Pravidla

Wolfson
22.10.2005 23:11
Prestizni povolani a zkusenost
Mame v druzine jako vzdy maly problem, na kterem se nemuzeme shodnout...
Vim, ze pokud se postava cvici v prestiznim povolani, za toto povolani se ji postih na zkusenosti ohledne multi-classu nezapocitava...
Kdyby se postava cvicila ve dvou [pripadne vice] prestiznich povolanich:
1. Zapocitava se ji postih na zkusenosti [nazor vetsiny] ?
* ... a pokud ano, muze si clovek nebo pulelf za svoje
povolani, ktere do vyctu ztraty zkusenosti nezapocitava [tedy
jeho nejvetsi tudiz nejrozvinutejsi povolani], zvolit prave
prestizni povolani? *

* v pripade ze se postih zapocitava, by mi tato moznost
prisla logicka

2. Nebere se ohled na pocet prestiznich povolani, jednou je to prestizni povolani a trenink kazdeho z nich je naprosto odlisny a unikatni... a postih na Zk tedy neni [muj nazor]?
Autorská citace #1
23.10.2005 00:42 - Qualdezar
SRD z 3.5e říká: Taking a prestige class does not incur the experience point penalties normally associated with multiclassing. Z toho bych řekl jasně vyplívá že postihy za více povolání se na prestižky nevstahují. Já to tak alespoň chápu a tak to taky hrajeme (přece jen jsou na ně požadavky, který si navíc každý DM může upravit). Co se týče více počtu prestižních povolání, řekl bych že to záleží na DM kolik jich komu povolí. Já zastávám názor že je to přece jen prestižní povolání a tak by to hráči neměli zbytečně kombit (i když většina těchto povolání z nich nemá s prestiží nic moc společného, to už je ale jiná věc, to si taky každý DM může zase omezit, nebo na ně nehrát vůbec).
Autorská citace #2
24.10.2005 09:10 - Rytíř
Ano ano, jako vždy c) je správně - můžeš mít prestižek půl tuctu a dokud budeš mít jen jedno klasika povolání, postava nemá žádný postih v ZK. Z hlediska pravidel také není omezen počet prestižních povolání, z hlediska logiky a hry postavy by rozhodně měl být - záleží ale hodně na DM, světě a samo i vlastní hře, cesty osudu jsou někdy vážně spletité.. :)
Autorská citace #3
24.10.2005 09:15 - Xeth
Za prestižní povolání se XP neplatí.
Qualdezar: PC jsou v podstatě náhražky za kity z 2E. S prestiží to opravdu většinou nemá nic společného. Kdybych GMoval D&D, tak bych to tak ale udělal. Neznamená to, že by nikdo nemohl nic kombinovat (podívejte se k nám do parlamentu jak i ty nejnesourodnější věci jdou dělat zároveň), ale člověk by si to musel zasloužit... čili nikoliv..."mám na to level, dej mi prestižku".... :)
Autorská citace #4
24.10.2005 15:55 - wolfson
Fajn... uz v tom mam jasno. Je jasny, ze zalezi na dohode mezi hraci a masterem [v nasi druzine se o masterovani stridami tri, takze uvidime]. A pak bude zalezet asi na tom, jak se hrac dostane k dalsimu prestiznimu povolani... no uvidime
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.16257500648499 secREMOTE_IP: 34.229.113.106