Pravidla

Chyba
14.3.2025 07:54
Autorská citace #1
14.3.2025 07:54 - Necromancer
Děkuji, pěkné shrunutí. Není toho přece jenom tolik, kolik jsem se bál. :-D

Teď koukám, hned v prvním odstavci máte překlep, je tam napsáno "Obokům" místo "Oborům". Ale asi whatever.
Autorská citace #2
14.3.2025 11:15 - Šaman
Taky mě překvapilo, že těch rozdílů není víc. Tohle jsou většinou spíš nuance.

A taky mám překlep: "vývole nemoci" -> "vývoje nemoci"
Autorská citace #3
14.3.2025 11:35 - sirien
Těch rozdílu je víc, tohle je Chybův autorský výběr těch které mi přišly významné.

Přemýšlel jsem nad tím udělat kompletní soupis, ale nejsem si jistý jestli by to vlastně bylo někomu k dobru, spousta věcí jsou prostě nějaká volitelná pravidla nebo rozšíření atp.
Autorská citace #4
14.3.2025 11:40 - Chyba
Je to seznam změn motivovaný hromadícími se dotazy "co je v JaD jinak (ať nemusím číst celou knihu)". Je to hlavně výčet toho kdy při hře může dojít k situaci "počkat, tohle funguje jinak" a následuje hledání v pravidlech (Protože jak známo správný hráč DnD dokáže z hlavy vyjmenovat všechny stupně Únavy). Kdyby se moc chtělo, tak se ten seznam můžu natáhnout o další stranu, ale to už se dostáváme do přidání mechanik Výprav, rozepisování Učedníků a podobné věci co mi přišly zbytečné (Když to zapojí PH do hry DnD, tak se s ním nikdo nebude dohadovat že taková mechanika neexistuje)
V budoucnu dojde možná i na Přeskoč na 2024
Překlep byl opraven

Pokud má někdo ještě nějaký zážitek co překvapilo jeho, nebo někoho u stolu, tak napište.
Autorská citace #5
14.3.2025 14:46 - sirien
Všechny Stupně únavy - jako "první, druhý, třetí, čtvrtý, pátý a šestý"? :D
Autorská citace #6
14.3.2025 15:48 - York
sirien píše:

Ty nikdy nepromarníš příležitost si zafrajeřit, co? :)
Autorská citace #7
14.3.2025 18:47 - Necromancer
sirien píše:

Tak, a teď z hlavy vytáhni, co přesně každý z nich dělá! :-P
Autorská citace #8
14.3.2025 22:36 - Kadir beneath Mo Moteh
překlep v odstavci Palné zbraně: skupinu pro účelY Zdatnosti

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.078860998153687 secREMOTE_IP: 18.97.14.88