Střípky

ShadoWWW
14.2.2012 08:54
Dech draka
Během pročítání Quentinova blogu a Metagame blogu jsem na vlně old schoolu zatoužil přečíst si staré Dechy draka. Zašel jsem do sklepa, ale zjistil jsem, že se mi během stěhování ztratily staré ročníky z 90. let. Mám už jen 2001 a novější. A přitom jsem měl všechna čísla už od 1/1994 - úplně prvního čísla, kde byl recept na Lembas. :-)

Hledal jsem po netu, ale našel jsem jen akorát PDFka na altařím webu, ale tam jsou jen ročníky 2007 - 2009. To vážně nikdo nemá ty stará čísla z devadesátých let, že by je mohl naskenovat??? IMHO dva první ročníky byly nejlepší. V DD začínala řada autorů fantaasy - vzpomínám si třeba na vtipnou parodii Cesta do Valúzie od Davida Jeřábka, která má hodnocení na Legii dokonce 90%! Jestli si dobře vzpomínám, tak už první číslo DD mělo 64 stran! Shodou okolností jsem byl dnes v obchodě, kde měli Pevnost a díval jsem se, že Dech draka v Pevnosti je opravdu tragédie - jen 7 (slovy sedm!) stran. Jeden článek o Asterionu a jeden s náměty na dobrodružství v DrD2. Je smutné, kam to DD dopracoval. A přitom, kdyby vycházel DD byť jen v takovém formátu, jako v 90. letech, tak bych si ho moc rád kupoval.

Když se rozlédnete po internetu, velmi snadno najdete v PDF všechna čísla magazínů Dragon a Dungeon. Dokonce i ta ze 70. let! Volně ke stažení. Myslím, že DD by si taky zasloužil podobnou poctu. A myslím, že by si ho i dnes přečetlo dost lidí. Zvlášť dnes, když se dostává opět do módy old school.

Znáte někoho, kdo má stará čísla Dechu draka (z 90. let)? Pojďme je naskenovat a udělat podobnou galerii, jako mají časopisy o D&D nebo Šavlozubá veverka.
Autorská citace #41
4.2.2022 20:28 - Count
Mám DD od r. 1994. Takže klidně bych si od každého čísla jedno vzal.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.058752059936523 secREMOTE_IP: 18.219.22.169