Pravidla

Sičák
21.11.2005 09:45
Požehnej zbraň - efekt
Zdravím opět s další všetečnou otázkou. Při hře se narazilo na problém, jaký efekt je kryt u tohoto kouzla pod větou „Navíc je zbraň požehnaná, což má pro určité tvory jisté speciální následky.“ Podle toho, jak jsem to pochopil já, se jedná o 2K6 zranění navíc proti nemrtvým. Mohl by mi to prosím někdo potvrdit/vyvrátit? Odpověď mě primárně zajímá pro verzi pravidel 3e (pokud je změna v 3,5e tak se jí také rád dovím).

A když už jsme u toho, ten bonus +1 je jen jako, že zbraň zraňuje normálně tvory se zranitelností +1/xx a nebo má k tomu i ten bonus +1, jako by byla magická +1?

Předem dík za odpovědi,

Sicco

Výcuc z překladu pravidel 3e, aby jste to nemuseli hledat ::

Požehnej zbraň
Proměna
Úroveň: Pal 1
Složky: V, P
Doba sesílání: 1 akce
Dosah: dotyk
Cíl: zbraň, které jsi se dotkl
Trvání: 1 minuta/úroveň
Záchranný hod: není
Magická odolnost: ne

Tato proměna učiní ze zbraně opravdovou zhoubu zlých nepřátel. Všechny kritické hody na zlé nepřátele jsou automaticky úspěšné (každá hrozba kritikou je rovnou kritický zásah). Zbraň neguje snižování zranění zlých tvorů a je schopna zasáhnout zlé nehmotné tvory stejně, jako by měla zvýšený bonus +1. Navíc je zbraň požehnaná, což má pro určité tvory jisté speciální následky. Je možné proměnit takto i jednotlivé šípy nebo šipky, ale proměněná střelná zbraň (např. luk) nepředá tyto výhody na vystřelenou munici.

Tato proměna nepůsobí na zbraň, která již má nějaký magický efekt související s kritickými zásahy, jako jsou ostré zbraně nebo popravčí meč.
Autorská citace #1
21.11.2005 13:43 - alef0
Nuz, kdesi to bolo tak, ze posvatena sipka z kuse instantne zabijala rakshasu, neviem vsak ako je to s nou v 3.5.
V 3.5ke dostava ona zbran virtualny +1 enhancement bonus: pri boji so zbranou nema postava +1 na utok a na damage, ale na druhej strane sa tato zbran povazuje za (podla mna) magicku a dobru (magic and good) v pripade, ze ma nepriatel damage reduction.
Aj ked ked tak nad tym uvazujem, tak niekto asi zabudol doupravit toto kuzlo: pokial viem, tak 3.5kove damage reductions uz nie su vo formate 15/+3, ale len typu 15/magic and good.
Nejak podobne to bude fungovat aj v 3e (pokial som videl PHB). Ale s tym 2d6 bonusom na nemrtvych, to by som potreboval vysvetlit, odkial to je.
Autorská citace #2
21.11.2005 14:06 - Sičák
No v tomto případě je to můj dojem podpořený hrou NWN, kde to tak bylo a tím, co se píše v Průvodci Dějmistra u magických zbraní u efektu Posvěcený. Protože jinak fakticky nevím, co si mám pod tou větou o spec. následcích představit.
Autorská citace #3
21.11.2005 15:24 - zby
to kouzlo udela ze zbrane po dobu trvani zbran "dobrou" coz znamena ze prekonava DR napr. u demonu, v zadnem pripade neudela zran s efektem svata (+2k6 dmg)
Autorská citace #4
21.11.2005 16:41 - Sičák
Jo, to platí pro 3.5e. Ale jak je to v 3e? Tam to neudělá dobrou, ale požehnanou. A co si pod tím požehnaná teda mám představit?
Autorská citace #5
21.11.2005 21:44 - alef0
Akosi nevidim v Dungeon Master Guide magicku zbran s efektom ,,posveceny" (blessed). Najblizsie co vidim, je ,,svata" (holy), ale to urcite nie je to. Uslo mi nieco?
V 3e: Ale efekt ,,blessed" sa prejavuje u niektorych priser, ktore to maju v popise explicitne uvedene. Napr. Quasit (pozdravujem menovca :-)) ma regeneraciu, ale po zasahu ,,blessed" zbranou dostane riadny damage. Je to uvedene v jeho popice.
Analogicky ta rakshasa. (V 3.5e pravdepodobne zrusili moznost zabit ju posvatenou sipkou, co je podla mna smutne a proti kanonu :-).
Autorská citace #6
22.11.2005 06:35 - Rytíř
Požehnaná zbraň je přesně to, co psal Alef0, tedy speciální vlastnost, která se projeví jen na ty tvory, kde je taková zbraň výslovně zmíněna. (proto taky ten divný popis kouzla, totiž že má: " má pro určité tvory jisté speciální následky..") Bonusy na útok za toto kouzlo nejsou žádné. Ad 3.5e => Popis tohoto kouzla je v SRD, už není tak výjimečné (silné je pořád dost!) - a v popisech nestvůr už není použit ten divný termín *blessed weapon* pro nějaký speciální účinek, alespoň pokud vím já. Např. Rakšasa má prostě a jednoduše SZ 15/dobrá a bodná zbraň. Takže šíp očarovaný pomocí Požehnej zbraň jí prostě jako jedna z mála věcí poraní naplno, nic víc..
Autorská citace #7
22.11.2005 06:43 - Sičák
Dobře chápu, konečně mi to začíná být jasné. Takže to zraňuje ty tvory, co mají v popisu napsáno, že je zraní blessed weapon a u nich je pak popsanej i ten speciální efekt.
Tím pádem vím asi vše, co jsem potřeboval a všem dík za vysvětlení.
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.17036294937134 secREMOTE_IP: 3.85.214.0