Střípky

Alnag
1.1.2010 17:12
Následující text je přepisem panelové diskuze "Vztah hrdiny a stoupence: Překonávání problémů", která proběhla na 3. výročním sympóziu Institutu Vysokoúrovňových Studií (IVÚS). Přepis je dílem Písařského bratrstva, které tímto vyjadřuje svou naději, že nesmírná kletba, která je nutí pracovat na takovýchto dokumentech, bude brzy sejmuta.

Tento článek pochází z roku 1999 (takže je poněkud dobově podmíněný, pamatujte, že tehdy frčelo AD&D a 3e byla teprve na obzoru).
Autorská citace #21
6.1.2010 20:02 - noir
No, ono je to ještě složitější, jako vždy. Hraničář mohl mít jako followery poměrně zajímavé potvory, například gryfa nebo jednorožce. A v Dark Sunu se followeři vysloveně vyplatili - bard, který získal bardské následovníky, mohl mít za pár levlů obří armádu...
Hlavně to ale byla cesta, jak se dostat ke schopnostem jiných povolání. Získat do bezklerické skupiny klerika, to už byl pro družinu úspěch rovnající se zisku hodně pěkného magického předmětu. Třeba klerik-follower metající Rozkazy, to bylo něco :o)
Autorská citace #22
6.1.2010 20:28 - Jerson
vzpomínám si, že když jsem četl pravidla ADnD, nabyl jsem dojmu, že původně pětičlená (nebo jiná) družina se rozroste natolik, že postavy vlastně nemusí skoro nic dělat. Každý hráč má několik CPček, které ovládá a řeší všechno možné a už to ani není hraní rolí. Nicméně v praxi jsem to snad nikdy neviděl, ani u ADnD, ani jinde.

Jen v Shadowrunu, ale tam byli stoupenci spíše na obtíž.
Autorská citace #23
7.1.2010 12:52 - Ebon Hand
Jak psal Horac, followery jsme měli a le využívali jsme je hlavně na hlídání základny a taky je posílali na nutné společenské akce, které jsme nestíhali, nebo se nám tam nechtělo, jako byli návštěvy sousedů, aby nás tam reprezentovali.
Dokonce jsme těm nejlepším dali kouzelné předměty z vlastnictví postav a to jsou v našem světě tyto předměty opravdu vzácné, nedají se ani koupit.
Vzpomínám si jak jsme krom těch klasických levelových follouerů přijali poměrnou početnou skupinu vesničanů, kterým byla vypálena vesnice a pak byla půlka družiny rozhozená, co je s nima starostí.. jídlo, bydlení, ochrana..

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.062486171722412 secREMOTE_IP: 44.197.113.64