Ještě to protahuju jednou korekturou, a chtělo by to playtest (kdyby na to někdo chtěl kouknout před zveřejněním, dejte vědět). Pak uvidím, co zvládnu splácat v InD, když už ho konečně mám; pokud tam narazím na nějaký problémy, určitě se budu ptát :)
Co je to za dobrodružství? První kus kampaně o výhledově 3+ částech (první skoro hotová, druhou dokončuju v češtině, což je taková "idea dump" verze, další zatím sumíruju v hlavě). Bylo mi líto, že Wizardi zatím nevydali nic moc k Feywildu, tak jsem se rozhodl to zkusit sám. Inspiroval jsem se hlavně ve 4E, kde prakticky největší zlo ve Feywildu byli Fomoriani, ale od té doby je 5E dost okleštila. Dal jsem to dohromady s materiálem v článku o městě Mithrendain (který vyšel kdysi v nějakém 4E Dungeonu nebo Dragonu), a myslím, že vznikla celkem zajímavá politicko-mysteriózní zápletka.
Účelem téhle první části je víceméně dostat postavy z materiální sféry do Feywild. Dá se s drobnými úpravami hrát jako oneshot. Zápletka stojí na tom, že postavy hledají ztracené věci/osoby v malé vesničce na pobřeží (trochu á-la Innsmouth), najdou opuštěný maják a gobliní piráty. Zatím nic světoborného.