Loki, mně vůbec nejde o chápání fantasy, pokud sis všiml. Jen se podivuju nad tím, že se v debatě o rasových bonusech "tak napůl" používá odkaz na realitu, ale jen do té míry, do jaké se to dotyčnému hodí.
Je to fantasy svět, ve kterém se do humanoida o výšce tří stop (91 cm,
tabulky pro chlapce ve věku dvou let uvádí 88 cm, pro tříletého 98. Těch 91 cm tedy bude mít třeba půl roku po druhých narozeninách, a podle počítání drtivé většiny lidí mu budou
dva roky. K tomu je hmotnost 45 liber, tedy 20 kg, což je pětiletý kluk.
Když už se tedy chceš hádat o detaily. ) nacpat sílu velmi silného chlapa. Tedy je celkem jasné, že jejich těla musí fungovat jinak než těla lidí, a zcela určitě jinak než těla
reálných lidí. Tedy ve světě DnD zjevně neplatí běžná korelace, že čím je větší a těžší, tím je také silnější (pokud jeho hmotnost netvoří z většiny tuk. U hobitů se dokonce píše, že jsou "spíše obtloustlí", takže jejich svaly musí být ještě účinnější, než by odpovídalo hmotnosti srovnatelných reálných lidí.
Osobně v téhle debatě nemám žádného koně, na kterého jsem si vsadil. Spíše mě zajímá, proč se nedá říct "Humanoidni 3 stopy / 45 liber i 4 stop /250 liber můžou být stejně silní a obratní. Je to fantasy, sestimsmiř."
Jinak kdybych DnD hrál, tak bych asi chtěl mnohem
větší rozdíly ve fyzických vlastnostech podle rasy, přesněji podle výšky a váhy.