Pravidla

Radost
23.11.2005 12:36
kouzlení v antimagickém poli
když mám na sobě jako kouzelník antimagické pole, můžu normálně kouzlit, pokud je cíl mého kouzla mimo antimagické pole? popis kouzla nic takového neříká, ale připadá mi to dost silný (a souboje kouzelníků se od této chvíle svádějí na dýky)
Autorská citace #1
23.11.2005 13:01 - unknown
Povedal by som, ze v antimagickom poli magia nefunguje vobec. Ani dnu ani von. Proste ta energia, z ktorej sa tvoria kuzla, je v antimagickom poli potlacena. Teda v podstate ani nemas z coho vytvorit to kuzlo. Teda by som povedal, ze naozaj prichadza cas na dyky (samozrejme nemagicke ;-).
Inak: [...] it prevents the functioning of any magic items or spells within its confines. / zabranuje fungovaniu magickych predmetov a kuziel v jej vnutri..
Autorská citace #2
23.11.2005 16:07 - Radost
to jo, ale když dám kouzlo který účinkuje mimo to pole (třeba oslepnutí nebo hold person), tak se jeho efekt projeví až na cíli, ode mě k němu nic neletí, žádná energie...?
Autorská citace #3
23.11.2005 16:18 - alef0
Pomozem si prikladom, ako to chapem ja. Chces hodit po niekom kus blata. Zdvihnes zo zeme to blato, vyrobis tu gulu a hodis.
Chces hodit po niekom kuzlo. Na to potrebujes mat pri sebe ,,kus" magie (obrazne povedane). Zdvihnes ,,z astralu" tu magiu, vyrobis to kuzlo a hodis. Az na to, ze v pripade antimagickeho pola tam tu magiu nemas odkial zobrat.
Ma niekto iny nazor?
Autorská citace #4
23.11.2005 16:45 - Xeth
alef0: Souhlas. Podle mne nejde o štít (tedy jakousi hranici skrz kterou nelze poslat kouzlo), ale o rušení magie v tom danem prostoru. V celém ! :)
Autorská citace #5
23.11.2005 20:04 - Tjop
Podle me teda (ciste muj nazor) to funguje tak ze veskera magie ktera je uvnitr oblasti je zrusena a tedy co neni uvnitr funguje normalne. Takze Hold person kuprikladu funguje ale jen na postavy vne oblasti, jestli sesilatel je v dane oblasti nebo ne bych rek ze neovlivni ucinek kouzla
to ze kouzelnik "sebere" kus magie je jisty nazor na vec, ale nemusi byt vzdy spravny natoz zavazny pro vsechny
Tudis bych rek ze zalezi jenom a jenom na PJ, GM atd.
Autorská citace #6
24.11.2005 05:56 - alef0
Ja by som vsak poukazal na to, ze v antimagickom poli nefunguju ani spell-like ani supernatural abilities. Potom by ale bolo pomerne nevyvazene, keby kuzla fungovali a ability nie.
Autorská citace #7
24.11.2005 06:04 - alef0
Pekne vysvetlenie je v Rules of the Game: Magical Oddities (http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/rg/20050503a). Z neho vyplyvaju o. i. dve veci: * antimagicke pole blokuje ,,ciaru ucinku" (line of effect) kuzla * Kuzla kuzlene v poli su potlacene (When a spellcaster is inside an antimagic area, any spells she casts are suppressed.)
Autorská citace #8
25.11.2005 10:34 - Radost
diky, alef0. neco takoveho (ten odkaz) jsem potreboval...:-)
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.1818950176239 secREMOTE_IP: 54.198.246.164