Popravdě mě na škole autorské právo nikdy moc nebralo, takže se v tom zas tak super moc neorientuju. Navíc my máme nějaké autorské právo, US má nějaké autorské právo, Japonsko má nějaké autorské právo, ...pak se v tom orientujte. Pak jsou tu smluvní podmínky (například některé americké galerie si vycucávají z prstu, že sice díla, která mají v držení, nejsou jejich dílem, ale nesmí se fotit a jejich vlastní fotky už jejich autorským dílem jsou...což je docela bullshit ale whatevs; nebo ten bullshit, co mají steam a podobné služby, které vlastně neprodávají hry, ale jen "právo tu hru hrát"). Prostě hrozný bordel.
Vycházej z předpokladu, že pokud licence, kterou máš (případně produkt ve smluvních podmínkách atd.) Vysloveně nestanoví, že jej můžeš volně šířit, tak to prostě nejde. Jak říká Sirien, i kdyby byl produkt zadarmo, pořád není pravda, že jde volně šířit, protože to nemusí být součástí licence. Hodně diskutabilní by bylo, kdyby jsi ten produkt zásadním způsobem překopal a takhle šířil, ale pořád bych to za příliš legální nepovažoval. Ideální by bylo svolení přímo od autora, na druhou stranu mám pocit, že pokud bych prodával nějaké mapy a někdo by mě požádal, jestli by je nemohl šířit v rámci svého dobrodružství, tak bych z toho nadšený nebyl.
Samozřejmě v praxi je to docela těžko vymahatelné, pokud tu věc nedáš přímo někde úplně veřejně a ještě se k tomu hrdinně přihlásíš. Pokud bys to třeba dal sem na fóru a posílal to na vyžádání Pmkou, tak to sice legální nebude, ale šance, že by to kdokoliv řešil je úplně mizivá.
Popravdě jsem teď přemýšlel nad podobnou věcí, protože jsem si koupil moc pěkné mapy do Blades in the Dark a chci si je trochu předělat, vyznačit v nich různé podniky, drogová doupata apod. a že bych to třeba dal volně k použití, ale prostě nechci zase křivdit autorovi, který si na nich dal záležet.