Pravidla

Maelik
23.12.2019 13:52
Autorská citace #21
24.12.2019 00:27 - Maelik
Tarfill píše:
V tomto prostém statistickém srovnání vychází tedy bylinkářství hůře, než prosté kouzlo.


Na druhou stranu, pravidla, tak jak jsou nastavená teď, nevylučují tvorbu tinktur v mezidobí. Ano, 5 dočasných životů tě nevytrhne, ale pokud mezi sezeními je skok řekněme.. týden, tak strávíš pár dní sbíráním těhle bylinek (SO 10, spíš dáš než nedáš), v ideálním případě získáš 3x10 kytek, spíš tak 2x10. Pak vaříš pomalu, takže si snížíš SO tak na 5, což celkem určitě dáš.. a hned máš dva lektvary, prakticky zdarma, které každý dává 50 dočasných životů.. a to už je citelná výhoda do dalšího boje.

Pozice si šetřit do příště nemůžeš.

Tarfill píše:
Sedativa jsou pro mě osobně poměrně nezajímavé účinkem


No.. skrývá se tam tinktura, která ti zvýší dočasně libovolnou vlastnost o X, tinktura, která tě urychlí, nebo tinktura, která tě učiní imuním proti tomu být uspán. Ano, je to tak nějak okrajovější, ale teoreticky, při dostatku materiálu tu jde vyrobit lektvar, který ti umožní pohybovat se rychlostí zvuku, případně krátkodobě mít libovolnou vlastnost 30+ a vyhrát tak třeba v páce proti bouřnému obrovi.

Pokud se jedná o stimulanty.. s SO 15 lze nasbírat kytky, které dají dohromady 10d2 pozic první úrovně..za předpokladu, že se ti povede uvařit lektvar, tak máš coby kouzelník minimálně 14 slotů (4 co má na začátku kouzelník, +10 za tinkturu) první úrovně, což je víc než dost na vyřízení většiny dungeonů. A vzhledem k tomu, že si nikdo nemusí házet na záchranu proti účinku si můžeš snížit SO až na 3 (tj. doba vaření 12 hodin).. takže řešíme jen jestli ty bylinky najdeš nebo ne.. a tam ta statistika zas tak špatná není.

Tarfill píše:
Na jednu stranu rozšíření, v praxi to ale bude jen další omezení, což Ti plusové body asi moc nepřihraje...


Omezení to je jen do doby, než se dostanou do města a objednají si kopii herbáře.
Autorská citace #22
24.12.2019 07:34 - pilchowski
Mne se to libi. Dokazu si to prestavit ve hre se svou svagrovou, ktera je farmaceutka a hraje postavu, ktera tak nejak odpovida ji samotny. Asi by to vyzadovalo dost specifickou hru a setup, moc skupin/her se v tom asi nenajde, ale uplne bych to neodepisoval. Vesely Vanoce.
Autorská citace #23
24.12.2019 09:05 - krytah
Já dělám PJ a jak jsem na to kouknul, věděl jsem, že se to bude hodit.

1. Nebudu muset vymýšlet jména, ta se přece nemusí použít jen na bylinky do těchhle lektvarů. Hráči budou potřebovat nějakou rostlinu na kouzelný rituál a hele, já tu mámm v podstatě náhodný generátor jmen.

2. Já, jako PJ, to můžu použít na zajímavý loot, to přece nemusí být vždycky zlato nebo healing potion.

3. Hráči nedávno dostali malou pevnůstku a 3 vesnice, někde tam může být bylinkář, pro kterého mám zajímavé nápady a funkční pravidla.
Autorská citace #24
24.12.2019 14:34 - Chyba
Osobně se mi to líbí.
Tarfill píše:
Pokud beru bylinkářství, musím uspět hned v několika hodech - hod na nalezení, hod na uvaření, případně hod na ověření účinku (jed, uspání apod.).

Tarfill píše:
Léčivé účinky tinktur se mi jeví jako poměrně slabé účinkem, nebo těžké na výrobu pro přehoz SO (třetí a čtvrtý stupeň).

Vzhledem k tomu, že se jedná o "kouzlo navíc" ani nechci aby bylo silné, nebo snadno proveditelné. Navíc by se dle mě daly řešit spíše takticky. např. pasti: Lahvičku nastražím tak aby po otevření dveří spadla rozbila a vypustila tak jedovatý oblak. Tím "získáš" jeden útok navíc, což není špatné.
Možná jen přidat to omezení kdo může sbírat bylinky zdatnost, vzorek rostliny (viz výše) nebo vlastnit knihu o bylinkách.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.057723999023438 secREMOTE_IP: 3.237.65.102