Střípky

Alnag
21.6.2008 11:43
Autorská citace #2
21.6.2008 19:01 - Max
Hallo.
When I modified these fonts, I was using FontCreator. It takes some time to manage this program, but then, it was question of hour or two, to do such font modification. You could find FontCreator on Torrent (or buy it, but this is just one time job... so ... who cares) and test it.
If it is not matter of time, I coud do it by my self, but first, I have to manage some school exams - approximetly within two or three weeks.
-----------------------------------------------------
Zdravim
Fonty jsem upravoval v programu FontCreator. Poté, co sem se s nim naučil pracovat zabere předělání fontu asi tak maximálně 2 hodiny. Pokud tedy máš chuť, můžeš si ho sehnat (nejlépe na torrentu) a zkusit si to.
Pokud na to nepospícháš, klidně bych to mohl udělat, ale nejdřív musim dodělat nějaké zkoušky na škole - zhruba do dvou nebo tří týdnů.
Autorská citace #3
20.10.2011 23:05 - Nachtrose
Tak si dame trosku nekromancie, ale toto je asi to nejlepsi misto, pro muj dotaz. A totiz: nezakopnul nekdo pri svych toulkach netem o tento font:
?

Da se vubec sehnat? Moje google-fu opet sklamalo :-(

Jen pro jistotu: na mysli mam ten modry Eberron.
Autorská citace #4
20.10.2011 23:11 - Me-dea
To 100% není font. Každé e a r je jiné.
Autorská citace #5
20.10.2011 23:28 - Nachtrose
Me-dea: tak u e jsem to nejak nepostrehnul, ale pri r jsem to bral jako mozny rozdil mezi malym a velky. Kazdopadne je stale mozne, ze nekde nekdy nejaka dobra duse se tim inspirovala a udelala celou sadu, i kdyz treba bez tech drobnych rozdilu.
Autorská citace #6
9.11.2019 05:53 - ShadoWWW
Wizardi pro dobrodružství Descent Into Avernus vytvořili zbrusu nový pekelný font, který teď nabízí za $10 na DMsGuild.

Zajímavá je přiložená licence, která umožňuje jeho použití jen pro osobní účely, nebo komerční jen na DMsGuild. Podle právníka z diskuze tím ale porušují UK i US zákony.

V UK nelze fonty copyrightovat ani nijak omezovat jejich použití. V USA nelze fonty copyrightovat, ale lze je licencovat. U licencování je to složitější, ale když shrnu to podstatné z hlediska uživatele: jakmile za font legálně zaplatíte, nelze vám upírat jakékoli jeho použití ve svých produktech. Wizardi vám tedy nemohou upřít jeho komerční použití mimo DMsGuild.

Zajímalo mě, jak je to v ČR. No úplně nejhůř. Tady si lze font copyrightovat. To znamená, že si ho musíte nejen koupit, když ho chcete použít, ale ještě platíte českému autorovi poplatky pokaždé, když vydáte produkt s jeho fontem (a to i u dotisků apod.)!

Vtipný byl případ, kdy stát si nechal navrhnout nové psací písmo (Comenia Script), ale nejen že za to musel autorce zaplatit, ale pak jí musel platit za každou vydanou písanku nebo učebnici s tím fontem. ;-)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.083093881607056 secREMOTE_IP: 44.206.227.65