Pravidla

GHOSTRIDER
5.5.2006 14:05
Akce
Může postava provést následující sekvence?
1) Má v ruce dlouhé kopí. Soupeř stojí těsně. Akce: 5 stop krok (upuštění kopí jako volná akce), tasení meče a štítu (volná akce - quick draw), příprava akce (majznu prvního nepřítele, který se přiblíží).
2)Kouzelník. Nepřítel stojí těsně. Akce: 5 stop krok zpět, vytažení svitku (quick draw), seslání kouzla se sesíláním 1 kolo (full round)
3)Whirlwind attack a Cleave se vzájemně vylučují.
Autorská citace #1
5.5.2006 14:43 - Rytíř
Ano, podle mého může.
ad 3 - určitě.
Autorská citace #2
5.5.2006 15:22 - LZJ
K 2) ale ten kouzelník riskuje, že nepřítel před dokončením kouzla udělá 5 stop k němu a praští ho a třeba i víckrát.
Autorská citace #3
9.5.2006 11:24 - Shermiar
LZJ: to akoze podla teba, ked niekto spravi full round akciu, tak ostatni maju cele kolo na to aby mu to prekazili????? to tak zdaleka nefunguje, ved na to mas iniciativu aby rozhodla, kto kedy ide, on spravi celu fullround akciu - tzn. odkuzli co len chce a potom pride na rad niekto dalsi..........
ghost: neviem ci si mozes dat pripravnu akciu po tom, co uz v danom kole nieco spravis, podla mna nie......pripravna akcia je o tom, ze obetujes svoje kolo za to, ze mas moznost zareagovat na situaciu ktoru si urcis, zial ta reakcia je kratka - iba standart action....
Autorská citace #4
9.5.2006 12:00 - GHOSTRIDER
Teoreticky by to mělo jít, protože připravit si můžeš standartní, pohybovou a volnou akci, a samotná příprava je standartní akce. Není nikde řečeno, že nemůžeš udělat třeba pohybovou akci a připravit si standartní (zaujmout lepší postavení a připravit se k útoku, př. střelec udělá pohyb 25 stop do strany a připraví si akci výstřel na vzdálenost 25 stop, ale přichází například o výhodu rapid shot)akci. Standartní sekvence akcí: pohybová, standartní. Jenom to nefunguje opačně a přijdeš o full round.
"The ready action lets you prepare to take an action later, after your turn is over but before your next one has begun. Readying is a standard action. It does not provoke an attack of opportunity (though the action that you ready might do so). "
Autorská citace #5
9.5.2006 12:05 - GHOSTRIDER
A spell that takes 1 round to cast is a full-round action. It comes into effect just before the beginning of your turn in the round after you began casting the spell. You then act normally after the spell is completed.
Začíná tedy účinkovat před tím než znovu (v dalším kole)jedeš, tj. každý si může seknout, střelit, zakouzlit... L.Z.J. má pravdu.
Autorská citace #6
9.5.2006 15:20 - LZJ
No, vždyť s tím kouzlením mám nějaké zkušenosti ;-) Pravda je, že full-round kouzel (opravdu trvají celé kolo ne jen full-round akci) zas tolik není, především Summony.
Takže vyrušit někoho z full-round akce - jedině ready akcí.
Ale vyrušit někoho z 1 round kouzla - to už jde různě, třeba útokem.
"When you begin a spell that takes 1 round or longer to cast, you must continue the concentration from the current round to just before your turn in the next round (at least). If you lose concentration before the casting is complete, you lose the spell."
Jinak zranění toho kouzelníka není automatické přerušení kouzla, ale musí si hodit na Concentration.
Autorská citace #7
9.5.2006 23:30 - bigbythewise
Predpokladam, ze 1 round+ kouzla se nedaji urychlit.
Autorská citace #8
10.5.2006 07:29 - alef0
Kuzla, ktore maju casting time dlhsi, nez je uplna akcia, sa nedaju urychlit. Tu spadaju napr. Summony.
Autorská citace #9
10.5.2006 08:43 - Shermiar
GHOST: ok, tak som si to pozeral, bo mi to nedalo a priznavam, som sa sekol a mas recht......aj s tou ready action aj s tym 1 round kuzlenim......a ked uz som si pozeral tu ready action, tak je tam aj taka prijemna vec, ze ak si to kolo, kde si si chystal ready action nespravil pohyb ako move akciu, tak mozes spravit ako sucast ready action aj 5f. step - len zas by sa dalo polemizovat, ci to musis nahlasit vopred pri popise ready akcie, alebo ci sa to da tolerovat ze to spravis aj ked si to nenahlasil........
Autorská citace #10
10.5.2006 21:27 - bigbythewise
Takze, Summon kouzla jdou urychlit, jelikoz trvaji 1 full-round. 1 round casting JE full-round akce, vzhledem k tomu, ze "full-round casting" kouzla (takova, ktera jdou v ucinek okamzite) neexistuji (vyjimka je spontanni kouzleni + metamagie).
Autorská citace #11
15.5.2006 14:31 - GHOSTRIDER
Je možné následující?: Postava má quick draw a píku (nebo cokoli s dosahem) a připraví si akci proti zteči. Je napadena, tah soupeře přerušen, zaútočí píkou, píku upustí (volná akce) a vytáhne meč (volná akce - quick draw), soupeř pokračuje ve svém tahu.
Autorská citace #12
15.5.2006 14:50 - shermiar
ghost: no neviem, vpodstate by to mohlo ist..jedine co je trosku otazne, je ze robis pocas jednej ready akcie 2 volne akcie a este pomerne rovnakeho typu.......ked to ide do absurdity, tak by si mohol potom aj ten mec zahodit (ako volnaska) a vytiahnut luk (ako volnaska).......atd a atd, az kym by si si nevyzliekol gate :))))
Autorská citace #13
15.5.2006 14:57 - GHOSTRIDER
No, ale kdesi je tuším psané, že povolení volných akcí je na DM, který dohlíží nad reálností, ne? Tohle je celkem reálné, prostě ho bodne a než se stačí vzpamatovat, tak tasí meč a připraví si štít. Odbornost je výhoda - prostě umí rychle vytáhnout :-).
Autorská citace #14
15.5.2006 15:18 - Rytíř
Jo on si ještě stihne připravit štít? No, tak to nevim, jestli bych jako tvůj DM kousnul.. :)
Podle pravidel je to opravdu možné, ale přesně jak říkáte, co do počtu volných akcí má DM poslední slovo. Když tohle rozhoduju, spíše se snažím držet toho, jak daná akce "sedí" na tu postavu - jestli jí bereš jako borce s bleskovejma reflexama (což by Rychlé tasení naznačovalo), proč ne, ať to klidně stihne.. možná i s tim štítem, když to dokážeš dobře popsat :)
Autorská citace #15
15.5.2006 19:39 - Pizin
Já bych to nepovolil, protože si mlžeš připravit buď standardní, pohybovou NEBO volnou akci a obecně nemůžeš dělat volné akce v tahu soupeře.
Autorská citace #16
16.5.2006 08:33 - Shermiar
Pizin: ale na druhej strane mozes do ready akcie zakomponovat fivefootstep, takze je na zvazenie, ci tam nepovolit jednu free akciu.....ale tak ci tak, dve sa mi zdaju na akciu, co ma trvat 3 sekundy (za predpokladu, ze kolo ma 6 a mas v nom 1 move a 1 standart)...2 free akcie dost vela...
Rytir: no hej....ale myslim, ze postava, ktora ma quickdraw feat nemusi byt zakonite mrsna......a ked pouziva v boji stit tak asi mrsna nie je :)))
Autorská citace #17
16.5.2006 12:04 - GHOSTRIDER
No, TECHNICKY to jsou dvě volné akce, ale v životě by probíhaly prakticky současně. Navíc připravená akce znamená, že postava byla v souboji pohotovější (měla vyšší hod na iniciativu), tudíž by měla mít určitou výhodu, ne? Samozřejmě je nelze směšovat soubojový systém s realitou, ale v tomto případě mi to připadá smysluplné. A určitě bych nedovolil postavě se volňásky svléci z košile. přešel jsem na ADD z DrD a dělám DMa a potřebuji vědět, co (byť technicky) možné v rámci pravidel.
Autorská citace #18
16.5.2006 13:13 - Shermiar
No ja ti neviem, ono uz len to ci je vytiahnutie stitu mozne spravit cez quick draw je dost otazne.........ale ma napadla ina vec...cisto teoreticky by sa to mohlo spravit v inom poradi ale s rovnakym vysledkom: ako free akciu pustis kopiu, ako move akciu tasis stit a mec, a das si ready akciu na to, ze majznes protivnika ked sa priblizi.....no a kedze sucastou ready akcie moze byt aj 5footstep, dosiahnes uplne to iste co si mal na mysli a bude to aj podla pravidiel OK :)
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.24565100669861 secREMOTE_IP: 34.229.113.106