Produkty

Luděk
7.2.2026 21:20
rpgmap.app - prosba o zpětnou vazbu
Ahoj ve spolek, začal jsem s mýma dětma hrát Dračí hlídku a chyběla mi nějaká jednoduchá apka pro zobrazení mapy na tabletu a její postupné odkrývání. Většina VTT co jsem zkoušel mi přišla zbytečně složitá. Takže jsem začal psát jednoduchou prohlížečku mapy: rpgmap.app

Nakonec se to trochu zvrhlo, takže jsem tam udělal i podporu pro online sdílení mapy. Přes mobil to můžu ovládat a kluci mají tablet, kde vidí realtime změny.

Chtěl bych poprosit o zpětnou vazbu, aplikace je zdarma a bez registrace. Tak by mě zajímalo zda to někdo využije, případně co by vám dávalo smysl tam dodělat (s ohledem na zaměření aplikace jakožto jednoduchá rychlá prohlížečka)
Autorská citace #1
9.2.2026 16:45 - crowen
To je paráda!
Autorská citace #2
9.2.2026 17:05 - York
Je to pěkný, na žádnej problém jsem na rychlý proklikání nenarazil. Plánuješ zveřejnit kód?
Autorská citace #3
10.2.2026 08:45 - Skenderax
Vyzerá to perfektne :-D.
Autorská citace #4
10.2.2026 10:04 - Loddfafni
Vypadá to dobře, až zas budeme potřebovat rychle zakreslit kde kdo je, tak to určitě navrhnu.
Napadají mě dvě věci které by se teoreticky daly přidat. První je přidat do té nabídky map nějakou neutrální plochu, ve chvíli kdy by nevyhovovalo ani jedno prostředí, ale člověk nechtěl ztrácet čas vyhledáváním něčeho co by sedělo.
Druhá je nápad na nějaké rozlišování mezi potvorama se stejným tokenem. Třeba mám pět vlků a chci v nich mít trochu pořádek. Možná by se k tomu dala použít změna barvy toho kroužku?
Určitě mi to přijde plně použitelné tak jak to už je.
Autorská citace #5
10.2.2026 11:33 - Šaman
Barva kroužku se měnit dá. Jinak taky jsem to zkoušel a přišlo mi to jako příjemná aplikace, kterou ale asi nevyužiju.
Autorská citace #6
22.2.2026 19:32 - Luděk
Díky moc za tipy! Určitě přidám do knihovny nějaké neutrální mapy. Rozlišování tokenů bude též - nejspíše volitelně zobrazovat čísla, nebo možnost vlastního pojmenování.

Do aplikce jsem poslední dobou přidal spoustu nových funkcí a hlavně knihovnu side-vew map a tokenů pomocí kterých lze rychle načrtnou nějakou scénu pro dokreslení atmosféry. Další mapy a tokeny budou postupně přibývat (na rovinu assety jsou AI generované, takže to asi každému nemusí hovět)

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.11108899116516 secREMOTE_IP: 18.97.9.175