Pravidla

ivanivanovic
20.4.2005 08:50
Sneak Attack na dialku?
Ako a kedy darebak(Rouge) robi Sneak na dialku?

Vychadza mi to iba vtedy ak ciel ma zakazany bonus za OB.
Odpada opstupenie lebo zo strelnou zbranou neohrozujete ciel.

Alebo staci ze ciel je v opstupeni od vasich spolubojovnikov?

Viem ze to funguje len do 30 st. CCCP dik
Autorská citace #1
20.4.2005 09:09 - Prcek
Cíl si nesmí počítat bonus za obratnost. Tzn. je flankován tvými spolubojovníky, nebo spí, je omráčený apod. Ideální je, když kouzelník vykouzlí pár potvor s dosahem alespoň 1 (krysy jsou nanic) a ty pomůžou obestoupit cíl. Nezapomeň, že pokud střílíš do boje, a tvůj cíl ohrožují tví spojenci, tak máš postih -4, pokud nemáš feat Precise Shot.
Autorská citace #2
20.4.2005 09:14 - Pizin
Cíl si nesmí započítávat obratnost do obrany a musí být v dosahu 30 stop. Obestoupení tvými spojenci nestačí. Sneak attack se dá udělat i kouzlem vyžadujícím hod na útok jako Melfův kyselinový šíp nebo Upíří dotyk.
Autorská citace #3
20.4.2005 10:00 - Alnag
Klasický příklad je překvapení... Tulák se někde schová, vystřelí... se svou iniciativou obvykle i víc než jednou...
Autorská citace #4
20.4.2005 10:18 - Prcek
Jak to tedy je? Mam zlodeje, a dva mi spojenci bojuji s orkem a flankuji ho. Ja jsem 20 stop od nej. Muzu delat sneak attack?
Autorská citace #5
20.4.2005 10:36 - alef0
Nie. Zlodej moze sneakovat * ak je cielu odoprety Dex bonus (je flatfooted, je helpless a pod) * ak zlodej flankuje, pricom flanking ** rata sa len pri melee utoku ** utocnik dostava flanking bonus, len ak ohrozuje supera
Dosledok pre Prcka: Dvaja spojenci flankuju orka, cize dostavaju +2 bonus. Kedze zlodej je daleko, nemoze orka flankovat. Navyse, zda sa, ze ork nema odoprety Dex bonus. Teda zlodej sneakovat nemoze.
Podrobnosti vid serial na Wizardoch: http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/rg/20040217a
Autorská citace #6
20.4.2005 10:49 - Xeth
alef0: Z dalky sice zloděj flankovat nemůže (jde o bonus z melee), nicméně může mu upřít jeho dex bonus k AC. Není to totiž tak, že cíl nesmí mít dex bonus, ale že nesmí mít dex bonus vůči útočícímu zloději. To je rozdíl. Jestliže je zloděj dobře skrytý nebo neviditelný, tak vůči němu cíl dex bonus nemá i přes to, že proti ostatním ano. :)
Autorská citace #7
20.4.2005 11:03 - alef0
Este dodam, ze ak je super flankovany, tak nestraca Dex bonus.
A to, ze strelnou zbranou neohrozujes okolite stvorce, nie je take jednoznacne. V kazdom pripade utok strelnou zbranou provokuje AoO.
Autorská citace #8
20.4.2005 11:10 - alef0
Xeth: ano mas pravdu, vdaka, ze si mi to pripomenul. Ak dvaja spojenci flankuju toho orka, tak * ak je zlodej skryty (v tieni...), tak ze ho ork ho neregistruje, tak sneakovat moze * ale ak zlodej pobehuje okolo orka, tak ho sneakovat nemoze (ak zlodej nie je neviditelny a pod.)
Nick:
Velikost okna: [1] [2] [3]
Zobrazit náhled Zobrazit náhled
Tagy:
Vaše IP adresa není z "bezpečných" adres. Příspěvek se odešlou pouze se správně opsaným kódem. Pokud nechcete opisovat kód, můžete se přihlásit (pokud nemáte účet, nejprve se zaregistrujte), nebo nám poslat informaci na PM a my Vaši IP adresu přidáme.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.18727278709412 secREMOTE_IP: 100.24.122.228