Produkty

Clizzy
27.7.2026 12:13
Oh My Lore! Spoločník pre TTRPG kampane
Ahojte,

V posledných mesiacoch som sa venoval tejto sprievodnej TTRPG appke a veľmi rád by som Vám ju predstavil.

Dlho som rozmýšľal, ako si nejak upratať novú kampaň ktorú sme s mojou skupinou začali. Prešiel som si všetkým: zápisníčkami, googledocm a tabulkami ale všetko sa tak trochu strácalo a nakoniec si aj tak nikto nič nepamätal. Tak som si povedal, že možno interaktívnejšia varianta, kde sa dá naozaj rýchlo dohľadať čokoľvek z kampane by mohlo fungovať a tak vznikol Oh My Lore!

https://ohmylore.app

Nejedná sa o klasické VTT (aspoň zatiaľ nemá tieto funkcie) je to rozšírený, interatkívny TTRPG denníček s Poznámkami, Questami, NPCčkami, Lokáciami, Handoutami a podobne. Má šetriť čas pri hľadaní "Kto je toto NPCčko?", "Ako sa volala tá krčma?" a podobne. Všetko interaktvíne a zdielateľné s vašou skupinou, jedno miesto pre celú partiu.

Je fér napísať, že toto je vibecodovana appka, ale nesnažím sa o nejaký radikálny AI Solo GM prístup alebo niečo podobné. Bol by som naopak rád ak by appka viac pomohla ľuďom sadnúť za jeden stôl a hrať spolu D&D alebo inú TTRPG.

Vypustil som ju iba pred pár dňami a snažím sa ju promovať kade tade a bol by som veľmi zvedavý na váš názor a spätnú väzbu. Je to ozaj hobby projekt a mal som už niekoĺko kolečiek aj s hráčmi/nehráčmi/GM čo by sa im páčilo mať a čo je navyše a zapracoval. A rád zapracujem aj od vás. Kľudne ma kontaktujte priamo, discord alebo mail, fakt mi to pomôže.

Díky moc kamoši, majte sa krásne!
Autorská citace #1
29.7.2026 20:18 - Przemysl
Ahoj.

Na apku jsem koukal, ale nepřišel jsem na to, jak se registrovat přes email. A Google ani Discord ani Apple nevedu. (Sry, jsem strašnej zpátečník na tyhle věci.)

Nejsme si úplně jistej, co všechno umí Tvoje řešení. Obecně mívám s poznámkama několik problémů, a ne všechny jsou řešitelný technicky.

1. Vůbec je zapsat :D

2. Zajistit, aby je někdo četl.
a) V jedný skupině používáme Confluence, ta je za mě super. Akorát tam chodím jen já a DM :D
Mám neověřenou teorii, že by pomohlo, kdyby bylo možný se tam přihlásit jenom přes odkaz (který nasdílím).

b) Druhej DM používá hodně Google Docs. Tam asi většina lidí chodí, ale v jednom souboru s desítkama stran je navigace už docela nepříjemná. Osobně mi hodně chybí možnost házet odkazy v kontextu jednoho dokumentu.
Ale zase tam je ten přístup přes odkaz!
Autorská citace #2
31.7.2026 09:06 - Clizzy
Ďakujem ti moc!

Chápem to prihlásenie mailom skúsim doriešiť, zatial mam naozaj iba google, apple a discord. Ale skúsim pridať aj ďalší spôsob . Ak by si chcel môžem zatial ručne pridať tvoj mail. Stačí ak mi napíšeš na support@ohmylore.app. Aby si appku mohol odskúšať.

Zapisovanie je tiež super poznámka - trochu sa spolieham na to, že ak appka bude mať interaktívne prvky ako má napríklad questy či handouty alebo @mentions ktoré prepájajú jednotlivé veci medzi sebou, tak by konečne mohli hráči mať plnohodnotný lore medzi sebou. A vlastne celkovo pomôcť GM mapovať kampaň, hlavne ak má improvizované NPCčka alebo lokácie :)
Inak určite mrknem na Confluence, mám v budúcnosti plán trochu integrovať ai featuru ktorá by triedila poznámky a pomáhala organizovať všetky entity v appke, ale na druhú stranu, nechcem úplne zahlcovať appku s AI takže to bude chcieť nájsť správny balanc.

Aby to čítali ha no to je trochu otázka na to ako sú hráči investovaní v hre a koľko majú času :) . Tym že je OMl! optimalizovaný pre mobily ponúka push notifikácie, ktoré upozornia hráčov o upravenom alebo novom NPC, Queste, lokacii a podobne. Tiež o nadchádzajúcej sešne, novom recape, že si majú pripomenúť svoju kampaň na zajtrajšiu hru. Appka ma plánovací a potvrdzovací systém (RSVP).

GoogleDocs sme mali aj my ale nikto tam moc nechodil, preto som sa snažil všetko trochu zatraktívniť :)

Každopádne ďakujem ti veľmi pekne za tvoj feedback, veľmi mi takéto poznámky pomáhajú appku nasmerovať. Ak sa mi ozveš na mail skúsim ti po prihásení darovať vyšší tier aby si mohol ozaj naplno appku vyskúšať ako vďaka za odozvu :)
Stačí ak mi do mailu hodíš meno, mail ktorý ti mám zaregistrovať k prihláseniu a heslo ti nahodím zatiaľ pracovné, až funkciu zavediem, budeš ho môcť zmeniť.

PS.: kampaň, ktorú si vytvoríš sa dá zdielať potom linkom kamošom :) . Čo beriem ako výhodu OML! Je, že nemusíš byť nutne GM aby si mohol začať kampaň, stačí ti mapa sveta (alebo aj bez), vybrať si svoju rolu v kampani a je to tvoje :) .

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.080173015594482 secREMOTE_IP: 3.41.188.32