Ad Keith Baker: Phoenixovo podezření je správné. Měl jsem jenom utkvělou představu, že se jedná o holku, tak jsem se ani nenamáhal se juknout do gúglu. Opravím.
Styl: Jasně že je to laděné do přehnaných pozitiv. Už v úvodu článku na to upozorňují, že porotce vyzvali k tomu, aby i slovně vystihli, proč jejich volba padla právně na to dobrodružství. Autoři článku už pak jen použili citace. Navíc né všechno je vyzdvihované jako super věc. Stačí se kupříkladu podívat hned na modul na 30. místě: "....je nesmyslnou směskou náhodně poskládaných pastí..." To se určitě nedá brát jako superkladné hodnocení.
Principelně se mi ten článek zamlouvá nikoli proto, že je objektivní (do toho má hodně daleko), ale protože dává představu o tom, jaké milníky se v průběhu 30 let odehrály v přípravě a tvorbě dobrodružství. Ty totiž jsou spíše ve stínu daleko diskutovanějších pravidel, jejich změn a úprav.
Je jasné, že kdyby se to mělo hodnotit třeba podle hratelnosti, vyváženosti, věrohodnosti a záživnosti, tak (aspoň podle mého názoru) z téhle TOP 30 nezůstane kámen na kameni. Ale to už je úplně jiný hřiště.