Pravidla

bigbythewise
22.12.2006 22:38
Alignment ocarovani ve zbrani
Technicky dotaz pro znale. Nikde jsem to nenasel, alespon ne ve verohodne forme.

Pokud mam zbran takto ocarovanou (Holy, Unholy, Axiomatic, Anarchic), jakeho typu je potom ten extra 2d6 damage? Je to fyzicky damage, ktery se normalne pridava k zakladnimu typu damage zbrane (bodny, secny, drtivy) nebo je to damage neurcity (jako treba kouzlo Rozlozeni) ci mozna damage presvedceni (Good damage, Law apod.)?

Priklad. Zly demon ma DR 10/Adamantine and Good. Pokud na nej zautocim kratkym stribrnym mecem s ocarovanim Holy, jeho redukci sice neprorazim (od fyzickeho damage se mi porad bude odecitat 10), ale tech 2d6 ho bude zranovat normalne mimo redukci? Co jsem zatim nasel na netu, tak to vypada, ze se to nepocita mezi fyzicky damage, ale nikde oficialne jsem to nenasel.
Autorská citace #1
22.12.2006 23:48 - Alnag
Podle mého názoru, pokud má démon redukci Adamantine and Good (důležité je to slovo and) tak podstatnou informací je to, že jeho redukci neprozradíš. Takže si prostě bude odečítat 10 děj se co děj. Ty mu sice způsobuješ zranění navíc, ale protože tvoje zbraň není zároveň z adamantina tak prostě redukci má a hotovo. Myslím si, že v tomhle je výklad DR uvedený v Monster Manual docela nekompromisní. A jelikož v DMG není napsáno, že by to tu redukci nějak obcházelo, zdá se mi to jako celkem jasný případ.
Ale nevylučuji, že to má nějaké FAQ.
Autorská citace #2
23.12.2006 19:43 - bigbythewise
Me jde akorat o to, jestli je ten 2d6 damage fyzicky nebo ne, protoze DR redukuje akorat fyzicky damage (bodny, secny, drtivy).
Priklad alignment ocarovani z PHB [Magic Weapons and Armor]: Holy: A holy weapon is imbued with "holy power". This power makes the weapon good-aligned and thus bypasses the corresponding damage reduction. It deals an extra 2d6 points of damage against all of evil alignment.
Takze to muze byt Pozitivni energie (pro Good, Law) nebo energie Negativni (Evil, Chaos) nebo klidne nejaky specialni alignment damage. No a ted babo rad. Pokud neni uveden typ, tak si ho mame vymyslet nebo co? :) Pokud to vezmu logicky, tak to "extra" bych bral jako pridany damage roll normalne ke zbrani jako fyzicky, ale zase, pokud je v te zbrani "holy power", tak by to melo byt spise neco specialniho proti Evil potvore, neco jako pozitivni energie (leciva kouzla) proti Nemrtvym.
Autorská citace #3
23.12.2006 21:07 - alef0
Podla mna je to zranenie neurciteho typu. Tak ako v pripade zakerneho utoku [Sneak Attacku] to dodatocne zranenie nie je ,,2d6 sneak attack damage", tak v pripade Holy longsword to nie je ,,2d6 holy damage vs chaotics" [naviac, existuje vobec pojem ,,holy damage"? Nie su typy zraneni definovane ako ,,bludgeoning/slashing/piercing" plus energeticke zranenia?].
Podla mna sa tych 2d6 pripocita k zraneniu zbrane a pripadny DR sa od tejto celkovej hodnoty odcita.
Autorská citace #4
23.12.2006 21:14 - Alnag
Plně se stotožňuji s alefovým výkladem. Lépe bych to neřekl... :-))
Autorská citace #5
23.12.2006 21:54 - bigbythewise
Hura! Ja mam takovou radost. Tak panove, ehm, ted to prijde... Zase se potvrdilo moje osobni a funkcni pravidlo: "Kdyz je neco nejasneho v CORE, podivej se do EPIC pravidel." :)
Anarchic Power: This weapon is chaos-aligned and thus bypasses the corresponding damage reduction. When a weapon of anarchic power strikes a lawful target, this power deals +3d6 points of bonus chaotic damage to the target, and the target gains one negative level (Fortitude DC 23 to remove 24 hours later). On a successful critical hit it instead deals +6d6 points of chaotic damage and bestows two negative levels (or +9d6 and three negative levels if the critical multiplier is x3, or +12d6 and four negative levels if the critical multiplier is x4).
Holy Power: This weapon is good-aligned and thus bypasses the corresponding damager reduction. When a weapon of holy power strikes an evil target, this power erupts forth and deals +3d6 points of bonus holy (good) damage to the target, and the target gains one negative level (Fortitude DC 23 to remove 24 hours later). On a successful critical hit it instead deals +6d6 points of holy (good) damage and bestows two negative levels (or +9d6 and three negative levels if the critical multiplier is x3, or +12d6 and four negative levels if the critical multiplier is x4).
Alef0: Typy zraneni [ted uz oficalni souhrn]:
[Physical] - Slashing / Piercing / Bludgeoning
[Energy] - Acid / Fire / Electricity / Cold / Sonic / Positive / Negative
[Alignment] - Holy (good) / Unholy (evil) / Chaotic / Lawful
[Force] - Force (kouzlo Magic Missile nebo treba Mage's Sword)
[Nonspecific type - bez popisu] - kouzla jako Disintegrate, Horrid Wilting, Finger of Death, Searing light, Flame strike a jine.
add Sneak Attack: Da se provest jen s bodnou nebo secnou zbrani, takze tady je to jasne. Oprava: Da se provest s jakoukoliv zbrani. Tak to jsem si spletl, ale nevim s cim, urcite jsem tohle nekde cetl. Mozna Coup de Grace...
Autorská citace #6
23.12.2006 22:18 - Alnag
Hezké. Nicméně, mně by spíš zajímalo to, jaks přišel na to, že Damage Reduction se vztahuje jen na fyzické zranění? DR se nevztahuje jen na energetické útoky, kouzla, kouzlům-podobné schopnosti a nadpřirozené schopnosti. IMO kdyby alignment útok nebyl předmětem redukce, tak by potom byla redukce 10/Good sama o sobě nějak nesmyslná nebo ne?
Autorská citace #7
23.12.2006 23:40 - bigbythewise
Alnag: A proc jako? Mas Holy zbran - DR/Good ignorujes a jeste mas navic 2d6 zraneni. Nemas Holy zbran - zadny bonus k damage proti Evil nemas a redukuje se ti zraneni o 10. Kde vidis tu nesmyslnost? Alignment ocarovani ma proste 2 ucinky - prorazi prislusnou DR a pridava bonus damage proti presvedceni.
Damage Reduction (Ex or Su): A creature with this special quality ignores damage from most "weapons and natural attacks".
The numerical part of a creature’s damage reduction is the amount of hit points the creature ignores from "normal attacks".
The creature takes normal damage from energy attacks (even nonmagical ones), spells, spell-like abilities, and supernatural abilities.
Pokud vim, tak specialni efekty ve zbranich (Vorpal, Keen, Holy...) patri do kategorie spell-like nebo supernatural a v celem DR odstavci se hovori jen o DR slashing/piercing/bludgeoning, materialove DR a zbranich s enhancement bonusem (+1 magic). Cili damage fyzicky. Co se tyce Alignment redukce, tak ta neni o nejakem bonusu 2d6, ale o tom, ze tu zbran proste musis mit, aby si mohl tu redukci prorazit.
Damage reduction does not negate touch attacks, "energy damage dealt along with an attack", or "energy drains".
Pokud je drzena Holy zbran (s Good damagem) v rukou Evil osoby, tak ji zbran vysava urovne. Good damage se potom da brat jako energy drain nebo jista forma energie, ale podle me to fyzicky damage neni.
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.17519807815552 secREMOTE_IP: 18.209.104.7