Procházím teď triky ze Základních pravidel a praštilo mě do očí (stranou nějakých překadových nedokonalostí za které bych si jednu vrazil...), že některé triky tam jsou dost podstřelené.
Co pamatuju docela last moment vyvažování triků a Obnovy před vydáním Fate tak to docela zavání přehnanou defenzivitou - samozřejmě je možné, že jsem jako GM / hráč s trikama jen benevolentní, ale...
Takový Boj: Trik, co lze použít 1x za scénu a stojí bod osudu... a který zvedne hodnotu Následku o 1? Jakože... co takhle se na trik vybodnout a za bod osudu prostě libovolněkrát ve scéně vyvolat aspekt, zvýšit zásah o +2 a tím ten následek zhoršit přímo?
(Jasně, jsou tam nějaké kličky jako třeba že těch "prostých" +2 může pohltit stres nebo že už nemusí být poruce vhodný aspekt k vyvolání, ale... srsly, jak časté takové situace budou?)
Nebo trik, který za 1 bod osudu zneguje odzbrojení které je výsledken CA aspektu... ale protivníkovi stále nechá posílení.
Hromada triků zasahuje jen jednu akci, i když teoreticky by dávalo smysl aby byly uplatnitelné u dvou (typicky Pohotový co dává fast-talk +2 na Překonání - ale už ne na CAčko?)
Jsem sám, kdo standardně váže triky v Core na dvě Akce (libovolné combo vyjma A+D)? Nebo komu ty Core triky přijdou podstřelený a vlastně nestojící za ten trikovej slot, natož případně za Obnovu?