Střípky

Lotrando
6.11.2009 13:49
Aion Online
Hrajete to někdo?
Autorská citace #1
6.11.2009 13:51 - Nachtrose
Osobne jenom na freecku. Mam jednu kamosku, co to hraje a vypada nadsena, a pak mam par znamych kteri zase tak nadseni nebyli. Muj osobni nazor z freecka ( ktere neni jeste ani v beta fazi ): wowko v blede ruzove. Ale uznavam, ze jsem teprve vylezl ze starter zony.
Autorská citace #2
6.11.2009 14:39 - Lotrando
Ani jsem nevěděl, že existují freecka. Ale tak je to podobné Lineage, tak asi jo.

Jinak s wowkem to má tolik společného, že jsou to obě onlinovky. Aion je o hodně víc HC.
Autorská citace #3
6.11.2009 14:46 - Blaine
Lotrando: to byl WoW na zacatku taky. Kde jsou casy, kdy dat UBRS byla "prace" na cely jeden den. Se stestim. Takze verim tomu, ze AOIN pujde postupne stejnou cestou.
Autorská citace #4
6.11.2009 14:47 - Nachtrose
Pro zajemce: http://infiniteaion.com/

Je tam proti wowku ci jinym hram mozna par vychytavek navic, to je prirozeny vyvoj, ale wowko jsem hraval dost dlouho na to, abych vedel posoudit, co mu je jak ( na prvni pohled ) podobne. Jak uz jsem psal, muj odhad neni zalozen na retail verzi a i na tom freecku mam nejaky lvl 11, nebo 12.
Autorská citace #5
6.11.2009 14:50 - Sethi
Můj L2 klan se momentálně v podstatě volně pohybuje mezi Aionem na Elyosu a DDO na Sarloně. Já si zatím tiše expím svého derviše v GW, než mi ji bratr smázne, že mu zabírám slot na postavu.

Jedno se musí NCSoftu nechat, prostě miluju jejich grafiku. L2 měla ty nejkrásnější prostředí, GW má zase boží postavy. S Aionem vlastní zkušenost nemám, ale to, co jsem viděla, mě přesvědčilo, že pokračují v trendu.

L2 stejně zůstane moje srdcovka >.>'
Autorská citace #6
6.11.2009 14:52 - Nachtrose
U L2 jsem se opravdu tvrde presvedcil, ze grafika neni vsechno. Ale rozhodne mas pravdu v tom, ze je hezka.
Autorská citace #7
6.11.2009 14:55 - Sethi
Nachtrose píše:
U L2 jsem se opravdu tvrde presvedcil, ze grafika neni vsechno. Ale rozhodne mas pravdu v tom, ze je hezka.

To rozhodně ne. Ta hra mě bavila natolik, že jsem ji dokázala hrát i se svým prehistorickým počítačem, který dělal s grafikou neuvěřitelné věci =)

Měla jsem štěstí na lidi a na server. Politika, politika, války, politika. Hrozně mě to bavilo. V podstatě si i teď tu a tam zahraju, když jsou zrovna naši stabilněji na nějakém serveru. Ale už to není, co bývalo =) Vrchol kariéry už mám za sebou =D
Autorská citace #8
6.11.2009 15:02 - Nachtrose
Grindfestivaly me nikdy moc nebrali. Kamos kdyz setril na novej mec, tak mel takovej placek s pra kostlivcema a po nekolika dnech uz presne vedel kdy ze ktereho vypadne jaka nausnice, stit a podobne.
Autorská citace #9
6.11.2009 15:14 - Colombo
Mi se nejvíc líbilo Czechro v jeho začátcích. Příjemná grafika, příjemní lidé, žádní mamoni, žádní harveři...
Autorská citace #10
6.11.2009 15:22 - Sethi
Tak ona L2 se prostě nejlíp hrála ve fungujícím týmu - na to jsem měla štěstí. Rozhodně to grindfest místy byl, o tom žádná, ale sehraný klan se s tím dokázal vyrovnat, aby nějak vykompenzoval ty nudné věci.
Autorská citace #11
6.11.2009 15:24 - Colombo
Jakákoliv hra, jedno jaká, je zábava, když máš dobrou partu. I cvrnkání kuliček.
Autorská citace #12
6.11.2009 15:59 - Sethi
Amen to that.
Autorská citace #13
6.11.2009 16:13 - Nachtrose
Colombo píše:
Jakákoliv hra, jedno jaká, je zábava, když máš dobrou partu. I cvrnkání kuliček.


Proto jsem u wowka vydrzel tak dlouho a nekolik krat se vratil. ale i tohle ma sve hranice, a ja uz jich dosahnul.
Autorská citace #14
6.11.2009 16:21 - Blaine
nacht: kde jsi hral? Jako vetsina cechu na Drak'Thulu?
Autorská citace #15
6.11.2009 19:32 - Nachtrose
Blaine píše:
nacht: kde jsi hral? Jako vetsina cechu na Drak'Thulu?


Spravne. Nejprve Undead Rogue Nachtrose, pak BloodElf Mage Bloodrose. Gildy MYTH a EXILE.
Autorská citace #16
6.11.2009 19:37 - Blaine
Mythak?:)
Ja byl (stejne jako Babaj) hardcore Contak. (CoNT a pak To Be CoNTinued). V mezi case po padu prvni chvilka (3 mesice) hostovani v Obscurum pred migraci cizincu na jine servery a datadiskem.
Autorská citace #17
6.11.2009 20:25 - Lotrando
uši: Aion je hodně podobný L2, aspoň podle toho co říkají hráči kolem a někteří byli hodně hc. Jen to pvp tam má menší postihy a leveluje se o něco lépe, není body drop a tak.

Nachtrose: lvl 12 je tak 5 hodin hraní, zkus to aspoň do toho abyssu :)
Autorská citace #18
6.11.2009 21:01 - Naoki
Teď když o tom přemýšlím, tak možná znám Nachtrose z WoWka...
Autorská citace #19
6.11.2009 21:28 - Nachtrose
Naoki: zkuz se pripomenou, ale upozornuju, ze jednak mam spatnou pamet a druhak jsem se nikdy moc neucastnil endgame contentu.
Autorská citace #20
7.11.2009 09:40 - Naoki
Já mám taky špatnou paměť, proto ani netuším jak by se mohla jmenovat moje postava :)
Autorská citace #21
16.9.2010 17:01 - yashamaru
Ja jsem to hral cca rok a pul. Mam tam endgame gladiatora. Hodne aktivne jsem chodil na dredgiony bud jako dps nebo leader.
Autorská citace #22
16.9.2010 17:19 - yashamaru
Tadu jsem vyhrabal jeden svuj nekolik mesicu stary post na nyxu.

Jinak jaky je aion?

je to nuda. je to grind. muze se to okecavat jak chce, ale toto je nazor cloveka co to dohral na 50 a ma nahrano dost hodin a vi o cem mluvi.

questy jsou nudne nezabavne, pribeh ne moc dobre zakomponovany do hry, prostredi repetitivni, narocnost zbytecne vysoka, crafty extremne tezke, litani tolik opevovane scvrkle jen na abyss, nektere classy v abyssu jsou ve znatelne nevyhode, lagujici siege.

co je na aionu dobre? dredgion. pvppve arena kde proti sobe soutezi asmo vs elyos na balaurske lodi o jednotlive kontrolni body a team ktery obsadi vic zabije vic bossu a ukoristi vic fragu vyhrava. odmena jsou AP nahrane + neco za vyhru/prohru.

toto muzete hrat pro AP aby jste dosahli na pvp veci + muzete chodit instance ruznych delek pro nejake AP. a samozdrejme pvp a bitvy. navic pro medaile. ty se daji koupit ale moc moc draho.

v konecnem dusledku o top sety nemam zajem. miragent moc kinahu moc farmy moc obihani npc a moc velka potreba lucku na to abych mel cas a chut. pvp set me laka vic, ale potreba bodu je enormni a medaili take. ano veci maji v aionu svou hodnotu.

pro me zabava spociva v tom za co nejmene penez AP bodu udelat solidni postavu do pvp na dredgion. ten je opravdu moc zabavny, ale chce to dobry team. nejlepe staly.

ano aion je nuda. ano zabava zacina na 50 s co nejlepsima vecma. classy jsou jaks taks vybalancovane. nemluvim o air combatu.

imo aion bavi lidi co jsou alergicti na wow. jeho odporne vyblutou grafiku a prisli z lineage.

wow = casual game
lineage2= hardcore game

aion se snazi byt o urcity kompromis mezi temito dvema ale bohuzel mu chybi content

zkusenosti s mmorpg lineage2, wow, gw, aion

gg
Autorská citace #23
17.9.2010 06:17 - Nachtrose
Yashamaru: tvuj prvni odstavec o nude, grindu atd plne vystihuje me zkusenosti i s lineage2 a guild wars. A mam pocit, ze tohle je proste nosny element vsech asijskych rpg. Uzasna grafika a (pro nasince) mizerna hratelnost. Radeji travim cas questenim, nez bych tyden zabijel kostlivce abych si vydelal na novy mec ( kamosova zkusenost z lineage2 post launch ). Jedine smutne na wow mi prijde, ze se to zvrhlo az na moc casual a i endgame content se puguje :-( Ale nelze blizzardum uprit, ze se jim povedl mistrovsky kousek, ktery i po tolika letech stale nema konkurenci. Aspon takovou, co by stala za rec.
Autorská citace #24
17.9.2010 08:23 - Lotrando
yash: ty jsi hrál betu?

Jinak grind je dost subjektivní záležitost a imho záleží na tvých časových možnostech, kdy ti to jako grind připadá a kdy ne. Já teda grindil taky, hlavně zpočátku, než mi došlo jak je hra udělaná a začal jsem se věnovat výhradně PvP. Pak už tě zajímají jen abyss pointy a medaile a ty se prostě dřív nebo později sejdou.

Co vidím jako největší problém Aionu je nevyváženost ras. Na Telemachu jsme hráli proti dvoum nejlepším Elyos legiím na západě a taky to podle toho vypadalo. Lidi nechtějí prohrávat, tak to byl chvílema docela masochismus.

Btw, equip je dobrá věc, ale skill nenahradí, pokud nejsou full equipnutý a ty v podvlíkačnách. Výhodu sice maj, ale když neuměj hrát, je to marný. osobní zkušenost z riftů i dredgionů.
Autorská citace #25
17.9.2010 09:38 - Element_Lead
Hral jsem jak betu, tak potom normalne.



Moje postava.

Nachtrose myslim si, ze s tebou hodne souhlasim. GW se priznam ze me bavilo, hral jsem jen zaklad a prosvistel jsem pribeh a uteklo mi to. Lineage II jsem hral nekolik let a nehral jsem na oficialnich serverech, ale na serverech s treba 10x nebo 5x zrychlenym postupem. To uz bylo trosku lepsi. Co me k tem hram tahne je uzasna grafika. To je proste neco neskutecnyho. Hlavne Lineage II a Aion se taky snazi.

Lotrando. To mas sice pravdu. Ale vetsinou lidi co jsou full equipnuty tak maji i ten skill. Az na vyjimky. Nevim jestli jsi mel stalou dredgion grupu, ale ja nemel. Organizoval jsem pug party a potom jen lidi z friendlistu a to se hodne vyhravalo. Vlastne jsem mel podobnej vyvoj jako ty. Od urcite doby jsem se na PVE uplne vykaslal a chodil jen Dredgiony, takze jsem posledni mesice hral cca hodku denne jen ten battleground. To je taky nejlepsi vec na Aionu, na kterou nedam dopustit i pres ruzne mouchy.

Grind to pro me byl v tom smyslu, ze abych mohl delat co jsem chtel musel jsem:

1. projit dost nezazivny repetitivni content az na 50.
2. delan STRASNE moc PVE, abych mel gear na PVP (coz mi doted prijde jako hrozne LOL) musis chodit instance, ktere jsou vsechny stejne, abys za ne mel body a za ty si kupoval pvp veci, pro ty co to neznaji.
3. pak zjistis, ze uz nemas co delat. instance, dredgion, instance, dark poeta, dredgion, instance, dredgion, repeat. Nemohl jsem rift, protoze si setris AP a siege me moc nebraly. Prijdou mi horsi nez v Aionu.

Priznam se, ze ja mam Aion rad. Bavilo me ho hrat a jsem rad ze tam mam postavicku. Dokonce jsem ji zaplatil Gender Change a Plastic Surgery a dredgiony jsou vazne skvele pvp, kdyz mas dobre gearnutej team a vys kdy chodi slabsi teamy. Doted se mnou mirne trepe zavislost, kdyz si vzpominam na dredgiony a je mi smutno po klanu. Ale zbytek je podle me nuda. A treba kamaradovi bych to nedoporucil asi nikdy, pokud bych ho neznal z Lineage II.

Vi nekdo neco o novem contentu?
Autorská citace #26
17.9.2010 09:46 - Nachtrose
Na steamu je moznost predobjednavky datadisku, ale to je tak vsechno, co vim. Ja si dal budu levelit sveho tanka a priesta ve wow a tise cekat na novy datac.
Autorská citace #27
17.9.2010 09:52 - Colombo
neřekl bych, že WoW je nějak super a není lepší MMORPG... spíš bych řekl, že měl nejlepší marketing a lidi obecně neradi mění hru a na WoWko si už zvykly. Nehledě na to, že je to taky věc komunit (mají tam partu přátel)
Autorská citace #28
17.9.2010 10:07 - Lotrando
Yash: já měl stálou grupu na PvP asi 3 lidi a na dredgion jsme meli taky, ale tam se tak průměrně 2 lidi střídali a nebylo to úplně ono. I tak se ale dalo říct, že sehraná skupina porážela equipnutý elíky, pokud zrovna neměli zlatý pvp guny. To byl pak mazec, tam už to byl overkill. Bohužel na Telemachu měli elíci půl roku fortky, což mělo dva dopady. Hodně farmili isntance a každej trouba tam měl abyss gear. My jsme většinu museli získat v riftech a na dredgionech. Výhoda byla, že jsme se naučili hrát, nevýhoda zas, že nás v Abyssu dost často pojel jejich zerg, protože to hráli stylem "nas mnogo" (a samozřejmě každej, kdo měl výbavičku za pve šel vyzkoušet co to udělá - jestli už je má "talčítko Vyhraj"). Fortky taky problém, protože Asmo strana se nedokázala domluvit, což při početní převaze protivníka byl poslední hřebíček do rakve. Zas to mělo tu výhodu, že jsme tolik negrindili. Většinou jsme zalezli na na Asterku, bouchali stráže na quest a čekali, než někdo přijde. Za chvíli tam byli elíci, s těma jsme se porubali u teleportera nebo vstupu do instance a zase se šlo čekat a grindit stráže. Jak na peníze, tak na APéčka to bylo v pohodě, jedinej problém, dlouhobej, byli medaile. Ale legie vlastnila delší dobu Sulfurku, takže jsme pár set stříbrnejch měli a popravdě, těch pár lidí co měli body, aby mohli něco koupit a s pomocí Dkp systému to postupně vyčerpalo, a měli aspoň důvod chodit siege.

Novej content nevim, protože jsem toho po 1.9 nechal, kvůli nedostatku času. Bohužel, když to chceš hrát trošku na úrovni, musíš tomu dát těch 20 hodin týdně a to už nešlo. Co mám info, tak dobrý, nový pvp gear nikdo zatím nechce (není setovej), což je asi dobře. Protože v opačném případě by se těm elíkům už nedalo vzdorovat .).
Autorská citace #29
17.9.2010 10:09 - Element_Lead
Ja si wow zahraju do 15 lvlu asi, za worgena. A vychutnam si atmosferu a pribeh.

Lotrando ty hrajes stale nebo uz ne?
Autorská citace #30
17.9.2010 10:11 - Lotrando
Autorská citace #31
17.9.2010 10:18 - Element_Lead
Hele tak ja jsem mel teda uplne obracenou game experience. U nas silne legie drzely strasne dlouho forty a proto jsme mohli chodit porad instance a pritom kaslat na siege. Asmo tam trpelo celkem podobne. Problem je, ze kdyz se nasi nepohodli a nejaka silnejsi legie chybela, tak nas Asmo prejeli, protoze oni meli motivaci na ty siege chodit no. Takze ja jsem si to uzil z te opacne silnejsi strany.

Nechal jsem toho ze stejnych duvodu. Uz to proste nejde hrat jak kdyz byl clovek na skole no. Aspon je ted cas na dnd a magicky :-)
Autorská citace #32
17.9.2010 10:22 - Lotrando
Aion je díky tomu grindu hodně o partě. Když není parta, nemá cenu tam být a ta naše se už asi po sedmý změnila. Tak jsem si řekl, že mám hotovo :).

Mimochodem, z jiného asijského soudku. Pomalu končí beta Final Fantasy XIV a nevypadá to zle. Jsem v mírném pokušení, ale opravdu jen mírném :)

A taky jsem v pokušení zahrát si Dresden Files, ale zatím není s kým a ve dvou se mi to hrát nechce. Takže dojedeme pomalu kampaň co hrajem od vydání 4E a pak se uvidí. možná GW2 v březnu :).
Autorská citace #33
17.9.2010 11:54 - Sethi
Můj ex-L2 klan teď právě se zatajeným dechem očekává GW2. Třeba si do té doby i pořídím počítač a připojím se k nim... ale to by se mnou zase tak dva, tři roky nemusela být taky vůbec řeč =)
Autorská citace #34
17.9.2010 12:36 - Quentin
Proč by s tebou neměla být řeč? Já a pár dalších z naší party budem hrát taky ;-)
Autorská citace #35
17.9.2010 14:25 - Lotrando
jj, GW2 sleduju, tak to nás možná bude víc :)
Autorská citace #36
19.9.2010 09:33 - Element_Lead
Pokud se bude konat nejaky hromadny start, tak tady je stary zavislak :p
Autorská citace #37
19.9.2010 11:34 - Nachtrose
Jedine MMO nad kterymi vazne uvazuju o zakoupeni a hrani v dobe nadchazejici jsou Star Wars: Old Republic a WH40k online.
Autorská citace #38
22.9.2010 18:16 - Sethi
Jen tak z jiného soudku těch méně... časově náročných her - hrajete někdo League of Legends?
Autorská citace #39
22.9.2010 20:23 - Shako
Ušatá™ píše:
hrajete někdo League of Legends?


Jj, tak jednou za par mesicu naistaluju a tyden smazim... pak se to vzdycky nejak posere (odpoji me od netu, chcipne mi komp...), coz neni na uplne na skodu, aspon zase na chvili vidim kus sveta:).
Autorská citace #40
23.9.2010 13:24 - Smud
LoL ne, hraju Heroes of Newerth. Predtim jsem hraval par let Dotu.
Autorská citace #41
23.9.2010 13:43 - Quentin
Mě zas přítelkyně tahá na wow.

Takové pokušení...
Autorská citace #42
23.9.2010 14:54 - Nachtrose
QuentinW: server, guilda, strana, nick? ;-) Btw. u hordy na drak´thulu je utulno ;-)
Autorská citace #43
23.9.2010 15:03 - Quentin
Mno oba by jsme chtěli hrát za alianci na Drak'thulu, ale kvuli kamosum budem muset za hordu na Chromagus.

A je to tady, už o tom mluvim jako by to byla hotová věc.
Autorská citace #44
27.8.2014 07:44 - Element
Nedavno jsem tu videl nekoho zminovat, ze to hraje, ale nemuzu si vzpomenout koho :)
Autorská citace #45
27.8.2014 09:48 - Me-dea
Vrabčáku holduješ nekromancii? :-)
Autorská citace #46
27.8.2014 10:23 - Element
Proc, kde jinde se zeptat nez v pro aion urcenem vlakne? :P
Autorská citace #47
27.8.2014 10:54 - shari
No, on ten tvůj příspěvek moc jako dotaz nevypadá. Kdyby vypadal, tak by to necro bylo i pochopitelné. :)
Autorská citace #48
27.8.2014 15:46 - wlkeR
Jééé možný že jsme to byl já, ale nevim. Každopádně hraju. NA verze, server Tiamat.
Autorská citace #49
27.8.2014 16:21 - Element
Aha, dobry :) a jaky tam mas ping?

ja jsem se bal, ze bych tam mel moc spatnej, tak jsem na EU verzi, mam ucet jeste z bety, takze tam nemam zadne omezeni co by mi vadily
Autorská citace #50
27.8.2014 16:35 - shari
Já mam většinou 150~250 s Leatrix. Ale zažila jsem už kolem 2000. :D (jednou)
Taky Tiamat.
Asmo.
Autorská citace #51
27.8.2014 17:35 - wlkeR
Hmm, cca 200, ale mam taký podivný internety. Potkal jsem tam i pár jinejch Čechů co říkali, že úplně hladký to není (jeden sin remcal že se nedá pořádně weavit), ale já si nestěžuju dokud fakt nemam 2-3k a elíka člověk vidí až když odbíhá od jeho mrtvoly...

O EU verzi jsem slyšel že je na 3 věci a ani do jedný z nich by člověk šlápnout nechtěl. Na NA jsem celkem spokojenej, dokud čék nemusí řešit družinu s Brazilcema. Yo no hablo Espaňol a tak.

Na starý účty bacha, žena furt nemohla přijít na heslo až zjistila, že už nemá do čeho logovat :D
Autorská citace #52
27.8.2014 17:43 - shari
wlkeR píše:
Na NA jsem celkem spokojenej, dokud čék nemusí řešit družinu s Brazilcema.

Dokud nemáš Brazilskýho případně podobnýho klerika, což já většinou nemám, tak se to dá. Jakž takž. Hue.

Stejně nejlepší bylo, když jsem dělala ten FT campaign quest se dvěma Rusákama, z nichž jeden neuměl anglicky, tak to vždycky ten druhej překládal. :D

A ano, s tímhle pingem hrát melee je za trest. Casteři jsou v pohodě.
Autorská citace #53
28.8.2014 07:25 - Element
To je fakt dost, to si nedovedu predstavit hrat s timhle pingem melee class. Na EU mam 43 ms a i tak se nepovede nekdy po knockdownu natlacit vsechny 4 comba. Pri takovym pingu snad ani weavovat nejde.

Casteri a 123 classy budou v klidu, ale magic classy ze zasady nehraju :)

Stary ucty fungujou v pohode, jen si myslim, ze se snazila logovat se do NA verze a z ty byl prevedenej na EU.

Jinak co se tyce tech 3 verzi, tak pro novyho hrace je NA bez omezeni lakavejsi, hlavne vam zavidim fast track server, ale ten melee nehratelnej ping a vic pay to win shop me odrazuje. Oldschoolovy ucty jsou na EU v pohode bez omezeni, pokud clovek neni no-lifer.

Jinak jsem teda cumel jak ta hra vyrostla. Tolik veci pridanych, Aion je moje go to mmorpg pokazde, kdyz potrebuju mmo fix a vzdycky se k nemu na par mesicu vratim po kazdy expanzi a ta hra usla kus cesty.

Jeste kdyby nejak rozumne predelali manastone enchantovani a crafty, pridaly nejake legion pevnosti byla by to pecka.

Jen teda ty novy classy jsou trosku lame imo.
Autorská citace #54
28.8.2014 07:29 - Element
Ale kdyz si vzpomenu, jak jsem pred 10 lety hral THcko v Lineage 2 s nekolika vterinovou odezvou, tak si clovek zvykne na vsechno. To se tehda jeste soulshoty mackaly manualne :)
Autorská citace #55
28.8.2014 07:39 - Element
Chodite uz ty novy instance? Ja jsem teda nebyl ani ve vetsine tech starych, jen v tech oldschoolovych, ale spousta veci se uz ani nechodi, takze se do nich ani nepodivam.

Zatim davam dohromady BM gear, coz je teda bezkonkurencne nejlehci pvp gear k sehnani v historii aionu. Ty novy zony katalam north/south je teda dost hellhole, to si nedokazu predstavit jakej humac to muselo byt cerstve po patchi. Do underground katalamu jsem jeste radsi ani nevlez.

Jsem v slusny UK legii, ale o farmeni hyperiona si zatim muzeme nechat zdat, takze zatim pro me endgame vypada jako farmeni blood marku+kahrun coinu.
Autorská citace #56
28.8.2014 07:43 - Element
Jinak na eu je to to samy kdyz jdete do dredgionu. V 90% dostanete lidi z ruznych kebab serveru, co aj taky nikdy nevideli.
Autorská citace #57
28.8.2014 07:54 - shari
Pokud těmi komby máš na mysli Draining Blow, Final Strike, Crippling Cut a Springing Slice (u toho posledního si teď nejsem jista názvem), tak já většinou dam dvě na jeden KD. Ovšem je za předpokladu, že Springing Slice jde poslední, bo to má animaci dlouhou jak sviň. I když jednou se mi povedly tři, nevim jak. :)

Weavit jsem zkoušela jak na glady tak na tempy a u obou to vypadalo asi takhle: mačkám autoattack a postava na mě kouká a ptá se, co má dělat. >.< Jeden z důvodů proč už je moje main cleric. Ale meleečka maji svoje silné kouzlo. :)

Manastony se prý předělávat budou, teď nevím, jestli ve 4.7 nebo později, už ti fail newipne všechny sloty, jen ten jeden. Ale to je hudba vzdálené budoucnosti.

Co se nových class týče, zkoušela jsem všechny.
Gunner = 123.
AT = toho jsem stopla hned po Ascension, ten robot mi prostě nesedí.
SW = má zajímavé efekty a občas velmi vtipné animace. (Treble Cleave ftw)
Autorská citace #58
28.8.2014 08:01 - shari
Vrabčák píše:
Chodite uz ty novy instance?

wlkeR je chodí docela dost, páč je oblíbenej v legii plný kleriků. (a narozdíl ode mě to umí hrát) Já byla jednou v Infinity Shard (tank, úspěch) a jednou v Sauro (cleric, fail), ale celkem dost běhám Upper Abyss Barracks. Asi jsem divná, ale UA mě celkem baví. ^^; Bloodmarky bych si taky měla začít shánět, ale... nebaví mě a jsem příliš líná... pokud mě k nim někdo nedokope, tak budu mít dřív medaile na Ambassador set než BM. >.<

Vrabčák píše:
Jinak na eu je to to samy kdyz jdete do dredgionu. V 90% dostanete lidi z ruznych kebab serveru, co aj taky nikdy nevideli.

:D
No, Brazilci v Dredgi jsou většinou vtipný. Ovšem nesmíš počítat s tim, že vyhrajete.
Autorská citace #59
28.8.2014 10:50 - Vrabcak
Píše:
Bloodmarky bych si taky měla začít shánět, ale... nebaví mě a jsem příliš líná... pokud mě k nim někdo nedokope, tak budu mít dřív medaile na Ambassador set než BM. >.<

To je zvlastni, ja jsem mel novou postavu a BM set pro me byl velkej upgrade oproti tomu co jsem mel do ty doby i kdyz to je pvp equip a ne pve. Tak nerozumim tomu v cem behas, ze to je lepsi nez BM set co je v podstate zadarmo.

Snazim se farmit kahrunky, ale nejdriv chci draka, takze pochybuju, ze to nekdy dam dohromady.

Jestli me vezmou do party na 4.0 instance s full strife gearem, tak to nevim. Spis hadam, ze ne.

Ty novy upper abyss jsou to samy jako stary? Chodi se to zase kvuli apckum?
Autorská citace #60
28.8.2014 11:25 - shari
Vrabcak píše:
To je zvlastni, ja jsem mel novou postavu a BM set pro me byl velkej upgrade oproti tomu co jsem mel do ty doby i kdyz to je pvp equip a ne pve. Tak nerozumim tomu v cem behas, ze to je lepsi nez BM set co je v podstate zadarmo.

Já běham ve full Kahrun (150 Healing Boost <3 ) a ano, souhlasím, že Bloodmarky je lehké sehnat, ale jak jsem už řekla, mě vyloženě nebaví. Navíc když lognu a někdo mi napíše, jestli nechci UA, tak jdu, což je hodina a půl pryč (půl hoďky pro každou) a když chci ještě Kahruny na mounta (ten armor mam tak tejden) a arény a dredge, tak na ty BM už fakt neni čas, no... (ano, vím, že kdybych je měla jako prioritu, tak ten gear je hned)

Vrabcak píše:
Ty novy upper abyss jsou to samy jako stary? Chodi se to zase kvuli apckum?

No, nevím, jak vypadaly starý, ale prý vypadají stejně. Chodí se tam pro AP a Ceramium medaile. Taky to dává celkem slušný jídla a potky.

Vrabcak píše:
Jestli me vezmou do party na 4.0 instance s full strife gearem, tak to nevim. Spis hadam, ze ne.

Záleží na tom, co seš za classu a jaký máš staty. (nevim, jak jsou nastavený EU servery, tak to se budeš muset poptat tam) A taky koho potkáš. :)
Autorská citace #61
28.8.2014 12:09 - Vrabcak
Píše:
Já běham ve full Kahrun (150 Healing Boost <3 )

Tak tady tohle je docela dulezity, novi hraci si o full kahrun muzou nechat tak maximalne zdat. Jasne ze kdyz mas tenhle set, tak BM nepotrebujes. Ja si je shanim protoze jsou jednoduchy a at mam aspon neco nez si vyfarmim ten kahrun set, kterej prej na ty tezsi instance staci. BM ma problem, ze nema + a - hate aggro, tak to neni do instanci dobry.

Jinak me to farmit taky nebavi, absolutne me nezajima pvp a nekdy je to otravny, kdyz nemuzu udelat nejakej camp, protoze tam oxiduji asmaci. Myslim, ze udelam jen jedno kolecko 2x zbran, armor a accessories a podruhy uz to nepojedu.

Jinak jsem uz od bety gladiator, pro me uplne nejlepsi class, hrozne me bavi. Premyslim mozna jeste nad rangerem, ten ohnivej ptaci sip je strasne cool:) A clovek ma strasny zadostiuceni, kdyz dava z hidu 0-100 KO stunlock do sorcky a podobnejch smejdu, ale nejdriv chci dodelat toho glada. (Glad me bavi tak, ze mam na jednom serveru 2, jednoho lvl 58 a druhyho 65 nevim proc :D )

Ty upper abyss fortky musim vyzkouset. Aspon by to byl takovej trening pro legii delat neco spolu pravidelne. Hlavne jsem tam jeste nebyl a muj cil je projit vsechny instance aspon jednou na cumendu. Akorat musim pockat az vyroste zbytek klanu, chodit ty veci s pugem, na to psychicky nemam.

Strasne vam zavidim ten FTS, to musi litat. Tady jsem dal z 0-65 za 15 dni. Tak na vasich serverech mit za tyden 65tku... zavist.

Jinak jak si vydelavate kinahy? Mam s tim trochu problem, expenim a z questu to hodilo asi 100 mega, ale 30 padlo jen na skilly.
Autorská citace #62
28.8.2014 12:26 - shari
Vrabcak píše:
protoze tam oxiduji asmaci

Brrrr, Elyos... creepy... :/


Tak ten Kahrun mam tejden, předtim jsem běhala v Elite Reian a postupně to upgradovala. A na UA to stačilo. :) (i když je fakt, že klerik je hooodně relax class)

Vy máte už Instance enrty count, nebo ještě cooldowny? Bo na Instance Entry count můžeš denně dát 5x za sebou Raksang a to ty Kahruny nasbíráš rychle. (17-200 za run, je to dost random, většinou to je těch 17) Plus dailiny a Aturam Sky fort (min 38 denně), plus weekly questy (to je nějakých +- 200).

Vrabcak píše:
Jinak jak si vydelavate kinahy? Mam s tim trochu problem, expenim a z questu to hodilo asi 100 mega, ale 30 padlo jen na skilly.

Tak to nejsi sám, kdo má s kinahama problém. :D Já si většinou můžu o 100 mega nechat jen zdát. (pokud nějakým omylem někde nedropnu Tempering Solution a neprodam ho za 50~80 mega) Ale tak prý funguje běhat Bloodmarky, kupovat armor, disenchantovat a prodávat enchanty. Taky běhat instance a disenchantovat/prodávat to, co tam dropneš.

Co se levlení týče, já postupuju pomalu. Jednou jsem zkoušela lvl rush a málem mi hráblo, takže jsem zvolnila. A i tak si myslim, že potřebuju pauzu, ale zrovna začal ten Suspicious Alchemist event... :D



Jinak glad a temp jsou sranda. Hrát za ně mě taky baví Akorát jsou k ničemu, (a já jsem velmi nerada k ničemu) pokud nemaj max gear, max enchant a podobně... Aspoň na NA... :/
Autorská citace #63
28.8.2014 12:31 - Nachtrose
A to jsem si uz delsi dobu myslel, ze Aion je mrtvej... O:-)
Autorská citace #64
28.8.2014 16:05 - Element
Mrtvej mi neprijde, oni maji docela dobrej skill cas od casu prijit s paradni featurou, ktera ty hra hodne pomuze. Viz treba mentor system. Je to ted uplne jina hra nez na zacatku, cca o 1000% lepsi. Jejich f2p system je dost dobrej, kdyz to clovek treba srovna se SWTORem, kterej se k cloveku chova jak k hounu, dokud si nezaplati, tak tady to noob ani nepozna, ze neplati a resit to ma smysl az v endgame, pokud chce jet no life.

Druha vec je, ze si subscription muzes koupit za herni penize, coz smekam necekal bych to od nich.

Píše:
jsem běhala v Elite Reian
to se bere kde?

Píše:
Vy máte už Instance enrty count, nebo ještě cooldowny?


Nevim, kazdopadne nedavno jsem byl raksang 5x za sebou, takze asi to lepsi. Ale pak se mi to posadilo do CDvnu, ale to se da zresetovat scrollem kdyz clovek chce, takze np.

Lidi je dost, quee na instance nejsou diky integrovanym serverum, vcera jsem si farmil nekde pokojne a v dalsi vterine se kolem prehnalo asi 200 asmo, takze na me je tam az plno na to, ze ty mapy jsou porad malicky.

Jinak na elyos nebo asmo fuj si nehraju ) Asmaky nezabijim, nechapu proc utocit na lidi co bezi kolem me nebo delaji questy. Kdyz me nekdo gankuje, tak jdu jinam a jsem rad, ze se nedaj decka liskat po netu, nebo bych uz byl davno ve vezeni.
Autorská citace #65
28.8.2014 16:28 - shari
Elite Reian je Fabled verze Kahrunu, bere se u toho samého NPC jako Kahrun. (je ale možné, že v EU máte jiné názvy) Oproti Kahrunu má asi třetinovou cenu a staty srovnatelný s Fenrisem/Miragentem. (jen narozdíl od F/M má enmity) Tuhle Fabled verzi si pak můžeš upgradnout na Kahrun za rozdíl ceny mezi nima. Přijdeš o manastony, enchanty a podobně, takže jestli půjdeš do tohohle, tak doporučuji socketit něčím ne úplně end-game.


Tak já taky proti Ely nic nemám, (ani ten gear) občas si s nima i přátelsky popovídám na fóru. :) Jen si občas rýpnu do toho, že mají hlavní město postavené z cukrové vaty. :D



Vrabčák píše:
Druha vec je, ze si subscription muzes koupit za herni penize, coz smekam necekal bych to od nich.

To máš na mysli Gold Pack? Někde jsem četla, že se to chystají udělat untradeable, co je na tom pravdy?
Autorská citace #66
28.8.2014 18:33 - Element
Chvili to bylo ale zase to zmenili zpet takze asi nic.
Autorská citace #67
28.8.2014 18:51 - wlkeR
Píše:
a narozdíl ode mě to umí hrát

Ne sebral jsem se a udělal ten povinnej 3k+ Magic Boost XD

Co se 4.0+ instancí týče, znám:

Danuar mysticarium - sólo timed instance, dost nuda ale solidní odměny když se čék vybodne na pointy a jde po truhlách (poty, composite manašutry, ancient coiny)

Danuar sanctuary - group instance, ale družina je většinu času rozdělená a navzájem si otevírá dveře. Docela rychle se omrzí. Odměny mythic gear, ancient coiny.

Obojí výše zmíněné vytvářel nějaký skalní fanoušek SuperMaria. Jestli toho člověka někde potkam, shodím ho do první díry kterou uvidím.

Danuar Reliquary - znám jen nerfnutou Lucky verzi, která je dost o hubu sama o sobě. Normální si ani neumím představit, ikdyž je to víceméně taneček kolem jednoho bosse a pár jeho minionů. Odměny gear (i Mythic), hlavně čepice. Je nutné farmit idium na klíč.

Infinity Shard - jen bossfight. Vysoké nároky na gear a koordinaci (Vent prakticky nutnost). Dropuje jeden z nej gear setů ve hře, a to formou krabic, takže každej z půl-alliance má šanci na dobrej drop.

Sauro Supply Base - group instance, po nerfu celkem cakewalk. Taková 4.0 variace na Rentus, včetně obtížnosti (ikdyž neznám bosse vyšší úrovně). Dropuje gear, i mythic, ale eternal stojí za houby.

Illuminary Obelisk je group instance kde jsem byl dvakrát a totálně jí nechápu. Člověk nabíjí a brání 4 generátory, načež sesvačí Dynatouma a dropne krabici s eternal/mythic zbraní/armorem (u armoru minimálně se dá zvolit i kterej kus kdo chce). Velmi class-specific (SW/SM se tam prakticky nedostane).

Ophidan Bridge - group instance, taková ap farma. Příjemně svižná, jen tam má nějaký věci s kanónem co moc nechápu. Existuje Engulfed verze, která je něco jako dredgion.

Eternal Bastion je full alli instance s extrémními nároky na koordinaci. Každej krok a tlustej zadek se počítá a může skončit nehezkým masakrem. Zato má asi nejlepší dropy (Bastion Aggressor set).

Kromě těchhle a uppers jsem myslim jinde nebyl.
Autorská citace #68
28.8.2014 18:54 - wlkeR
Jo a ještě Kamar Battlefield, 12 v 12 (nebo 24 v 24?) "dredge" v ruinách Kamaru. Velmi rychle jsem tam přestal lézt, páč koordinace takhle velkýho pvp je na houby.
Autorská citace #69
28.8.2014 19:28 - Element
Husty zavidim, kez bych se tam taky kouknul, my jsem zkouseli tiamat fortress dneska a shoreli sme.
Autorská citace #70
28.8.2014 20:46 - wlkeR
TSko se na NA běhá 4-man, pokud máš 65ky :/

Jináč je fakt že ta xenofobie mě taky se*e, ale zas Aion je jediná hra kde si čék aspoň trochu zalítá v rámci ehmRPGehm. Teda zkoušel jsem Dragon's Prophet, ale něco tak zalagovanýho jsem nezažil >.<
Autorská citace #71
28.8.2014 20:59 - Element
Tady taky, ale ja to hraju 15 dni, takze tam jeste nejsem.
Autorská citace #72
29.8.2014 13:33 - Ryoto
Aion je hezká hra, dříve jsem to hrál na NA ale teď už bych do toho asi nešel. Od té doby co jsem zkusil mmo kde musím manévrovat mezi útoky nepřátel, aktivně se bránit, skákat, hledat vyvýšené pozice, útočit na slabá místa apod. mi tab-targeting přijde nějak nudnej. :D

Kdybych si ale i tak musel vybrat tab-targeting hru, určitě by to byl Aion.
Autorská citace #73
29.8.2014 17:10 - wlkeR
Jo, tab-targetting je otrava (hlavně když je buglej </3).

Hrál jsem i Neverwinter a Teru, ale první má neskutečně otravnej systém na upgrade gearu a druhé mě prostě nějak nechytlo.
Autorská citace #74
2.9.2014 10:41 - Element
Tak jsem zradil legii a vetrel jsem se do nejakyho pug TF runu, protoze jsem se chtel fakt podivat, jak ta instance vypada za druhym bossem :)

Napsal jsem, ze sem 1st time a s low gearem, ale bylo jim to jedno. Parta byla dobra a za chvilku jsme to meli hotovy. Na konci jsem dostal dokonce pochvalu. Cleric stihal v pohode healovat i kdyz porad chodim v colliseum lvl 55 con 1 gearu.

Byl jsem strasne rad, ze jsem si tu instanci nevyspoiloval na youtube a a bylo to fakt poprve. Nejlepsi byl ten boss ala diskoteka, to jsem byl nejvic dezorientovanej. Nastesti se tam nic moc netrhalo, kdyz jsem hazel taunt a mel zerka. A jeste mi spadly oranzovy rukavice. :D

Jen by me teda zajimalo co delate na lvlu 65, kdyz chcete hrat solo, ale uz mate vsechny BM/Kahrun weeklies hotovy. To jen farmite v Undergroundu? Kdyz je parta, tak se da zabavit, ale co muze delat clovek solo? (Vim jen o Danaur Mysticanium a Steel Rose, ale oboji se omrzi).
Autorská citace #75
2.9.2014 12:38 - shari
Ve Steel Rose jsem byla snad jen jednou, ta se omrzí hoodně rychle. :D Na DM je dobrý to, že tam máš ty krabice.

Taky můžeš běhat Bloodmarky dál a vyměňovat je za: AP, Kinahy, Ancient coins, případně disenchantovat...
Nebo Ancient Coin questy v Katalamu nebo Idian Depths (Underground Katalam pro vás) pro naprosto úžasné steampunkové zbroje (no, dobře, naprosto úžasné jsou jen cloth a chain pro ženský, můžské modely vypadají děsně snad všechny) nebo zbraně, které enchantované na +5 dávají lepší staty než Bloodmark na +10. (taky steampunk look)

Případně můžeš běhat kolem Bloodmark kempů a hledat osamělé questery a dávat jim express cestu k obelisku. O:)
Autorská citace #76
2.9.2014 16:29 - wlkeR
Nebo farmit Idium na klíče do IS...
Autorská citace #77
3.9.2014 08:03 - Vrabcak
Mohl bys k tomu pls napsat neco vic, jak mame jine nazvy (nechapu proc), tak nemuzu nic verohodneho vygooglit.

Zkousel jsem farmit idium v underground katalam, ale padaly mi "jen" ancient coiny.

:)
Autorská citace #78
3.9.2014 08:24 - shari
Strange Ide Crystal (US) = Unknown Id Crystal (UK)
http://aiondatabase.net/us/item/186000316/
http://aiondatabase.net/en/item/186000316/

To buď prodáš nebo morfneš na: Infinity Shard Waykey (US) = Mysterious Crystal of Katalamize (UK)
http://aiondatabase.net/us/item/186000260/
http://aiondatabase.net/en/item/186000260/

A když máš ten morfnutý item, tak můžeš vlézt do: Infinity Shard (US) = Katalamize? (UK)
Autorská citace #79
3.9.2014 18:48 - wlkeR
Katalamize, eh... A já se divil kde ty názvy soundtracků berou.

Dobře trochu jsem podcenil možnost existence jazykových rozdílů.

Slovo Katalamize mi vzalo chuť vyzkoušet EU verzi :D
Autorská citace #80
3.9.2014 19:00 - Element
Tak ja myslim, ze pokud ti nevadi hrat s tim silenym pingem, tak nemas vubec duvod ji zkouset.
Autorská citace #81
3.9.2014 19:04 - wlkeR
Nó, mam jeden, a sice strašně slabé množství EU hráčů. Když chci něco stihnout do půlnoci, musim doufat, že si amíci přivstanou. Jako jasně, ti hráči odjinud tam jsou, a jsou dobrý, ale 1) jich není dost v rámci jedný legie (na grp instance ještě jo, ale half-alli+ jsou tragický) a 2) jich není dost obecně.
Autorská citace #82
3.9.2014 19:05 - Vojtěch
wlkeR píše:
Slovo Katalamize mi vzalo chuť vyzkoušet EU verzi :D


Zaměň za Kamikaze. Třeba to pak bude sympatičtější ;)
Autorská citace #83
8.9.2014 12:07 - Vrabcak
Jak jsem psal, ze jsem se vetrel do toho TF pug runu, tak si me borci oblibili a tedka me berou kazdej den jako stalyho tanka :) Postupne jak padaj dropy se ty runy zlepsuji, takze super. Budu se jich drzet, eventuelne jak se vsichni nafeedime, tak me treba vezmou na dalsi veci.

Uz jsem pochopil, proc nemuzu tankovat v BM gearu, zezacatku mi to nebylo moc jasny. Tak tedkom musim sehnat nejakej eternal 60 set. Nejsnazsi bude asi pouzivat dropy z TF a chybejici kousky doplnit Kahrunem a eventuelne poskladat oba dva sety. (?)

Ale jinak teda na PVE je stejne lepsi Strife accessories (BM opasek, helma, ringy, neck, earrings) nez Kahrun accessories right?

V legiie mame sice porad 240/240 lidi a problemy s mistem, ale stejne porad chybi dobry dpska, coz nechapu, protoze vetsinou chybeli clerici a tanci. Tak jsem si rozjel rangera na druhym uctu a powerlevelim ho s gladiatorem. To je hrozny trololo nabrat pulku Fire Temple a slozit to na par AoEcek :)
Autorská citace #84
8.9.2014 12:49 - shari
lol, tak už jsem si zjistila, co je to Strife gear. NA to má jako Fierce/Fearless Skirmisher's (aka Bloodmark). :D

Gratuluji. :)

Jo, accessories jsou lepší BM. No, buď stejný nebo lepší. Na těch stejně nikdy neni enmity, takže můžeš použít cokoli, co dává lepší bonus. :D

Já jsem teď o víkendu DPSila s gladem Dark Poetu. wlkeR tam byl jako AT, takže jsem se ani nesnažila tankovat. Ale poté, co jsme třikrát wajpli u Telepathy Controllera - všichni jsme byli tak 50-51, tak jsem relogla na tempy a ta už to se svými 16k HP (a Iron Skin!!!) ustála. :D

Co se nedostatku DPS týče, jestli to nebude tim, že každej hraje klerika, aby si mohl sólovat instance a nemusel se dělit o drop. ~_~ Navíc když teď 1 -> 65 trvá dva týdny (nebo kolik tam u vás) tak se nikdo moc nenaučí hrát, bo nemaj kdy. Klerici a tanci to v tomhle maj jiný - ti se musí naučit hrát, jinak je nikdo nikam nevezme. A i tak občas stačí jedna jediná chyba a už ti zbytek družiny řekne "tak si to nejdřív zkus jako off-heal, než budeš healovat sama"... hm... no, víš, já už tuhle instanci healuju bez problémů od lvl 61, holt mam blbej den... :(

Už mi připadá, že čím déle hraju, tím jsem horší. :(
Autorská citace #85
8.9.2014 12:58 - shari
Vrabcak píše:
To je hrozny trololo nabrat pulku Fire Temple a slozit to na par AoEcek :)

AoE a animace jsou jediný důvod proč hrát glada. :D
Autorská citace #86
8.9.2014 14:42 - Vrabcak
No to ne, glad je naprosto awesome class :) Hraju ho uz od bety a hrozne mi prirostl k srdci. Neni to class pro lidi s pvp 1v1 mindsetem, ale pro me, cloveka co je alergickej na magy a magii ve vsech hrach je pecka. V dredgionu to byl vzdycky hrozny vrazdic, ty uzavreny prostory, enemy team na jednom miste, glad jako nejnizsi priority target s volnou rukou... to byla vzdycky sklizen :)

Ale tedkom uz zadny pvp ani nechodim, vubec me to nebere a kdybych chtel pvp hru, tak by to ani nebylo mmorpg. Ale proc by mel byt spatnej na pve? :) Vzdyt ma vsechno, je to plechovka, ma hp, ma enmity boost, hate, kral aoe damage a s endgame gearem a dualama i single target :)

Jinak obcas si preju byt jen dpsko, protoze to maj strasne jednoduchy. Muze byt pul fightu afk a stejne to pomalu ani neni poznat. Dps, kdyz posere skill rotaci, tak se nic nestane. Kdyz urve agro tak rekne omg tank noob. Kdyz ma debilni positioning a chcipne tak rekne omg cleric noob. Tanci a clerici to maj tezky, musi vsechno umet a za vsechno muzou. A kdyz udelaji chybu tak team chcipne. To je trochu rozdil. Dps akorad slizne smetanu a honi epeen :)

U vas to musi bejt tak tyden ne, na tom +100% xp serveru.
Autorská citace #87
8.9.2014 14:51 - Vrabcak
Paradoxne jsem bral vzdycky healy za samozrejmost, ale jak jsem chvili hral chantera, tak jsem se naucil pokore :D Tedkom pokazde podekuju za healing, i kdyz cleric je na pikacu. Na druhou stranu ac si vazim vsech clericu, tak ty skill rozdily mezi nema jsou velky a mit ve friendlistu fakt dobryho clerica, na kteryho je spoleh, ze te udrzi pri zivote je velkej asset.

Me osobne nejvic vadej lidi co chodi instance a nenahazujou si buffy, nepouzivaj lahve, scrolly atd. Nedavno tak s nama sel assassin a pul runu machroval, jakej je pvp zabijak, pritom tam byl jen do poctu a nemel snad nahozeny ani svoje poisony, jaka to byla socka. A nebo ranger, co mu bylo lito pouzivat mana lahve a jidlo na HP/MP regen, ale furt rval na barda, aby mu daval manu. Brr.
Autorská citace #88
8.9.2014 14:59 - shari
Vrabcak píše:
Jinak obcas si preju byt jen dpsko, protoze to maj strasne jednoduchy. Muze byt pul fightu afk a stejne to pomalu ani neni poznat.

Věř mi, že když DPS afkuje v časovaném fightu, (upper abyss, Sauro, Infinity Shard) tak to je sakra poznat. :D Skoro všichni tam používaj Aion Rainmeter, tak vidí, kdo kolik dal damage, takže si málokdo dovolí afkovat.
Jako... jednou jsem tankovala aliance bosse v Tiamarantě (quest pro 40 Kahrun symbolů) a byl tam jeden (bez prominutí) debil, co měl ten meter zapmutej a vytahoval se, že má největší dmg ze všech templů. Nějak mu nedošlo, že tank, tedy osoba, co je hlavním targetem bosse, je půlku času ve stunu. U druhýho bosse, který nestunoval, jsem v celkové dmg byla asi pátá nebo šestá z tý aliance 20 lidí a to už držel hubu. :D

Vrabcak píše:
U vas to musi bejt tak tyden ne, na tom +100% xp serveru.

Rekord je nějakých 16 a půl hodiny. :D Ale to nedá nikdo příčetnej, kdo si nekoupí tunu Tea of Repose a +200%XP amuletů.

Ale jo, můžeš být jen DPS, když máš s sebou tempa nebo AT. (v tom případě je pak lepší mít na sobě BM set, bo nebudeš krást aggro) Když jsem na tempy, tak mě dost štvou gladi, co si honí triko a snaží se urvat aggro za každou cenu.

Vrabcak píše:
Kdyz ma debilni positioning a chcipne tak rekne omg cleric noob.

Na tohle mam makro: "My healing range is 22 meters. Stay close." :)
Už jsem ho párkrát použila a dokonce se mi pak jedno DPSko omluvilo. :)
Autorská citace #89
8.9.2014 18:08 - wlkeR
shari píše:
Na tohle mam makro: "My healing range is 22 meters. Stay close." :)

Můj klerik to má rovnou v popisu.
Na chantera bych mohl rovnou nahodit "It's a touch spell." XD
Autorská citace #90
19.9.2014 11:10 - Yashamaru
Vracim se s updatem, jak se hraje na EU :)

V te nasi noob legii si vsimli, ze me bravaji do tech TF runu a chteli, abych prestal outsourcovat sve tanking sluzby a zacal brat legii :D

Jelikoz bylo zajemcu hodne, tak jsem mohl delat dulezityho a diktovat kdo pujde a kdo ne (lol) a pak jsem je to musel jeste naucit vevnitr. No ale ted to chodime jako legie pravidelne, takze success.

Co si myslite ze je dalsi step? O trochu tezsi instance, kam bych se mel snazit vecpat a pak, az se to naucim je tam bravat?

Jinak teda konecne je strife (bm) gear hotovej vsechno, ale hned jsem ho zase odlozil, protoze na to pve je stejne ten TF/Kahrun lepsi. Aspon pokud ctu spravne staty. (Nejen co se tyce enmity, ale i ostatni veci mi prijdou lepsi).

Momentalne se soustredim na farmeni kahrunu a tf kousky rozbijim na sutry, pokud to nejsou 6tislotovy+parry (misto blocku).

Jinak myslite, ze na pve ma smysl poridit si dual wield blood mark zbrane pro pve? Stale gladiator tanking.
Autorská citace #91
19.9.2014 11:19 - shari
Yashamaru píše:
Co si myslite ze je dalsi step? O trochu tezsi instance, kam bych se mel snazit vecpat a pak, az se to naucim je tam bravat?

Sauro Supply Base, obtížnost 1-key. (pak je ještě 2-key, ale ta je prý o dooost težší) Nevím, jak se to jmenuje u vás, ale je to ta instance v Danarii (South Katalam?) v... hm... ani nevim, kde je to pro Elyos, ale tak těch instancí tam stejně moc neni, takže na mapě to najdeš.

Yashamaru píše:
Jinak myslite, ze na pve ma smysl poridit si dual wield blood mark zbrane pro pve? Stale gladiator tanking.

no, to se raději poptej u vás na fóru zkušených gladů. Co jsem odpozorovala, tak samotný DW je prakticky nepoužitelný, ti úspěšní gladi používají DW na single-target bossy a polearm na skupiny mobů. Prý se z DW dá vytáhnout větší damage než s PA, (single-target boss) ale já osobně s tím zkušenosti nemám.
Autorská citace #92
19.9.2014 11:24 - Yashamaru
Diky za tip. Mrknu na to.
Autorská citace #93
19.9.2014 17:54 - shari
Ještě mě napadla taková drobnost... Čteš The GodStone Tales? O:)
Autorská citace #94
19.9.2014 18:17 - yashamaru
Nee co to je :D
Autorská citace #95
19.9.2014 18:24 - shari
Tak až budeš mít někdy čas... :)
1. Zikel's Pride
2. Yustiel's Heart
3. Nezekan's Judgement
4. Beritra's Plot
5. Kaisinel's Fantasy
(a doporučuju číst v tomto pořadí)
Autorská citace #96
29.9.2014 08:14 - Yashamaru
Tak konecne i k nam do EU dosel 4.7 :D Slava. (Meli jsme doted 4.6, takze chybelo par veci, jako napriklad automaticke uceni skillu apod.)

Event byl hroznej fail, protoze jsme nemohli farmit pericka z mobu jako vy, takze vicemene nikdo nic nedostal, ale neva. :D

Omylem jsem si smazal nejaky itemy, tak jsem napsal na support, aby mi je vratili a vratili, coz jsem uplne necekal, takze tady maji nejaky + body.

Jinak po tom 4.7 updatu jsme zkusili to predelany Sauro (my jsme doted meli tu starou verzi). Parada. Dokonce mi spadl prvni mythic kousek, belt. Rollnul jsem 98 stejne jako templar v parte, ale ja jsem hodil rychleji, takze jsem ho dostal ja :D.

Konecne budu zas chvili behat neco novyho, nez tam vsechno napada to bude "par" runu. Na druhou stranu mi to prijde, ze je to rychlejsi nez TF. Nejvtipnejsi bylo, kdyz me templar osocoval ze tauntuju, protoze sem mu bral porad agro. Tak sem rikal, ze se omlouvam, ale ze jsem na taunt ani nesahl, ze mam jen tak vysoky dps oproti skupine. On na to "impossible!", tak sem mu rikal at checkne dps meter, podival se a mel jsem 580k jako prvni, tak se omlouval :D.

Momentalne davam dohromady ten full tribe set za Ancient Coiny a max enchant +5 all a ten gladiator je v tom fakt divocina. (Chybi mi jen chest a helma).
Autorská citace #97
29.9.2014 09:02 - shari
Yashamaru píše:
Tak konecne i k nam do EU dosel 4.7 :D Slava. (Meli jsme doted 4.6, takze chybelo par veci, jako napriklad automaticke uceni skillu apod.)

Na NA ještě 4.7 neni... Automatické učení skillů není 4.7, s tím mají přijít mnohem větší updaty - nějaká nová lokace s 'vymakaným' siege systémem, nějaké daily/weekly GP questy a podobně. Zas tak moc to nesleduju. Ale tyhle updaty (AC questy, zlevnění AC armorů, auto-learn skill) se nazývaly, pokud se dobře pamatuji, 'Violet Revolution'.
Ale je možné, že to máte pojmenované jinak.

Jestli ti v Sauru napadá všechno za 'pár' runů, tak gratuluji, máš opravdu velké štěstí. Já si teď dávám od Aionu pauzu, ale co jsem běhala Sauro předtím, tak od tama mám akorát eternal staffku a štít. (a ani jedno není pro klerika úplně ideální - staffka je vyloženě chanterská a štít nemá HP bonus) Mythic staffku nebo mace jsem padnout ani neviděla, armor kousky jo, třikrát, ale dva má wlkeR se svým chanterem a jeden sebral DPS klerik, co tam byl. A ten set navíc snad ani nemá healing boost. :(

Hele, já byla obviněna, že jedu DPS a chanter musí healovat všechno, přitom mi spadla hra, ale gunner neměl na práci nic lepšího, než na toho bosse naběhnout. (nejdřív hra spadla, potom naběhnul, stála jsem na druhé straně mostu, takže to ani nemohlo vypadat, že jsem ready) Protože proč by čekali na klerika, že, když může jet DPS i z offline módu. :D
Autorská citace #98
29.9.2014 09:23 - Yashamaru
Aha, mas pravdu, je to update 4.62. Se mi to nejak pomotalo.

To par bylo mysleno ironicky, proto ty uvozovky, to byla napoveda :D

Ja byl zatim 2x a poprve nespadlo nic (ale nezabili jsme posledniho bosse) a podruhe 2x mythic - spadl belt a canon pro gunnera. (Snad to nebylo jen tim, ze nam ted sedi v sanctumu ten dort, co dava drop boost).

Me momentalne bavi to pve. Ten progress v tech instancich. Uz se znam a vim, ze jakmile pokorim tu nejtezsi co tam je, tak me to ze dne na den pusti.
Autorská citace #99
29.9.2014 09:24 - Yashamaru
A vratim se zas ke cteni rpg sourcebooku :D
29.9.2014 09:41 - shari
Ty si hlavně přečti Godstone Tales. :D
(nebo mi aspoň řekni, žes to zkoušel a nelíbí se ti T-T )
29.9.2014 09:50 - Yashamaru
Ja se tehle eroticke fan fiction docela bojim :D Ale zkusi to teda :D
29.9.2014 09:55 - shari
WHAT? O.o Jaká erotická fanfikce? :D Má to rating 13+, fakt se bát nemusíš. :D A i když to má napsáno, že je to romantika, je tam i nějaká ta akce. Hlavně v dalších dílech.
29.9.2014 09:57 - Yashamaru
Ja jsem si to asi spletl s Koncinou
29.9.2014 10:15 - shari
lol... Já chápu, že některé produkty mají uvedeno 12+ a pak se toho nedrží, ale já se vážně hlídám. I kdy poslední dobou je to těžké, když se mě kámoška snaží ukecat, abych ten rating zvedla a náležitě upravila obsah. Což nechci.
29.9.2014 12:15 - Element_Lead
„Our primary goal in Kurngalfberg is not studying history. You should know we are trying to melt the ice there,“ Lumiel objected.
„Oh, she's very good at melting things.“

:D
29.9.2014 15:14 - shari
Jop, to ona umí. Už se moc těším na její souboj s Tahabatou v Tiamat Stronghold/Fortress. :3 (hups, spoilers)
30.9.2014 11:16 - Yashamaru
wtf ten spoiler O.o

docetl jsem jednicku :D to uz samo o sobe neco znamena protze muj attention span je vyslovene neexistujici, takze kdyby me to nebavilo, tak se neprinutim

nektery rozhovory byly dost dobry, at uz to byl zamer nebo nahoda, tak nektery vymeny byly fakt kouzelny.

bylo to takovy trosku holcici, to nemyslim ve zlem, ale hodnekrat to vyvolavalo takovy ten awwww pocit. nicmene jsem tim nebyl prekvapen, vedel jsem do ceho du :D tydlencty fan fictions delaji vetsinou holku a vetsinou jsou ladeny timto stylem, alespon co je moje omezena zkusenost. ocenil jsem, ze jsem byl usetren tretiho chlapce do trojuhelniku.

nejoblibenejsi postavy zikel a ti dva elyos frajeri na zacatku. hlavni hrdinka clueless. jenom u me to ber z rezervou, protoze me se snad nelibila knizka, kde by byla hlavni hrdinka zena. snad s vyjimkou hunger games, ale i tam jsem katniss nesnasel.

tim ze je to holcici jsem nemyslel, ze by to potrebovalo spravit fightama a automobilovyma honickama. necham se prekvapit, co bude dal. vrhnu se na dvojku jak to v praci pujde :D
30.9.2014 11:19 - Yashamaru
Uz vim, co mi tam chybelo, chtelo by to tam nejakou naslapanou elyos gladiatorku, co by rozbila nejaky ten asmo scum :p
30.9.2014 11:20 - Yashamaru
Mimochodem minulej tyden sem dropnul godstone silenci a dva dny po ni paralyzu lol :D
30.9.2014 11:29 - shari
Wau, tak to jsem moc ráda, že se ti první díl líbil. :)

Přiznám se, že tohle byl můj vůbec první pokus o romantickou povídku a pokračování mít neměla, ale jak jsem se propisovala do tomu konci, tak mě najednou napadlo, že by další díly nemusely být špatné. A neboj, v dalších dílech té romantiky nebude tolik. Dvojka je trošku slabší, to je vidět i na počtu views u ní, ale trojka a čtyřka to vynahrazují. :) (pětka je teprv rozepsána)

Milostné trojúhelníky tak nějak sama nemusím, takže pokud se tam nějaký objeví, tak to bude proto, že k tomu bude důvod a určitě ne proto, aby tam nějaký trojúhelník byl. Ale jinak než holčičím stylem psát neumím, takže je možné, že těch awww momentů najdeš víc.

Tak Zikel je naprosto super, on byl hlavní důvod, proč jsem se do toho vůbec pustila. - "Jestlipak dokážu napsat romantickou povídku s Lord of Destruction v hlavní roli?"
Alia je taková, že kdybych ji potkala, tak ji asi praštim, ale to je záměr. Kdyby byla dokonalá, tak se nemá kam charakterově vyvíjet.
A přiznám se bez mučení, moje nejoblíbenější postava je Shien. :3
30.9.2014 11:31 - shari
Yashamaru píše:
Uz vim, co mi tam chybelo, chtelo by to tam nejakou naslapanou elyos gladiatorku, co by rozbila nejaky ten asmo scum :p

lol

Yashamaru píše:
Mimochodem minulej tyden sem dropnul godstone silenci a dva dny po ni paralyzu lol :D

Gratuluji. Já získala paralýzu z eventu. :3 Akorát para je pro glada tak trochu nepoužitelná, protože se vyruší s knockdownem... :/
30.9.2014 11:42 - Yashamaru
Je to pravda, ale stejne jsem si ji tam soupnul, hlavne proto, ze strife access dava +10 bonus na landnuti paralyzy, tak mi to prislo jako pekny kombo. A i para s rizikem, ze si to sam clovek prolomi je v nejhorsim pripade jen stun a stale lepsi nez blind/silence. Navic kdyz projde knockdown, tak stejne dostane 4 skilly burst, takze uz to je jedno.

Hlavni duvod proc jsem ji nasocketoval je ale, abych neurazil stesti. (Puvodne jsem chtel 4k dmg na pve). Pvp nedelam a nevyhledavam. Jen se branim, kdyz me nekdo napadne nebo branim ostatni, ale jinak to vubec neresim.

Vetsinou se snazim s asmama domluvit, naprilad kdyz je jasny, ze oba chceme jen farmit, tak se prez zpravy v shopech snazim domluvit na neutoceni. Slovo mir uz jsem googlil snad ve vsech evropskych jazicich :D
30.9.2014 11:45 - Yashamaru
omg ty hrubky, cim jsem starsi, tim sem blbejsi

Shien v prvnim miste nemela tolik prostoru. Uvidime dal :)
8.10.2014 11:12 - Element_Lead
OK, pokracovani meho From Zero to Hero MMO denicku :)

Vzdal jsem behani Sauro s legii. Pokazdy, kdyz jdeme tak je to fail :/ Proste nemaji na to gear, nejsou ochotni popnout si scrolly atd. (wtf) a nedavaji to ani co se tyce hrani. Nechapu jak na po 3 nebo 4 je stale muze prekvapit, ze maji delat dps do generatoru a ne do bosse atp. Nemluve o tom, ze nas posledni run zacal borec tim, ze naagroval bosse, spustil timer a chcipnul. Lidi nemaji zakladni prehled, proste jen stoji a cumi. Nejaky positioning atd. je mimo jejich sily.

Jelikoz uz jsem byl nasranej, tak jsem se rozhodl, ze si naenchantuju gear. Kdyz to klapne, tak se mi zlepsi nalada a kdyz ne, tak uz nasranej stejne sem. Tak aspon mam tedkom vsechno na +5 :)

Prehodnotil jsem situaci s tim, ze chodit jen pug sauro wont cut it. Legii jsem vysvetlil, ze bych se chtel podivat i na endgame content a ze by me Aion omrzel driv nez by jsme se tam jako legie podivali. Nevim jak je to na NA serverech, ale v EU se s vama nebude nikdo bavit, do Kata/Runa se pug lidi neberou, kdo to chce chodit musi byt v legii, co to chodi. Tak jsem jim dal papa lala.

Po tricetiminutovem raidcall interview s nejakym irem jsem se jeste ten den dostal do jine legie, co kata chodi. A hned na dnes jsem si zabookoval run. To nebylo tak tezky. Takze dneska bude (doufam) muj prvni hyperion kill, snad mi neco spadne :)

Vecer musim kouknout na nejaky youtube, abych vedel co a jak. Hlavne jsem si myslel, ze potrebuju nejakej quest item, abych se tam dostal, ale nikdo se me na to neptal a ani na netu o tom nemuzu nic najit, tak nevim jak to funguje.

Vite nekdo:
1) je lepsi katalamize nebo runadium set?
2) Jak to je presne s tim vstupem k hyperionovi? neni tam neco s tema ID crystalama?
3) Co je pro glada nejlepsi combine na pve ve hre? hyperion/runadium polearma?
8.10.2014 11:27 - shari
Netuším, co je Runadium. :<
Pro vstup do Katalamize (pro NA je to Infinity Shard) potřebuješ tohle: http://aiondatabase.net/en/item/186000260/ - získává se to z těch morphů, na které tam máš odkaz, ten morph recept si musíš koupit v kempu, ty suroviny - Unknown Id Crystal, se dají nadropovat, či koupit u brokera.

Co se setů týče, tak ti neporadím, moje gladiátorka je na lvl 53 a jediná instance, kam má šanci se dostat, je BT...

OMG, třicetiminutový Raidcall interview... by mi asi hráblo. Gratuluji k nové legii. Taky bych si přála dostat se do nějaké legie, co ty instance běhá a běhat to s nima, ale... jednou jsem v takové legii byla a dopadlo to asi takhle:
> "Hey, wanna run EB?"
> "I would, but I've never been there."
> "Never mind then."
(ale jo, jednou jsem se s nima dostala do IS, ale to bylo proto, že nějakým záhadným způsobem nemohli sehnat tanka s HP setem...)
8.10.2014 11:39 - shari
A jinak chápu tvé pocity z těch fail Sauro runů. Taky nemám moc v oblibě lidi, co naběhnou na bosse s půlkou HP, vůbec je nenapadne počkat na klerika, až je healne, nebo, nedejbože, na zbytek party, než tam doběhne!
Pak samozřejmě půlka party běží na dalšího bosse, vůbec je nezajímá, že druhá půlka ještě lootuje toho předchozího. Pak samozřejmě chtějí healy, ale ani je nenapadne držet se do 22 metrů od klerika, protože přece klerik musí běhat za každým zvlášť a stíhat to, jinak je hrozná lama!
8.10.2014 11:40 - Yashamaru
Runadium je instance s takovyma obeliskama, ktery chargujes. U vas asi Illuminary Obelisk? Nejsem si jistej. 6 lidi.

Diky za navod, doma na to mrknu, v praci mi to nefunguje. Snad se mi to podari sehnat vcas, abych ten run vubec stihl.

Jo ten elitismus okolo tech 65 instanci je dost shit. Ale asi je to tim, ze jsou tak tezky? Maji CD a jit tam neni zadarmo, tak asi proste lidi chteji, aby se to podarilo.

Ti borci kam jsem se vetrel vypadaji v pohode, berou i novacky a rikali, ze se nemusim bat, ze to neni tezky. Zitra napisu jak to dopadlo :D

PS: Ten mythic gear co pada v Sauru je stejne horsi nez AC, alespon pro me, protoze nema HP a ma mensi P Def. Takze mi nevadi, ze mi to moc nepada. Ale Weapon bych teda chtel.
8.10.2014 12:43 - shari
Ještě pár tipů k tomu Hyperionu:
Ta instance sama o sobě neni náročná na pochopení, spíš je stresující co se týče okamžitých reakcí. Celou dobu je to DPS race, abyste ho zabili dřív, než vyprší limit, takže ani DPSka se nemůžou flákat.
> Vem si s sebou hodně mana potek. A to jako fakt hodně. (já jich spotřebovala asi 20-30 za ten jeden run) Někdy od půlky(?) HP začne sesílat random target aoe mana drain. Tobě, jakožto gladovi, sebere všechno zaráz, pokud nemáš MP set. Tudíž až s tímhle šílenstvím začne, potky dávej až poté, co ti všechno sebere, jinak seš bez many a s potkama na CD. (that awkward moment when templar doesn't have mana for taunts...)
> I když tě zastunuje, nepoužívej Remove Shock. Potřebuješ ho na jeden jeho aoe aether hold skill, (Eerie Howl, nebo tak nějak, na to se jich ještě poptej) který když neshodíš, tak oneshot. (pokud nejsi temp v HP setu)
> Občas si Hyperion nahodí štít. V tu chvíli je naprosto imunní vůči čemukoliv, takže nemá smysl do něj mlátit. Ale v tu samou dobu spawnuje addy, takže o zábavu budeš mít postaráno.
> Na konci má někdo velkou šanci umřít. Hyperion spawne spoustu addů bez štítu, důležitý je sesmažit jeho (DPS race, remember?) a držet addy od healerů.

To je asi všechno, co si pamatuju. Samozřejmě pokud ti tvá družinka sdělí jinou taktiku, klidně mě ignoruj. :)
8.10.2014 13:47 - Yashamaru
Diky, tak to jsem zvedavej :)

Na ten drain mam nachystany abyss potiony. Nesdileji CD s normalnima, takze snad cajk.
8.10.2014 14:16 - shari
Abyss potky jsou dobrý nápad, (vidíš, na ty jsem si ani nevzpomněla, dík za tip :) ) ale on drainuje zhruba tolik, co ti ta jedna potka přidá, ne-li víc... :< (ano, mám na mysli ty nejlepší) Jestli se tam ještě někdy dostanu, což bych ráda, ale nemam s kým a nemam materiál na klíč, tak si nějaké taky pořídím, ale spíš jako flašku poslední záchrany, bo s normálníma sice CD nesdílí, ale samy o sobě ho mají dost na nic... (3-5 minut, tuším)

Určitě podej report, jak vám to tam šlo. :)
8.10.2014 17:43 - wlkeR
Illuminary Obelisk! <3 Po 3 runech (1 extra pro nooby) jsem pochopil asi třetinu tý instance, ale je super! Problém je že glad tam dělá něco úplně jinýho než chanter se kerym to běham, takže si to pozjišťuj, je to úloha docela klíčová. A rozhodně je nutný bejt na třeba tom raidcallu, dokud to nemáš v krvi.

Co se hyperiona a many týče, byl jsem na normal + abyss potionech se SONGWEAVEREM. Ten manadrain je brutální. Práce glada v, dobře, Katalamize, je zajistit, aby k dpskum co smažej balaur addy nedošly ruce. Ony nic moc nedělaj, ale vraždit je non-aoe způsoby je strašně neekonomické.

Jináč moje poslední legion interview za mě vyřídila kamarádka (mně se nikdo na nic neptal, ikdyž jsem byl online), načež jsem si málem vysloužil ban tím že jsem promluvil v legion chatu na random téma. Následovalo povýšení na Legionary páč jsem se zeptal, jestli se dělá nějaká aliance na siege. I'm not very sure I will fit in anytime soon >.> Ale je fakt že 90% 4.0+ věcí prostě dělaj jen velký legie. Jinam se čék dostane jen přes známý, ale třeba i ten IO je skoro nemožnej (pokud člověk není glad/geared sorcka).
8.10.2014 18:00 - shari
wlkeR píše:
Jináč moje poslední legion interview za mě vyřídila kamarádka (mně se nikdo na nic neptal, ikdyž jsem byl online), načež jsem si málem vysloužil ban tím že jsem promluvil v legion chatu na random téma. Následovalo povýšení na Legionary páč jsem se zeptal, jestli se dělá nějaká aliance na siege.

Serious business? Dobré vědět...

A btw, už jsem si to zjistila, Runadium je Danuar Reliquary, ne IO... Jestli to teda neni to samý... :D
8.10.2014 22:48 - Element_Lead
Dali jsme to 2 runy 2 mythic dropy. Vic napisu zitra v praci :) GN
9.10.2014 07:13 - Element_Lead
OK,tak to mam za sebou :) Delali jsme dva runy a oba dva jsme uspesne dali. Bylo to ale prej tesny. Bylo tam krome me jeste par novych lidi a ti umirali a vetsinou vzali nekoho s sebou. Nastesti jsem nikoho nezabil. Spadli mi mythic rukavice a narameniky, oboje z polearm setu. Parada.

Byl jsem jedinej gladiator, tak me picknuli namisto nejakyho templare. Mel jsem asi docela stesti, protoze pak mi whispovali lidi, ze na svuj kata run cekali i nekolik mesicu.

Samotnej run pro glada nastesti neni tak tezkej. Byl jsem jedinny melee, takze mana drain nikoho neohrozoval, to same ten dmg skill. Stacilo stat celou dobu za nim. Jak se vyspawnovali adds, tak jsem je sel pomoct vraztit.

Na dps metru jsem byl pak na 4 miste (5 kdyz se pocita hyperion), takze nic moc. Musim poridit dual wield. Jak nekde nejsem prvni, tak to tezce nesu :D
9.10.2014 08:20 - shari
Tak to gratuluji. :)
Jo, ta instance fakt neni složitá. Jediný, co je třeba, je dělat co největší dmg a neumřít. (vyjma tanka a healů, samozřejmě)
Vtipný bylo, když jsem tam šla já (jako main tank) tak to wlkeR okomentoval: "Neni to těžký, jediný, co musíš dělat, je zaměstnat Hyperiona, aby neútočil na toho rangera, co dá za run 2.5 milionu dmg." :D

A být čtvrtý z dvanácti? To mi nepřijde tak strašné. Já jsem za klerika většinou poslední (to když mezi healama propašuju dotku) nebo tam nejsem vůbec (když jen tak tak stíham healovat). :) A když jsem tank, tak se nikdo neobtěžuje ty hodnoty hodit do chatu, tak nevím. :'( (a mně samotné ten meter nefunguje)

OMG, po tom tvém vyprávění mam nutkání vylevlit si konečně toho glada... ^^;
9.10.2014 08:26 - Yashamaru
Ja jsem mel asi 2.2 mega. Ale drzel jsem se zpet, protoze jsem nevedel kdy je bezpecny delat aoe, abych nahodou nepribral neco co bych nemel.

Nevis nahodou prosim jak to je presne s tim dual wieldem u glada? Snazim se to googlit. Zatim jestli to chapu, tak nejlepsi volba je:

Dagger + Sword

Ale jeste se pise o Dagger + Mace neco kvuli godstonum. Moc to nechapu.

Mam v planu poridit AC Dagger + AC Sword/Mace? oboji na +5.
9.10.2014 08:36 - shari
Jako, zas tolik toho o gladech nevim. :)

Ale třeba ti pomůže tenhle příspěvek z NA fóra.
nějaký glad na NA fóru píše:
DualWield Archive:(DW: DualWield), (?/?: The first letter is main hand, second is offhand), (D/M: Dagger/Mace), (D/S: Dagger/Sword), (S/S: Sword/Sword), (MH OH: MainHand, OffHand).


Do I need DW and why?
You don't need DW but if you do endgame content and want to maximize your DPS than you Need DW for the bosses.

Can I get rid of my PA?
No! The point of DW is just for hitting bosses or single mobs but for adds and basic AOE purposes you'll need you PA or GS.

Whats the difference with D/M D/S & S/S?

D/M: Its slow but has higher crit mod meaning more crit dmg. Its best for someone who lags or isn't good at weaving.

D/S: Its the fastest combination in auto and in skill animation. Even though its by a few points or seconds it counts. Best for someone who can weave fluently and won't lag very often.

S/S: Slow and low crit mod. This combo is mainly for style and is the absolute worst for DPS. But if your not that hardcore than S/S is doable.

What build should I use?

Opt 1 (minimal / for fun)
http://aion.aspirine.su/stigma/#cCnaBbaofycteBeahhcanewdBgbsgme
Opt 2 (solo / independant healing)
http://aion.aspirine.su/stigma/#cCna...hcaneBgbugwdkdhcaneBgbugwdkd
Opt 3 (Prime / trusting of healers. Credit to Heartless for this build)
http://aion.aspirine.su/stigma/#cCnbBbahhBgbofzcteBeaugdaBianeca
Opt 4 (Prime / trusting of healers. My build)
http://aion.aspirine.su/stigma/#cCnbofhhzcBbakdtenecaBeaBgbugjg
Opt 5 (DW focus. Credit to Azliet)
http://aion.aspirine.su/stigma/#cCnbBbasgBgbrfzcteBcgBddmeugidjg


If you wonder why Tendon is on. its because Tendon has a high dmg count like Final Strike but it can be used on bosses. Its equipted for the dmg not the root. think of it as Final Strike for the boss.


Blank Template: http://aion.aspirine.su/stigma/#cCnaBbaofycteBeahhcane

__________________________________________________ _______________

STATS!

For those of you who may wonder what my stats look like for DW here they are.

Base Melee stats:
Accuracy 3,000+
Crit Strike: 1,000+
Attack: Un-Known_Get all you can once the Acc and Crit is met. If you would prefer ore Acc/Crit instead of Attack that is acceptable to all statics. This is player preference only.

Prime Melee stats:
Accuracy 3.2k (in accordance with Berserk's -200)
Crit Strike: 1.1k+ (For bosses with high crit res)
Attack: Still as much as you can get.
9.10.2014 08:43 - wlkeR
Bff já jsem na SW vždycky poslední. Blbý rotace či co.

Danuar Reliquary je.... eh.... no řeknu to takhle, LUCKY Danuar reliquary, což je nerfed verze, je vražedná když nemáš dost dps. V IS se sem tam nějaká chybka i ztratí, protože zbytek aliance to přetáhne, ale tím jak je DR jen group, je to brutalita na druhou. Navíc tam čas od času nemáš co dělat, páč Modor sedí někde na druhý straně lávovýho jezera (ta láva je modrá, ale stejně instantkill) a smaží grupu z dálky. Zkrátka já tam nelezu XD
9.10.2014 10:27 - Yashamaru
Skoda ze tam nevysvetluje to hlavni, proc se mace bere a to je kvuli tomu procovani godstonu. Jakmile na to najdu nejaky verohodny info, tak to sem postnu.
9.10.2014 11:37 - Yashamaru
Nejspis pujdu do AC dagger/ AC mace, max enchant, dmg godstones.

Sice bych mel nejraci 2 mece, protoze to vypada lip, ale na okrasu si muzou koupit pava :)

Jakmile mi spadne kompletni hyperion set (ten se sword bonusem), tak to predelam na dagger/sword.

Ted jeste se s tim naucit hrat.
9.10.2014 11:51 - shari
Yashamaru píše:
Jakmile mi spadne kompletni hyperion set

Jestli vůbec. Znam lidi, co tam byli i víc jak 100x a furt jim nějaká část chybí.

Yashamaru píše:
Ted jeste se s tim naucit hrat.

Haha. Takový problém řeším taky. I když u mě je to daný spíš tim, že nevim, co hrát. Jestli si jako main dát klerika, nebo tempa, nebo vylevlit glada či chantera... Tyhle čtyři classy jsou mi tak nějak hodně sympatické. (melee/support) Jenže mě od každý z nich vždycky odradí to, že to s nima neumim. PvE ještě jde, ale na PvP jsem tak levá, že by se ode mě komunisti mohli učit. T-T
9.10.2014 14:58 - wlkeR
Ano, mace má lepší Magical Accuracy (páč je taky pro kleriky) -> lepší proc MAGIC-based godstonů a obecně trochu vyšší útok (kompenzovanej nižší rychlostí).

Jináč já glada neumim vůbec. A mam dva meče páč to vypadá hustě a nejhorší věc co tankuju na 65 je Raksha XD
13.10.2014 08:06 - Yashamaru
Tak vata, v sobotu byly dalsi dva runy, spadly hyperion kalhotky, takze po 4 runech 3/6 ze setu.

Splnuju tedka staty, 3200+ accu, 1000+ crit a myslim, ze jsem prosel zkouskou ohnem. Minule sel Hyperion vylozene po me a sundal me tak 3x, ale pokazdy jsem stihnul utyct, takze jsem nikoho nevzal se mnou. V legii je krome me jeste jeden glad, takze se v klidku dovnitr kaztej tyden dostaneme oba.

Jen jsem teda rozjel assassina, protoze platit 50kk/week za reset scrolly se mi moc nechce. Nez ho vyexpim, tak na nej bude cekat full AC gear, uz ted mam 5.5k ancient coinu a nevim co s nema.

Dual Wield pro glada necham spadnout z Hyperiona nebo v Sauru.

Jak si udelam trochu jmeno, tak se budu muset poohlidnout po o stupen tezsi instanci.
13.10.2014 08:09 - shari
Yashamaru píše:
uz ted mam 5.5k ancient coinu a nevim co s nema.

O.o Kde je bereš? Pošli je mně! T-T
13.10.2014 08:54 - Yashamaru
Tak jakejkoli hrac, kdyz hraje aspon 1h denne, tak ma 60/den jen z daily. Kdyz prihodi SR 2x solo, tak to je 30 min pokud se hodne flaka. Tam spatnou taky nejaky. Cca 100 AC denne je realny, nejaky jeste clovek dropne bokem, atak.

Ale hlavne, kdyz clovek nema zadny penize, tak je tezky vydelat penize. Ale kdyz ma clovek s cim pracovat, tak pak uz to vydelava samo. Na tech AC uz jsem vydelal miliardy, smelim je snad od zacatku, co jsem k nim cuchnul.

Momentalne je kupuju od lidi, co se jich chteji zbavit za 60k a prodavam 75k, kdyz je zas nekdo chce. Kdyz uz muze clovek investovat velky sumy, tak jsou ty zisky taky velky.

Lidi co chteji penize behaji instance a pak rozbijeji itemy. To je hodne dobry, ale ja jsem spis zvyklej na farmeni z L2. Mam svuj koutek v undergroundu, kam mi nikdo nechodi a kdyz mam naladu tak si tam farmim. Padaji AP, AC, kinahy + kinahy v podobe shardu, itemu a manastonu.
13.10.2014 09:54 - shari
Tak třeba pro mě je 60/den z daily celkem nedosažitelné, protože fakt nemam nervy na to, nechat se pětkrát zabít v ID když běžím zabít tu poslední zombii/sebrat poslední krystal. 30/den z 'povrchových' questů je tak maximum, co zvládnu. :(
13.10.2014 10:18 - Yashamaru
No pokud bys u toho mela 5x umrit, tak to stejne neni ani vyhodne delat vzhledem k pomeru cas/vynos.

Jeste jsem zapomnel na obihani BM weeklies, ty se daji vymenit za ancient coiny taky. To hodi tak 600 ac/week.
13.10.2014 17:58 - wlkeR
Yesh, Nothing WE can teach you anymore, I guess XD
15.10.2014 15:12 - shari
Yashamaru, by the way, předpokládám správně, že ke druhému dílu Godstone Tales ses ještě nedostal, případně tě odradil svou nižší kvalitou? O:)
15.10.2014 16:02 - Element_Lead
Zacetl jsem se do toho, ale ma to takovej pomalejsi rozjezd :). Dokopu se k tomu rozhodopadne.
17.10.2014 08:53 - Yashamaru
Stredecni Kata run jsem byl s gladem 3 dps lol, 2.3 mega dmg. Trenovali jsme novyho tanka, takze cally byly pomalejsi a lidi silene chcipali nejlip i s okolim. Stihli jsme to tesne, podle budiku 4 vteriny pred koncem. Docela napinavy :) V nedeli znova, tak snad uz padnou ty kridla, ostatnimu nechavam volnej prubeh :D

Ve 4.7 maji byt ty mana slotting changes? To prvni dny vyleti nahoru ceny manastonu jak svina. Musim se na to pripravit :D Skoda ze na EU to bude tak za rok, to na to nema smysl cekat se slotovanim hyperiona.

Hraju toho sina, je to fakt makacka oproti gladovi. Glad je 1, 1, 1, 2, 2, 2, alt+1, alt+2, alt+3, alt+4, 3, 3, 3, 3... (Cleave chain, deadly blow chain, 4 stuble skills, body smash chain).

Sin je 324544ggsg44feoihgoperg;mkv;av2b1r5b45gsb1s2b1s45a5s ;D Clovek se za nej nadre hrozne, ale nedokazu si predstavit jak drsnej musi byt na 65tce v rukou dobryho hrace.

Fakt ho udelam ciste na pve, stigmata, abych z nej zkusil vystavit co nejvetsi dmg.
17.10.2014 09:33 - shari
Yashamaru píše:
Ve 4.7 maji byt ty mana slotting changes? To prvni dny vyleti nahoru ceny manastonu jak svina.

Já ani nevím, jestli to bude ve 4.7 nebo jindy, zas tak to nesleduju. A nedovedu si představit, proč by ceny měly vyletět, spíš klesnou, když jich nebude potřeba tolik.

A jinak jo, když jsem hrála sina, tak jsem chvílema nevěděla, jestli hraju Aion nebo na klavír. :D

Yashamaru píše:
Stihli jsme to tesne, podle budiku 4 vteriny pred koncem.

Už jsem viděla i video, kde Hyperion padl přesně ve chvíli, kdy timeout sejmul alianci. Už tam ale nebylo, jestli se pak mohli zvednout a vylootovat nebo ne...






A co TGST? O:)
17.10.2014 09:36 - Yashamaru
Vyleti, protoze si vsichni budou chtit preslotovat gear z bilych na zeleny manastony, + spousta lidi bude cekat na patch s prazdnym gearem. Takze stony nebudou tesne pred/po patchi = stoupne cena. Par tydnu po patchi naopak klesne. :)
17.10.2014 16:13 - wlkeR
Ye, s 4.7 se ten systém má změnit. Nicméně jsou spekulace že RNG půjde do horoucích pekel.
20.10.2014 06:51 - Yashamaru
Tak vcera prvni upset :D Na prvnim hyperionovi se nejak nenahazoval stit a porad spawnoval addy az nas semleli. Vsichni rikali ze bug, takze ok I choose to believe that. Na druhej pokus nam leavnul jeden borec a nemeli jsme nahradu, protoze sin z legie byl butthurt, ze nesel uz na ten prvni. Tak jsme vzali z lfg sorcku, ktera byla pulku runu dc. Ah well. Druhej fight mi prislo, ze sel lip, ale nekdo resetnul bosse. Nejvic me stve, ze proste nepoznam, co je spatne. Prislo mi, ze je vsechno jako normalne. Neberu si to osobne, protoze moje groupa je vzdycky cajk, ale stejne vcera - 65 000 000 za dva fail runy je trosku steep. Prvni run byla prdel na RaidCallu, ale ten druhej uz nikdo nemluvil a bylo poznat, ze jsou vsichni nervozni.

Sin 49 :)
20.10.2014 07:25 - shari
Koukám, že ses v nové legii dobře zabydlel. Gratuluji. :)
Já byla u Hyperiona jednou, tak ti fakt nepovím, co tam může být špatně.
A pomalu zjišťuju, že mě ta hra na 65 velmi rychle přestává bavit. Jelikož nemám povahu na to, abych se vnutila do větší legie, tak nemám šanci běhat cokoliv lepšího než Sauro. A Sauro už znam za kleričku nazpaměť, tempy by potřebovala ještě trochu tréninku, ale zas tanky nikdo nechce... :<
Tak jsem se vrátila ke gladovi a už je 54. Byla jsem s ní BT - jako DPS, tanka jsme měli 57 AT. Sorcka vzdala sleepování už po první skupince mobů, guess why. :) Přijde mi, že hra za glada neni úplně nejjednodušší. Po dvou rotacích všech dostupných skillů mám většinou tak 3-5 vteřin jen pro auto-attack, dokud mi nedoběhnou CD. :<
20.10.2014 07:47 - Yashamaru
Na ty 65tce jsem mel prvni takovou krizi, kdy jsem v podstate nevedel co delat. Najednou to nebylo jasny, protoze uz to nebylo jen o dalsim lvlu, ale clovek si musel udelat vlastni plan a postupne jej menit.

Jinak jo, jak se nevecpes do dobre legie, tak se zaseknes. V dobre legii je sance, ze te nebudou brat, takze to chce dobrou a jeste takovou, co dava sanci novackum. Hlavne templar/cleric jsou hodne zodpovedny pozice, takze to mas v tom tezsi.

U glada je potreba obcas nekam vecpat weave, aby to plynule navazovalo, ale nevim s tim vasim pingem, jestli je to mozny nebo ne. Pak jak dostanes vic skillu, tak ten weaving ale (skoro) odpada, pokud nechces.

Pojd hrat na EU, dam ti svuj druhy account s 50+ miragent chanterkou a protlacim te do legie, kde se do kata dostanes :)
20.10.2014 08:29 - shari
Yashamaru píše:
Pojd hrat na EU, dam ti svuj druhy account s 50+ miragent chanterkou a protlacim te do legie, kde se do kata dostanes :)

Jako... kdyby to byl Fenris, tak bych i šla. :D Ale ta nepovedená kopie jménem Miragent mě moc neláká. :P
EDIT: Kde že to vlastně hraješ? :)

Yashamaru píše:
U glada je potreba obcas nekam vecpat weave, aby to plynule navazovalo, ale nevim s tim vasim pingem, jestli je to mozny nebo ne.

Je to možný, ale hodně náročný. U assassinky s tím skoro nemám problém, ale čím horší attk speed, tím hůř se mi weaví. Akorát assassinka má tu nevýhodu, že na ni musim mít fakt náladu.
20.10.2014 08:49 - Yashamaru
Spatalos server.

Jee. Tak v tom editoru postav udelas i elyos co bude vypadat jako asmo, jen nebude mit chlupaty zada, to snad prezijes :)

Jeste je tam tusim 40 rangerka. Tak bys nemusela hrat od uplnyho zacatku.
20.10.2014 09:23 - shari
Děkuji za nabídku, je velmi pěkná, ale bohužel se znám, takže vím, že dávat mi account je ztráta času a procpat mě do jakékoli legie je ztráta osobní prestiže. (wlkeR by mohl vyprávět) Nějak mi nejde fungovat v legii. O EU jsem přemýšlela, ale dost mě odrazuje ta nemožnost mluvit či používat brokera, pokud nemám gold pack. Taky na NA mam už spoustu postav, ze kterých si můžu vybírat, na EU bych si musela zvolit, za co hrát. (a ještě k tomu Elyos... nemůžu si pomoct, ale maj divný mapy. Jinak proti nim nic nemam.) A jak se znam, tak bych zase skončila u klerika, bo nic jinýho nezvládam. (asi jsem divná, ale oproti templovi nebo sorcce je pro mě klerik absolutně relax-class)
20.10.2014 15:16 - shari
Čistě ze zvědavosti: na EU serverech si pro Fenris/Miragent musíte to Hot Heart of Magic stále craftit, nebo tam taky máte ty 'Be A Better Daeva'/'A Higher Calling' questy? (nebo jak se u vás jmenujou - jsou to růžové questy, co dávají každých 5 levelů zdarma užitečné věci, HHoM je mezi nima)
20.10.2014 17:40 - wlkeR
wlkeR se tě včera pokusil navrhnout na tanka IS a byl málem ukamenován. Tak to měl tankovat AT s 12k životama co kleknul po prvnim zásahu, pak to chvíli tankoval glad a nakonec Bewbie XD Hoodně funny run, páč skupině 2 DCnula sorcka.

Co se weave na NA týče, je to samozřejmě těžší s pingem jakej je, ale třeba chanty mi vychází úplně přesně (support co má 3 útoky), glad je taky hezkej i když mam 2 swordy, takže je asi pomalejší než třeba dagger/whatever kombo a přiznám se že se často zapomenu, takže si zbytečně zpomaluju asi Body Slam nebo jak se to menuje (moc za něj nehraju, páč KED).

Wow, přístup k brokerovi za prachy? Tak to ani náhodou, nevim jak bych přežil prvních X úrovní bez solidního skinu.
20.10.2014 17:55 - shari
wlkeR píše:
wlkeR se tě včera pokusil navrhnout na tanka IS a byl málem ukamenován.

...



(asi nebylo moc vhodný mi tohle říkat, vím, jak si na tom stojím vhledem k elitním legiím a opravdu není nutné mi to připomínat)
20.10.2014 18:03 - wlkeR
Někteří lidi nechápou, že někdo jde IS poprvé nebo podruhé...
20.10.2014 18:08 - shari
"I've never been there, 'cause I've never been there."
21.10.2014 08:27 - Yashamaru
Ta panika z goldpacku je myslim neopodstatnena, jakmile se clovek dostane na uroven, kde ho realne potrebuje, tak ma prostredky na to, aby si ho v pohode koupil.

Pokud nekdo chce neco z brokera, muze mu to koupit kamarad. Pokud chce prodavat veci na brokerovi, tak si to muze schovat do truhly a pak prodat vsechno naraz.

A nepicujte furt do toho EU, ja vam taky nevycitam, ze mate pay to win shop :D

Tankovani v katalamize (ne ze bych to nekdy delal) nevypada tezce. U nas to dela borec v kahrunu jako zaskok. Ma full +hp set. A da to np. Spis je to asi o healerech. Tank jen stoji a tankuje, coz delal 64 urovni pred tim, takze by mu to nemelo prijit nezname.

Miragent dostanes to Heart of Magic z cervenyho questu, stejny.
21.10.2014 08:38 - shari
Yashamaru píše:
A nepicujte furt do toho EU, ja vam taky nevycitam, ze mate pay to win shop :D

Jenom jsem se zeptala. :<

Yashamaru píše:
Tankovani v katalamize (ne ze bych to nekdy delal) nevypada tezce. U nas to dela borec v kahrunu jako zaskok. Ma full +hp set. A da to np. Spis je to asi o healerech.

Pokud tank chcípne na první ránu, one-shot, tak to asi o healerech nebude. IK se fakt blbě healuje, znám to z vlastní zkušenosti. Temp má oproti AT nebo gladovi v IS tu výhodu, že ty první aoe ustojí, (Iron Skin ftw!) takže může dát šanci těm healerům, aby ukázali, co umí. :) A ne, těžký to neni, pokud se daří udržet aggro. Já s tím problém neměla, dokud mi ten druhý temp to aggro nesebral, ale to bylo skoro na konci a jen na chvilku. (a ani nevim, jestli to nebylo Hyperionovo random aggro) Ale očividně ostatní se mnou problém měli, a to takový, že se mi ani neobtěžovali říct, co jsem udělala blbě. :/
21.10.2014 08:42 - Yashamaru
moc za něj nehraju, páč KED? KED?

???

?

Body slam je cpecialni, protoze ma rychlou animacku, tak se tam weavy vynechavaji. Jak se presne vynechavaji ti nereknu, protoze to porad koumam jak to je nejlepsi :)

Jinak dva swordy rock. Vypada to podle me nejvic cool.

S prichodem novyho patche a instanci ty stavajici stejne nerfnou, aby to lidi mohli delat. Rekl bych, ze tak 80% lidi se k tomu novymu obsahu porad nedostane. (Procenta vytazena z assu :D ).

To nejlepsi co se puguje je u nas Sauro. Obcas se v lfg objevi kata aliance odvazlivcu, ale stejne chteji jen znamy jmena.

Jako nedivim se, vezmem 1 random dps a borec je pul runu dc. Chapu, ze to neni jeho vinna, ale stejne.
21.10.2014 08:44 - Yashamaru
Temp IK na ranu je docela problem... takovej temp tam nema co delat rekl bych. Mel HP set?
21.10.2014 08:50 - shari
Yashamaru píše:
moc za něj nehraju, páč KED? KED?

???

?

http://nya.aiononline.cz/translator/ - zaškrtni 'You are asmodian and want to translate to elyos.' a do 'Text you want to translate' napiš 'bad'. Na NA serverech je to dost známý 'slangový' pojem.

Yashamaru píše:
Temp IK na ranu je docela problem... takovej temp tam nema co delat rekl bych. Mel HP set?

Měla jsem na mysli to ATčko z wlkeRova postu. A ty zkušensoti s healováním IK jsou z pohledu klerika - tehdy to byl glad v BT HM. Certain Doom -> bye, bye
21.10.2014 08:55 - Yashamaru
Certain Doom zabije kazdyho, to se neda healovat. Musi se tomu utect.

Nepochopim, ze raci vezmou AT, nez templare s uspesnym kata runem. O.o
21.10.2014 08:58 - shari
Yashamaru píše:
Certain Doom zabije kazdyho, to se neda healovat. Musi se tomu utect.

Mě to nezabilo. :P Lvl 57 temp s HP/Crit/Acc Fenris setem a nahozeným Empyrean armor. Myslím, že jsem i nahodila tu block stance, ale to si nejsu jistá. Už nevím, kolik jsem měla HP, ale chtěla jsem si ještě něhodit Iron Skin, jenže jsem se překlikla a dala UD místo toho. Ale i tak jsem to ustála. :D
21.10.2014 20:40 - wlkeR
Můj 65 glad to přežije vždycky i v crit setu. Až ten další útok ho dorazí XD
22.10.2014 07:25 - Yashamaru
Inggnison je nejlepsi xpici zona ve hre, kdyz clovek questuje. Questy tam davaji 6mega+ xpu, zatimco questy treba v Sarpanu a Katalamu davaji pak uz jen 4kk+. Paradoxne i kdyz jsou pro vyssi lvly.

Z Inggni quest hubu vyzdimam maximum, schovavam si jen 50+ kampane, ty davaji nejmin 10kk xp. Pak si vsechny spocitam, kolik to hodi celkem a pak s nema propalim ty posledni lvly na 65.

Nejhorsi je se dostat na 46, pak uz je to easy. Skoda, ze nemame fast track server, ale aspon jsem mel cas se naucit ty assassinsky movy :)

Musim rict, ze je to fakt killer :) To se jeste neobtezuju se stigmatama, ty koupim az nejlepsi na 65. Nejvic se tesim na slayer formu.

Ale teda slusne mi dochazi zkratky dam nejakych 25 zkratek vicemene v pohode, ale to uz nestaci :( Musim se naucit pouzivat nejaky novy. Klikat u sina fakt nema smysl.
22.10.2014 07:26 - Yashamaru
Nejrychlejsi je asi duo BT trash farming a nebo solo s mentorem, ale na to nejsou lidi. Na mithril repeatable nemam zase psychicky :D
22.10.2014 08:32 - shari
Normálně jsem si říkala, že bych se k vám na to EU přišla podívat, jak to tam vypadá, ale zdá se že se ke hraní vrátil můj oblíbený vrchol potravinového řetězce, takže EU bude možná později.


A já svojí kleričku tak od 60 vlastně ani neexpila. Vždycky jsem ji logla do nějaké instance, nebo na Kahrun symboly, nebo na Bloodmarky a ona se těmi levely postupně prokousala. :)
22.10.2014 09:30 - Yashamaru
ale zdá se že se ke hraní vrátil můj oblíbený vrchol potravinového řetězce

?

O.O wut

Kazdopadne, kdyby jste se nekdo na EU zatoulali, tak se ozvete, zaridim megasupport :)

Ale jako je mi jasny, ze to je dost scifi. Me by se teda nechtelo zacinat znova rozhodne. Jeste u toho chvili vydrzim, dokud neprosmejdim vsechno, tak me to nepusti.
22.10.2014 09:39 - shari
Je tam jeden hráč, ze kterýho jsem si dělala srandu, že je to jediný glad, co dokáže one-shotnout templa. To bylo samozřejmě přehnané, ale on je prostě monstrum. Když jsem si s ním dávala duely, tak jsem nečekala, že vyhraju, to bylo tak trochu nemožný, ale když jsem mu sebrala 50% HP, tak jsem to brala jako úspěch. Jenže on někdy před prázdninama (nebo začátkem prázdnin?) přestal hrát, což mi bylo docela líto. Ale teď už ho prej viděli znovu ve hře a dokonce i napsal na fórum. Takže mam už zas motivaci vylevlit si toho glada. ^^


EDIT: a mělo to být potravního. To mam z toho, že to původně bylo v angličtině a překládam to, když jsem nemocná... ^^;
22.10.2014 18:24 - wlkeR
Co popravního? :D

Stejně byl nejepičtější 65-levelup mýho sw na dveřích v Argent Manor :D

A nevim, no, EU by chtělo minimálně novej launcher. Ale když už jsem si chtěl zkusit elíky...
23.10.2014 08:44 - shari
OK, takže včera jsem měla home office, tak jsem mohla stáhnout tu EU verzi. (= pracovat a občas zkontrolovat download)
Spatalos - lvl 4 warrior. Asi z ní bude glad.
Na Engineera, Artista a Revolver jsem sice koukala jak tele na nový vrata, ale zatim to nevypadá tak strašně.
Na druhou stranu, na lvl 4 nevypadá strašně nic. Kromě armorů.
23.10.2014 09:45 - Yashamaru
Posles mi postou nick? Hele muzem se domluvit, ze jak budes mit cas, tak ti dam takovej mensi powerlevel. Myslim, ze nema smysl, aby jsi to expila od zacatku, stejne to znas uz naspamet, takze o nic neprijdes.

Vemu gladu, nahodim mentora a za hodku budes 25. Ten zacatek je nejvetsi opruz, kdyz ta postava jeste nic neumi. Do ty 30tky to jde namlatit rychle, kdyz ti budu zabijet moby. Muzem jit klidne na raidcall nebo necu. Mam novy sluchatka a hrozne rad je pouzivam :D
23.10.2014 09:49 - Element_Lead
Pokud by chtel nekdo nezacinat od zacatku, tak porad muzu poskytnout ten ucet s 53 chanterkou a 39 rangerkou.
23.10.2014 15:39 - wlkeR
<< Aion detox week :<
Ale asi ani pak se neroztáhnu, too much stuff to do >.>
30.10.2014 06:39 - Element_Lead
30.10.2014 06:43 - shari
Ooooo! Děkuju! Ten jeho tumblr jsem hledala tak dlouho a nemohla najít! <3


A ano, vím, že máš na mysli ty údajné 5.0 změny. Už byly odkazy u nás na fóru. Jsem moc zvědavá, co z toho nakonec bude. :)
10.11.2014 06:41 - Element_Lead
Tak jsem to prosim zabalil :D

Jeste musim docist ty tvoje pohadky ale, neboj.

Dostal jsem konecne pozvanku do blizzardi moby heroes of the storm, tak neco muselo dostat papa lala.
10.11.2014 07:11 - shari
lol

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.23655915260315 secREMOTE_IP: 52.14.85.76