Pravidla

Dracain
2.3.2010 19:34
Hra se slovy
Pravidelně se potkávám s pár lidmi, kteří strašně chtějí hrát RPG v situaci, kdy není k dispozici papír a tužka, natož kostky nebo pravidla. Jim je to ale úplně jedno a prostě se hraje jenom pomocí řeči.

Už jsem takovýchhle her sehrál poměrně dost a ze začátku jsem si o tom myslel bůhví co, ale poslední dobou zjišťuju, že to je celkem dobrý způsob zabavení se např. na cestách, při procházce lesem atd.

Otázka zní: Má s tím vůbec někdo nějaké zkušenosti? Pokud ano, jak se při takovéhle hře co nejvíc přiblížit normálnímu hraní? Co dělat pro to, aby se z toho nestalo jen hloupé povídání?
Neznáte někdo nějaká pravidla, která by takovouhle slovní hru umožňovala?
Autorská citace #1
2.3.2010 20:47 - sirien
Technicky vzato můžeš použít upravené Shadows (a jeho případné modifikace, vždycky mi přišlo, že by to šlo krásně použít pro hollywood-akční vyprávění) a místo dvou kostek používat hod mincí, tahání kratší sirky nebo tak něco.
Autorská citace #2
20.3.2010 19:00 - Monty
Takhle jsme pravidelně hrávali na pochodech na skautu a to že jsme neměli žádná pravidla nám nikdy nevadilo. Jde spíš o to aby ten kdo hru vede připravoval především logické hádanky a odvíjelo se to jako vyprávění kde si hráč vede postavu a něco s ní dělá a pak spíš dle zdravého rozumu usoudit zda se to povedlo.
Autorská citace #3
22.3.2010 11:00 - sirien
Ono se ve skutečnosti dá hrát bez pravidel a kostek i souboje, přes popisy, ale chce to rozumný a seznámený hráče co to už znaj (=postupně se k tomu dostávali seškrtávánim pravidel v nějaké pravidlově ne až tak vážné hře). Je to docela cool, ale chce to lidi sladěný na stejnou vlnu
Autorská citace #4
22.3.2010 13:39 - Jerson
Osobně jsem takových her hrál docela dost a dokud nedojde na souboj mezi postavami hráčů, tak potřebu pravidel nevidím.

Pro přispívání do diskuse se musíš přihlásit (zapomenuté heslo). Pokud účet nemáš, registrace trvá půl minuty a 5 kliknutí.

Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.043481111526489 secREMOTE_IP: 3.144.189.177