlí do toho aby za něj vyřizovali jeho špínu.

Údajně je jednou z nejmocnějších bytostí okolo, ale Tolkien neopomenul zdůraznit, že vlastně zapoměl, co je Prsten moci vůbec zač, takže musí cestovat do knihovny vzdálené celých několik zemí, aby se prohrabal hromadou starých knih, než mu to dojde: "A kurva - to je ta věc, která nás může všechny zabít..."

Tady se zastavme, abysme se podívali na Sarumana:

Saruman se v podstatě jen snažil najít přítele, i když jeho přítel ho nakonec z dlouhodobého hlediska zkorumpoval. Jenže podívejte se na to, kým byl "Bílý čaroděj" obklopen:

Dva modří čarodějové byli pryč - někde na východě - a dělali kdo ví co. Radagast byl hippie smažka, co se nikdy nemyl a pořád jen baštil houbičky. Gandalf byl bezdomovecká smažka a pořád se tahal s těma cirkusákama, co nikdy nenosily boty.

Sarumana to přestalo bavit, tak se připojil do AOL chatovací místnosti, kde potkal Temného Lorda. Někoho, kdo miloval metal, vypouštěl na všechno plameny a měl hromadu hustejch poskoků s piercingama a svalama a ohromnou temnou věž, podobnou, jako měl i Saruman. Tak se s ním zkamarádil.

Další věc, co Sarumana potkala, byl jeho dávnej spolubydlící, co se mu objevil na prahu a prohlásil "Hej, jdu nakopat tomu Sauronovi zadek, brácho, nechceš se přidat?"

Na to mu Saruman nakopal zadek, trochu ho seřval a vrátil se k budování své armády.

Zatímco Gandalf detoxikoval na střeše, tak si konečně vzpoměl, že má nějaké orlí kamarády, co mu dřív helfli, tak jim poslal rychlou zprávičku.

Pak se Gandalf vrátí zpátky k tomu, že všem okolo kazí den a žádá je o služby, zatímco partu malejch lidiček pronásledují nějaká naprosto neuvěřitelně příšerná monstra, která by vůbec neznali ani ze svých nočních můr, kdyby se s Gandalfem nezapletli.

Poté, co se se všemi zase setká a poté, co doslova každý musel kvůli tomu co se dělo bojovat, ho nenapadne nic jiného, než nechat ty malé týpky odnést prsten na to nejhorší místo, aniž by měl tu nejmenší představu, do čeho je posílá, nebo co s tím sám bude dělat.

Takže nechá hledat cestu toho malého týpka, co nikdy nebyl ani poblíž jakéhokoliv místa, do něhož míří a který nemá ani tušení, jak se tam vlastně dostat.

Po nějaké té diskusi nechá Froda, aby si zvolil cestu. A Gandalf je vyděšený z toho jít cestou, kterou Frodo vybral, i když si nepamatuje proč. To je samozřejmě dostane do nejspíše nejhorší možné situace, když dokonce zapomene i na to, jak se tam vůbec dostat, pak si nepamatuje, kudy by měli jít, štěká na všechny okolo, když ho za to kritizují a na to, že tam je Balrog, si vzpomene vpodstatě až v momentě, kdy se tento nad nimi už tyčí.

Poté, když DOSLOVA padne až na dno, kde se DOSLOVA musí vypořádat se svým démonem, se probere, dá se dohromady a vrátí se zpátky do světa a s novým účesem a novým přístupem začne běhat okolo ve snaze napravit všechny ty svoje předchozí chyby.

LOTR je prostě jen příběh o tom, jak se zoufalej bezdomoveckej feťák z Hobita dává dohromady a snaží se napravit všechny ty koniny, co udělal, zatímco byl totálně mimo.
Autorská citace #9
29.3.2016 20:27 - Gurney
Ringspotting :)
Autorská citace #10
1.4.2016 15:02 - Rytíř
ach, tak to se omlouvám Siriene, že sem tě takle honil :D já to neřešil, odkud to je, prostě sem viděl článek na Ardě, kam sem klikl, protože sme jí začli teď hrát s klukem a líbilo se mi to.. :D
Mj. se mi to líbilo i proto, že to co je v článku řešíme teď velmi taky. Aneb děláme postupně postavy z filmů a děti je hrajou - aktuálně jsme zápolily s Aragornem. Na to, že byl de facto předobrazem Hraničáře v klasickém D&D tam jde udělat sakra těžko teda!

BTW bych to sem klidně postnul, ale my zatím zamrzli ve 4e, tak nevím, jestli by to zajímalo ještě někoho jiného.. mi přijde, že ste všichni utekli buď k 5e anebo ještě uplně jinam :)
Autorská citace #11
1.4.2016 15:09 - sirien
Ardě? Ty máš teda hodně divné cestičky, kterými se vydáváš, hotové Ztezky mrtvých :D Když na Ardě nejsou žádné novinky, tak to Ti pak holt admin panel s těma novinkama snadno splyne :p

Postavy klidně postni - zlí jazyci sice tvrdili, že 4e je mrtvá, protože kdo u ní zůstal z ní stejně utek na 13th Age, ale to sou jen pomluvy; Ty jí zjevně zase hraješ a vedle v tématu si zrovna pár 4e-čkařů vzájemně rvalo vlasy o 4e definici neviditelnosti, takže 4e určitě ještě chvíli okolo bude :)
Autorská citace #12
1.4.2016 15:14 - Rytíř
co je 13th Age??

4e se děti naučily (ok, tak kluk naučil, holce je to ještě furt jedno, ta to hraje svobodně a volně, jak se má!) a funguje nám výborně, takže proč je nutit hned do jinýho systému, že... a taky už sem starej a línej se učit. ;)
neviditelnost ve 4e? Hm. No možná na to někdy kouknu
Autorská citace #13
1.4.2016 15:19 - York
Rytíř píše:
4e se děti naučily (ok, tak kluk naučil, holce je to ještě furt jedno, ta to hraje svobodně a volně, jak se má!) a funguje nám výborně, takže proč je nutit hned do jinýho systému, že... a taky už sem starej a línej se učit. ;)


Krásnej vzorek hráčského přístupu k vedlejší diskusi o přecházení na jiné systémy ;-)
Autorská citace #14
1.4.2016 15:36 - sirien
Rytíř píše:
co je 13th Age??

Hra od Pelgraine Press která se považuje za "myšlenkového nástupce" Wizardího 4e.

Efektivně to je hra co tak nějak kombinuje dohromady 3 věci: přehlednou systematičnost 4e (strukturu class, powers atp.), pár věcí ze 3e (dovednosti a to že narozdíl od 4e není tak moc vázaná na battlegrid a figurky atp.) a u nových her oblíbený prvek hráčem-definovaného-obsahu (sám si napíšeš o své postavě něco svého a hra to pak nějak mechanicky reflektuje - např. backgroundy, "one unique thing" atp.)

...Vojtěch k tomu napsal recenzi a já koukám, že sem zoufale zpožděnej s tim mu jí zkorekturovat; ale víš co, když už strašíš v tom admin panelu, tak si jí můžeš rovnou přečíst rovnou ("rozepsaný" článek s názvem "13th Age", třetí odshora). Jen k ní teda zatim zkus nic nepsat :p
Autorská citace #15
1.4.2016 16:09 - ShadoWWW
To by ho mohl zajímat i The One Ring, zvlášť když bude v češtině. B-)
Autorská citace #16
15.8.2023 12:10 - Ardiof
Geniální článek.
Autorská citace #17
15.8.2023 17:39 - Necromancer
Ardiof: Tak tak, někdy se člověk neudrží a opravdu musí pochválit, jak kreativní lidé umí někdy být při vytváření dezinformací...

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.080193042755127 secREMOTE_IP: 54.198.37.250