Pravidla

Karmin
20.2.2006 11:41
Skrývání
Mám dotaz.Stála jsem v boji proti malým postavám, které byli ještě navíc skryté ve vysoké trávě.Útočili na mě a já neměla šanci je zahlédnout, takže jsem se nemohla ani bránit. Potřebovala bych vysvětlit, jestli si ta malá postava musí skrývání ověřovat po každém útoku.To by pak přece měla postih na to že bojuje -20 a já bych měla šanci ji zahlédnout.Děkuji
Autorská citace #1
20.2.2006 12:31 - Pizin
Z popisu Skrývání: "Ostřelování: Pokud jsi už úspěšně ukryt alespoň 10 stop od svého cíle, můžeš provést jeden útok na dálku a okamžitě se potom skrýt znova. Při tomto ověření Skrývání máš však postih -20."
Autorská citace #2
20.2.2006 12:41 - Rytíř
No, takhle, je skrytá a skrytá postava... z tvého popisu to vypadá, jakoby DM řekl, že ty malé postavy jsou schovány tak dobře, že nemáš šanci je zahlédnout, čili se choval, jakoby byly neviditelné. Což je trošičku moc.. Za standardní situace měl aplikovat pravidla přesně tak, jak to psal Pizin, s bonusama za tu vysokou trávu a pak by se vidělo, jak dobří byli oni a jak tvá postava.
Jinak v podobných situacích se obvykle doporučuje zalehnout, a podle nátury pak případně s nožem v zubech vyrazit plížením vpřed a ty malý potvory kuchnout jednu po druhý.. :)
Autorská citace #3
20.2.2006 17:47 - Alnag
A nebyli to pixie nebo tak něco? To jsou totiž hrozný bestie... Každopádně i neviditelnému (natož pak jen skrytému) protivníkovi se lze bránit (s patřičným postihem).
Autorská citace #4
20.2.2006 20:23 - bigbythewise
Napada me Ready akce - "pokud me napadne neviditelna/skryta postava", ale pokud utoci z dalky, tezko rict a z meele se schovat nejde. Pomuze jen overovani listen a spot, jestli ho vsak maji nebeatnutelne(coz mi s -20 penalizaci prijde nemozne), je to spatne. Zbyva jen chodit a mavat kolem sebe na pinpoint. :) Skvele proti hide je kouzlo Glitterdust, coz predpokladam ale asi nemas. :)
Autorská citace #5
21.2.2006 23:00 - tenguro
Zdravím zapojím se do debaty jelikož autorka tohoto dotazu hraje se mnou. Náš DM nás překvapil když jsme jeli na koni a zaútočili na nás velice dobře skryti koboldi (zřejmě DM padlo veliké číslo na skrývání jelikož nebyla takřka žádna šance je zahlednout) sesedli jsme z koně ale nepřítele jsme neviděli, ale on na nás neustále střílel a my ho ne a ne spatřit.
Proto se chci zeptat jestli by neměli tito postavy ověřovat skrývání po každém útoku na nás. Protože jak víme tak koboldi mají velké bonusy na skrývání + (vysoké číslo DM) + drobná postava = prakticky neviditelný nepřítel = automatická smrt. :o)
Předem díky za názory a odpovědi.
Autorská citace #6
22.2.2006 09:09 - Alnag
Rozhodnutí je vždycky na DMovi. Ale přesně podle pravidel by si koboldi museli házet s vysokým postihem a to by žádný jejich bonus nevyrovnal. Druhá možnost je ta, že na sobě měli zlepšenou neviditelnost. Třeba sebou měli nějakého šamana.
Autorská citace #7
22.2.2006 10:12 - Rytíř
Já bych se ještě malinko pozastavil nad tím, že po vás pořád stříleli a vy nic neviděli.. že jste je přehlídli před útokem, to je jasné, pohoda. Potom už ovšem mělo nastoupit to pravidlo, které níže uváděl Pizin.
DM se ovšem může z nějakého důvodu rozhodnout na pravidla kašlat, to je taky v pořádku. Co ovšem moc nechápu je, že po vás stříleli i když jste slezli z koní. Jde mi o tu vysokou trávu - tu je sice možné brát jako maskovací kryt (šance na minutí, nejen bonus ke Skrývání), ale zároveň by měla překážet i těm koboldům.. zkuste se postavit do kukuřice a střílet na někoho, koho nevidíte! :)) Kdo zažil bitky kukuřičnýma palicema, dá mi jistě zapravdu, že je to fakt střelba naslepo.. ale naslepo z obou stran, samozřejmě :)
Čili, pokud byl jejich úkryt tak výborný, že to prohlédnout nešlo (proč ne, může být), pak totéž samozřejmě mělo platit i pro ně. Postavy na koni jsou dobrý cíl, jakmile jsou na zemi, je to jiná. No a pokud stříleli zpoza nějakého úkrytu, měli pokaždé znovu ověřovat Skrývání..
Mimochodem, jste si jisti, že kobold je drobný tvor? Vždycky jsem žil v tom, že je jako skřet, čili malý.. ale to už je detail :)
Autorská citace #8
23.2.2006 01:28 - bigbythewise
Rytir ma pravdu, tohle me teda vubec nenapadlo. Pokud byli ve vysoke trave, nebo v necem takovem, tak by napadeni meli mit minimalne concealment, pokud ovsem koboldi nenosi bezne x-ray ring. Nebo se mozna pletu a koboldi maji blindsight. :)
Autorská citace #9
23.2.2006 14:28 - Shermiar
to ze je trava dostatocny cover na to aby sa v nej mohli tiny tvory schovat, este neznamena, ze bude velky problem pre nich z nej strielat........mozno concealment......ale to je tak vsetko....tak ci tak, ty ich vpohode nemusis vidiet a oni aj ked s malickym postihom, ale mozu palit o sto sest :)))
no a ten blindsight? to je co o tom som zatial nepocul :)
Autorská citace #10
23.2.2006 22:46 - bigbythewise
Shermiar: Postava s blindsightem nemusi provadet listen a spot check, vidi a slysi vsechno, co je v jejim dosahu (line of effect), kompletne ignoruje neviditelnost, concealment(vcetne total) a gaze attacks. Nevidi jedine do eteralni sfery.
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.29542899131775 secREMOTE_IP: 34.229.113.106